Манолова сравни Борисов с Орешарски - 0 срещу 16 млн. лв.

Това е равносметката за Кюстендилска област, заяви тя
15 сеп 2014 20:01, Александър Попов
118
Манолова сравни Борисов с Орешарски - 0 срещу 16 млн. лв.
Снимка: Булфото, архив

Мая Манолова сравни управлението на Бойко Борисов и кабинета на Пламен Орешарски, като по нейни сметки правителството на ГЕРБ не е дало и един лев на Кюстендил и областта.

По думите й в рамките на тази година чрез Агенцията за чуждестранни инвестиции и вицепремиера Даниела Бобева е договорена инвестиция за завод за произвеждане на автомобилни части.

"Инвестицията е на стойност 20 млн. лв, осигурен е терен, който беше предоставен от Министерство на отбраната безвъзмездно на общината. Това ще бъдат реални 1000 работни места. Правителството на Бойко Борисов не даде нищо на Кюстендил, кабинетът на Пламен Орешарски обаче даде 16 млн. лв. и то само по Публичната инвестиционна програма. 5 млн. лв. се дадоха за Римската стена, 2.5 млн. лв. за балнео санаториума. За спортната зала в Дупница бяха отделени 4.5 млн. лв.", каза Манолова пред БНТ.

Тя призова всички политически сили и всички граждани да бдят за честността и прозрачността на изборите.

Мая Манолова бе категорична, че заложеното за следващия програмен период, е преимуществено финансиране на дребните земеделски производители.

"За всички, които обработват до 5 дка, да има европейско финансиране в рамките на 1250 евро. Това са около 2500 лв допълнителен доход, независимо от произведената продукция. От 1 януари 2015 г. европейското финансиране няма да бъде само на база единица площ, но и за произведена овощна и зеленчукова продукция, което е много важно за Кюстендил", обясни тя.

Според нея цената на тока е една от темите, които най-много вълнуват българските граждани.

"Тъй като ние сме част от ЕС, сме изпратили искане към ЕК за предоговаряне на отношенията ни с американските ТЕЦ-ове и техните собственици, тъй като безспорно е, че цената на електричеството се оскъпява заради договорените покупни количества от двете американски централи. Цената на тока от тези централи през следващите години трябва да бъде намалена, за да може и общата цена да намалее. Освен това сме предприели мерки и за коригиране на договорите с ВЕИ-та, които също бяха включени през 2012 г. Припомням, че правителството на Орешарски беше първото, което на два пъти намали цената на тока", подчерта тя.

Манолова допълни, че данните на евростат са непротиворечиви и сочат, че финансовата система у нас е стабилна.

"Има икономически растеж от 1.6 процента. Също 59 000 нови работни места бяха създадени от началото на тази година, като към момента фискалният резерв е 8.9 млрд. лв.", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: БСПМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая дъртата срама няма!!!
39
10
 
13
 
! Отговори
Кина Диарията преди 9 години
Бръкнете и с два пръста в *** на тази безобразна *** и после го помиришете!
38
6
 
11
 
! Отговори
Ta ja преди 9 години
Dokoga tazi urospija shte ni zanimava sas sebe si.Dobre,che Chafkata e kazala,za da znaem koi e zatril sector Energetika v Bulgaria.Tezi simvolichni namalenija na cenata na toka shte ni izliazat prez nosa.
37
3
 
17
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
а мая манолова има ли с какво да я запомним, освен със закона за изборите на петното. и да! бдете за камиони с двойни дъна и без рег. номера! ако видите такива, непременно им запишете номера! другарко манолова, продължавайте с протестите! венсеремос! хахааа
36
16
 
14
 
! Отговори
Социалист преди 9 години
Ще гласувам за БСП са мо , ако сега преди изборите заявят,че няма да се коалират с ДПС.Призовавам същото да направят и останалите твърди социалисти.
35
7
 
20
 
! Отговори
... преди 9 години
Добре не съм политолог,но гледох едно предаване БСП-ДПС-ББЦ(ДПС) скачха против ГЕРБ.Защо ? Изтрах ги е,че лека по лека им изместват сферите на влияние !!! Това е истината,на капак на тези *** ще гледаме и БАРЕКОВ .... Пак казвам не съм твърдо зад ГЕРБ ,но тези хора за толкова години нищо не направиха.Погледнете само НЕК или и за него ГЕРБ са виновни....
34
7
 
24
 
! Отговори
... преди 9 години
До АнонименСмешен си :) Борисов даже и да е крал ,не може да ви се мери на кутрето :) Нучехте едно име и го направихте по известно и от ИСУС :) Една птичка пролет не прави.... Докато БСП (ДПС-БКП) не УМРАТ няма БЪЛГАРИЯ. От КОМУНИСТИ станаха най-големите КАПИТАЛИСТИ :))
33
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов е комунист!Няма опровержение!Пази си книжката и е член на БКП-ФАКТ!!!!
32
0
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
До АнонименТръгваш си, кажи ми тези комунисти за толкова много години,някои казват 25-30години (те са много повече).Освен анархия какво друго са направели ?!
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 48Няма по-чиста истина!Само не ми казвай,че Бойко не е комунист!!!!От там нататък може да говорим!
30
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми Мая,много те харесвах,ама не успя да пребориш ГЕРБ!А ако спечелят си тръгвам от България завинаги!Дадох ви последен шанс,на теб и на Сергей!Нищо не направихте!Явно Бойко ще се върне,а на мен не ми се ще да се паля!
29
1
 
19
 
! Отговори
... преди 9 години
Абе вие само Борисов ви е в главата,просто се спрете !!! Не казвам,че е най-големия но само той посме да ви бръкне в джобовете само заради това го плюете.Не разбрахте ли че искаме резултати не кой какво е направел !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И БОРИСОВЦИ И СТАНИШЕВЦИ И КОСТОВЦИ И Т.Н.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако слушаме манолката все едно да сравним нея с Анджелина Джоли.Костинбродска кряка като сврака ,другата запомняща се с ролите си на актриса.
27
1
 
16
 
! Отговори
135 преди 9 години
Проста *** си ти и мъжа ти Найденов.Искате пари да лапате като Моника с Гея за Южен поток.Но, имаш право Тиквата е по-*** от Вас, но относително, и той иска да *** по същия принцип като вас - да дава пари на верни структури и да му връщат.Трябва нови сила за Бг - още ги няма , но ни трябва едно Урбан като Унгария. То и бъдещата война, като изход от перманентната криза ще преформатирастраната.
26
1
 
17
 
! Отговори
Доко доко преди 9 години
Ако слушаме тая ШАНТОНЕРКА след новооткритите работни места + новите 59000(всъщност Манолова не може да смята до толкова) в България няма да има безработица!!! Е опорни точки ама посни и лъжливи, е това е новата стара линия на БСП. НО ИМА *** КОИТО ВЯРВАТ, Е ЖАЛКО ЗА ТЯХ!!!
25
1
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Мая е като кантонерски петел ,нощем с фенер да му светнеш ще започне да кукурига.Бита карта ,ки жена без грам авторитет .
24
2
 
24
 
! Отговори
Как Сийка преди 9 години
Тая Манолова,която си е КРЪГЛА НУЛА взела да дава оценки ?! Ха,не голямо ами огромно нахалство и самочувствие има тази нещастница! Виж най-напред как хората те оценяват,че тогава се пъчи ! Мая Костинбродска - така ще те запомни народа и с нищо друго ! Ти цялата си изтъкана от лъжи и злословия и затова вече никой свестен човек не те уважава! Е как да се уважава едно ...нищожество,което само плюе и храчи ?! Пфу!
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лъже тая бе ! И отново понесе жълтата фанелка
22
1
 
17
 
! Отговори
V преди 9 години
ПУ!
21
1
 
21
 
! Отговори
55 преди 9 години
А,Мая Костинбродска....