Няма метла, няма чистка, точно обратното, каза Близнашки

"Мен ме критикуват, но рейтингът на кабинета нарасна"
12 сеп 2014 21:54,
53
Няма метла, няма чистка, точно обратното, каза Близнашки
Снимка: архив Булфото

Премиерът Георги Близнашки отново отрече обвиненията срещу кабинета, че извършва масови уволнения и назначения и така подготвя терена на ГЕРБ за връщане във властта. „Няма чистка”, каза той в „Панорама” и допълни: „Няма метла, няма разчистване на терена”. Според министър-председателя дори е точно обратното, защото той е поискал от новите областни управители да работят с всички партии.

Още по темата
Близнашки обясни, че кабинетът сменя само тези областни управители, които са прекалено партийно оцветени или пък са част от партийните листи. Той допълни и че е можел да смени всички губернатори, защото законът му го позволява, но не го е направил. При освобождаването им премиерът се е ръководил и от резултатите от последните евроизбори.

„Мен ме критикуват и то е разбираемо, но като цяло рейтингът на кабинета и на президента, който стои зад него, нарасна и е сравнително приличен”, коментира още министър-председателят. Той потвърди, че основната роля на правителството е организирането на изборите, но и осигуряването на добра администрация. Според премиера след една година протести, в страната се върви към нормализация.

Министър-председателят се обърна към хората, пострадали от бедствията у нас тази година и им каза, че нито за миг не трябва да забравят, че не са сами. „Очакваме 300 млн. лева от европейския фонд за солидарност”, припомни Близнашки. Той призова местните администрации да се огледат внимателно има ли какво да свършат, за да предотвратят нови бедствия.

Премиерът не скри, че финансовото състояние на държавата е много сериозно. Той обясни, че последното плащане на 750 млн. евро, за да стартират две европейски програми, е станало чрез сложно прехвърляне на средства от други програми.

„Предходното Народно събрание постъпи изключително безотговорно като се не вслуша в собственото си правителство, за да има актуализация на бюджета”, каза още Близнашки. Не искам да драматизирам, но дупката в бюджета е над 1,2 млрд. лв, допълни той.

Близнашки коментира и ситуацията около КТБ, наричайки я доста сложна. Той обясни, че преди да завърши банковия одит, правителството няма как да се намеси и допълни, че би искал проверките в банката да се ускорят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
17
 
6
 
! Отговори
Ристо Бисерофф преди 9 години
Другари , така няма да се разберем ! Ако имате нещо против Близнашки , моля за аргументи и факти ! Хайде стига стези просташки обиди ! Нали сте чували , че там дето свършват аргументите , почват просташките хули - важи за хора без елементарно възпитание ,емоционално и психически незрели . А и честно , немога да ви разбера , сами видяхте , че на няколко поредни избори хвърлянето на мръсотия с кофи , не ви донесе нищо добро,напротив ,губите катастрофално и настройвате хората срещу себе си!
17
2
 
23
 
! Отговори
алуу преди 9 години
жалко ,че носиш такова мъжко име ,жалко ти си бил ренегат още като си се родил,идваш от край в който са доубили останалите живи Ботеви четници,но и аз искам да стана министър --председател за да ми асфалтират улицата,толкова си ужасен,че добре,че нямам дете което можеше да бъде твой студент -айде по-скоро да идват изборите и да изчезваш от сцената
16
9
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До StamatИмаш право... - Близнашки може и да близни... - още един мандат...
15
17
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Samo na men li mi se struva taka... Vremeniq kabinet e po-4itav ot vsi4ki ostanali :-/
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя случайник си поверва че е главен, тоя е просто ...лакей!!!!
13
24
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Забелязал съм, че изключените от Партията *** - стават човеци... - справка:Татяна ДончеваГеорги БлизнашкиГеорги ПървановРумен Петков... - само от Станишев няма да излезе човек, дори да го изключат от Партията, както се очертава...
12
1
 
23
 
! Отговори
никой преди 9 години
ренегат + *** = ботевградска пастирка и "некъв" чобанин. Майко мила! И този безхаберник управлява 8 млрд. лева от бюджета на "разкапаната" държава. Господи! Помогни ни.
11
23
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
В сравнение с политическата чистка, която направиха ***... - това е капка в морето...
10
3
 
27
 
! Отговори
135 преди 9 години
"но като цяло рейтингът на кабинета и на президента, който стои зад него, нарасна"_ Ко? Не!
9
6
 
32
 
! Отговори
от Варна преди 9 години
е заради този комунист няма да гласувам за Герб
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашкии бре ти как стана от комунист герберуга бе как става това
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Близнашки предния служебен кабинет на Райков защо не смени обл.управители
6
2
 
21
 
! Отговори
врачешки бек преди 9 години
Ко, не. Добре че покрай тоз несретник асфалтираха и наща улица.
5
4
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Най-забавно ще стане, когато на тоя Близнашки му свърши отреденото време, довлече се пак Борисов (или определен от него фигурант), та тогава на 'професора' съвсем ще му увиснат очилата. Защото новият (евентуално стар) гербав премиер веднага ще почне да плюе по него, а проправителствените *** моментално ще подемат кампания за оругаването на Близнашки. И за всички гафове и калпави назначения на служебния кабинет ще оплюват именно него, наричайки го 'дърт и опасен комунист'......
4
5
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Кажи му 'Близашки' и повече не го споменавай тоя :)))
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки да не се прави на невменяем.Как предишното НС не било приело предложението на собственото си правителство да актуализира бюджета.Че нали ГЕРБ отказаха актуализацията,въпреки че заявиха че искат и ще я подкрепят.БСП+ДПС нямаше как да сторят това.Но ГЕРБ+ДПС преспокойно можеха.Да,ама НЕ.Така,че Близнашки казвай истината,а не се подмазвай.Нека и Борисов да помогне и да каже защо не подкрепи актуализацията.
2
6
 
30
 
! Отговори
Ха преди 9 години
Лъжи, лъжи и пак лъжи! Но все пак - професорски лъжи! Научни лъжи!
1
6
 
34
 
! Отговори
Баджанашки преди 9 години
Няма метла, няма чистка, точно обратното, просто намествам някои хора на определени позиции.