Манолова сравни Борисов с Орешарски - 0 срещу 16 млн. лв.

Това е равносметката за Кюстендилска област, заяви тя
15 сеп 2014 20:01, Александър Попов
118
Манолова сравни Борисов с Орешарски - 0 срещу 16 млн. лв.
Снимка: Булфото, архив

Мая Манолова сравни управлението на Бойко Борисов и кабинета на Пламен Орешарски, като по нейни сметки правителството на ГЕРБ не е дало и един лев на Кюстендил и областта.

По думите й в рамките на тази година чрез Агенцията за чуждестранни инвестиции и вицепремиера Даниела Бобева е договорена инвестиция за завод за произвеждане на автомобилни части.

"Инвестицията е на стойност 20 млн. лв, осигурен е терен, който беше предоставен от Министерство на отбраната безвъзмездно на общината. Това ще бъдат реални 1000 работни места. Правителството на Бойко Борисов не даде нищо на Кюстендил, кабинетът на Пламен Орешарски обаче даде 16 млн. лв. и то само по Публичната инвестиционна програма. 5 млн. лв. се дадоха за Римската стена, 2.5 млн. лв. за балнео санаториума. За спортната зала в Дупница бяха отделени 4.5 млн. лв.", каза Манолова пред БНТ.

Тя призова всички политически сили и всички граждани да бдят за честността и прозрачността на изборите.

Мая Манолова бе категорична, че заложеното за следващия програмен период, е преимуществено финансиране на дребните земеделски производители.

"За всички, които обработват до 5 дка, да има европейско финансиране в рамките на 1250 евро. Това са около 2500 лв допълнителен доход, независимо от произведената продукция. От 1 януари 2015 г. европейското финансиране няма да бъде само на база единица площ, но и за произведена овощна и зеленчукова продукция, което е много важно за Кюстендил", обясни тя.

Според нея цената на тока е една от темите, които най-много вълнуват българските граждани.

"Тъй като ние сме част от ЕС, сме изпратили искане към ЕК за предоговаряне на отношенията ни с американските ТЕЦ-ове и техните собственици, тъй като безспорно е, че цената на електричеството се оскъпява заради договорените покупни количества от двете американски централи. Цената на тока от тези централи през следващите години трябва да бъде намалена, за да може и общата цена да намалее. Освен това сме предприели мерки и за коригиране на договорите с ВЕИ-та, които също бяха включени през 2012 г. Припомням, че правителството на Орешарски беше първото, което на два пъти намали цената на тока", подчерта тя.

Манолова допълни, че данните на евростат са непротиворечиви и сочат, че финансовата система у нас е стабилна.

"Има икономически растеж от 1.6 процента. Също 59 000 нови работни места бяха създадени от началото на тази година, като към момента фискалният резерв е 8.9 млрд. лв.", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: БСПМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Това бе част от химна на САЩ- Знаме от звезди, а другият, дето слагате минусчета е химна на Франция- Марсилезата!*** калинки, пфу!
19
2
 
20
 
! Отговори
До Маркс преди 9 години
Комунист-социалист вярващ в Бог,спешно се нуждаеш от мед.преглед най-вероятно си луд.
18
3
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До до 19Ивчо ще викаш нали се сещаш на кой, ако не се сещаш клекни схвана ли,а за *** ако говорим тук има доста и едната е малко по-нагоре погледни............потурчен ***.
17
10
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Напред деца наРодината,Денят на славата дойдеКървавото знаме натираниятаСрещу нас се развяЧувате ли как в полятаСвирепо войницитереват?Те идват също и при васда убиват жените идецатаПрипев:На оръжие, граждани,Постройте редиците,Напред, напред!С нечистата кръвБраздите да напоим
16
4
 
37
 
! Отговори
мая минета преди 9 години
Много противна,Отврат отвсякъде.
15
3
 
42
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Хайде сега помислете защото явно народа е сляп,тази и кавала Бареков хванаха печатницата,Пеевски му е работодател на кавала,каква е асоциацията БСП(БКП)-и етническата партия ДПС.....колко още ще мамите този народ бе ***..........и не ми трий коментарите турска ***.
14
46
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вие сте долни и арогантни простаци бе! Тази жена е един ангел за бедния и мизерстващ народ, ако и да е комунистка! Какво направи вашата Цачева, изпя Цъфнал Герб и толкова! Пфу!
13
3
 
22
 
! Отговори
До Маркс преди 9 години
Тя го обича да го яде нещо си се объркал по-възможност да е твърд, размера няма значение за тази хахаха
12
31
 
6
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Да се смее ли човек, да плаче ли или да се възмущава? Днес др. Борисоофф открил спортна зала в Свиленград, защото по негово време бил сключен договора. Наглец. Кой направи проекта, подписа договора и осигури парите за зала Армеец? Правителството на Сергей Станишев. Защо др. Борисов си присвои и строителството на този обект като само го завърши. Същото положение е сега със залата в Свиленград. Построена е по времето на правителството на Орешарски. И магистрала Марица се строи. Да не лъже отново.
11
5
 
32
 
! Отговори
Ха,ха,хахаааа.... преди 9 години
Сметки без кръчмар на кюстендилската Слива-червива!Тая е по-*** и от собствения ми ***!Направо се *** с тоя Изборен закон!
10
3
 
33
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Тази с *** няма ли да измисли някоя нова измама,не съм за Герб някой да не се обърка......много плитка им беше лъжата, сега да постараят.
9
3
 
39
 
! Отговори
nana преди 9 години
Гад долна . *** комунистичски.
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога най-после ще влезе в затвора това чудовище, което манипулира изборите на 11 май 2013г и погази Конституцията на РБ. Докога ще я гледаме. Повръща ми се от такава наглост.
7
4
 
34
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Бойко не ти е дал нито един лев, защото знае че ще го откраднеш.Социалисти- комунисти харчат пари изкарани от други. Затова.
6
1
 
39
 
! Отговори
8 преди 9 години
не е важно колко са отпуснати, а за какво са използвани все пак. Сигурен съм, че в Кюстендилска област никой не е разбрал разликата със или без тези 16 милиона... освен Мая и подизпълнителите де
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
maiooo i XU..............III NESTAVA OT TEBE PATKO PROSTAAAAAAAA
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова всичко наред ли е? Явно пак разчиташ на късата памет. Да ти напомня ли, че по време на жалкото ви едногодишно управление (на което ти беше председател на НС) кредитния рейтинг на страната беше понижен ДВА пъти. Да ти напомня ли, че за тази 1 година създадохте условия за растяща безработица и криза в енергетиката? С ква уста ми говориш тука за някви 16 милиона
3
5
 
21
 
! Отговори
mimoza преди 9 години
vsichki protivnisti na gerb sa kusopametni;ne pomniat che 25g bsp nipazsipaha a se sardiat na gerb za 3te godini upravlenie
2
30
 
3
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
Бойко или Орешака, всички работят за Сорос и сие. Всички взимат кредити по команда от МВФ или ЕБ, докато не ни фалират подобно на Гърция и накрая ще ни кажат, че сме живели "иху-аху" както разправяха за гърците.
1
5
 
44
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Мая-"сигналчик"..... само голям сурат и напълно безполезна за обществото!