Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът

В България днес няма безработни инженери, каза той в САЩ
Обновена: 23 сеп 2014 13:58 | 23 сеп 2014 12:13,
85
Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изрази надежда, че след изборите бързо ще се сформира правителство. То според него,трябва да пристъпи към осъществяване на очакваните от обществото реформи.

„Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница“, каза държавният глава. Той обяви това пред представители на българската общност в Ню Йорк по време на първия ден от работното си посещение там. Плевнелиев е в САЩ за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН, съобщават от прессекретариата му.

Още по темата

„Политическото противопоставяне е неизменна част от демокрацията, но е продуктивно само когато се залага на мотивираното съревнование на идеи и не се свежда до междуличностна конфронтация“, каза още пред сънародниците ни президентът. Той беше категоричен, че българските политици трябва да могат да се обединяват около важните  национални приоритети.
 
Пред българите в Ню Йорк държавният глава препотвърди намерението си да иска повече референдуми по важни теми. „Въпросът за пряката демокрация и участието на гражданите във вземането на решенията не може да бъде неглижиран“, обяви той.
 
Президентът благодари на сънародниците ни, че съхраняват  националните традиции. Той обяви и че заради членството си в ЕС и заради връзките си в Черноморския регион България става все по-привлекателен партньор за инвестиции.

Плевнелиев разказа и за усилията, които се полагат за утвърждаване на страната ни като център за производство на автомобилни части и за развитие на нови технологии. „В България днес няма безработни инженери. Заплащането на труда им не е като в други части на ЕС, но определено сме на прав път“, подчерта още държавният глава и припомни, че страната ни вече работи за създаването на своя първи технологичен парк.
 
По време на срещата българите в САЩ поискаха от президента да работи за създаването на пряка въздушна линия България-САЩ и го питаха за ситуацията в страната, развитието на енергийните проекти, състоянието на банковия сектор и други.
 
По-рано през деня президентът Плевнелиев присъства на среща на държавните глави, участващи в Глобалната инициатива „Клинтън 2014“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в българия заради бизнесмиени като теб расимчо не само безработни инженери, безработни лекари, безработни учители, ами скоро никакви от гореизброените няма да има. бели хора също. да видим арапите и турците как ще ти слугуват расиме и ще се оставят да си им байрактар или просто ще те разпорят отзад и обесят.
45
12
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
За откриване на сесията на ООН е нормално да участват държавните глави!Поканен е,участва!Иска ви се да е на изток сесията,но уви е Ню Йорк!Сесия на ООН -"Откриват се в 3-тия вторник на септември.Провеждат се в Ню Йорк,но може и на друго място,ако страните-членки вземат съответно решение."Нали ви е поздравил за празника/колко знаят всъщност какво се празнуваше е отделен въпрос/.Който не е чул или чел да отвори на страницата на Президентството има поздравленията.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Невъзможно е да няма нито един безработен инженер в България, Роската пак говори глупости за да се хареса на аудиторията си.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Целокупна БългарияОт 2012-та наблюдавам едно нещо. А именно коментарите. До 2013-та коментарите рядко прескачаха 70-80. Изведнъж от бял ден скочиха близо 20 пъти. И всички парфектно пасват на опорните точки. По никакъв начин никой не може да ме убеди, че сайт с 99000 потребителя във фейсбук прави 4-пъти повече коментари от евронюс с 10 пъти повече потребител. И точно толкова, колкото bbc с 11 милиона. И това за 1 нощ.
42
0
 
10
 
! Отговори
бастун преди 9 години
Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът,, няма по тъпо от това, все едно да каже бързо избърсване на гъзъ след и*не , мноого умен президент , като на агнето майка му
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига бе тоя е чалдисал. Аз познавам поне трима четерима. Никой не ги търси по предназначение , а само да запълват списъците с персонал за разни измислени проекти, щото там трябва да фигурират като длъжности. Реално РАБОТ ЗА ИНЖЕНЕРИ В БГ НЯМААА!.А работа за 300-400 лева колкото щеш.
40
0
 
8
 
! Отговори
Целокупна България преди 9 години
Анонимен, аз рядко коментирам и ако обявя и "тарифа", мога да фалирам няколко партийни централи. Дали пък да не опитам? Шегувам се, естествено. Слава Богу, засега мога да си позволя лично мнение. Истината е, че открай време имам алергия точно към такива недоразумения като ***, които хем са били платени комсомолски натегачи и членове на БКП, хем сега станаха по-натовци от баш-натовците.
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ффГласувал си дрънци. Гласувал си баш за бкп-то!
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 47Я провери индексите на заплатите на инжинерите и тогава говори. С по-високи са единствено банкерите. И не много по-високи.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росенчо,нали мислиш за доброто на народа.Какво ще кажеш за повишаване цената на тока?Ако е за нещо друго, си първа писта по тв с листчета в ръка,но сега мълчиш.Аа сетих се ,народът е доволен,това искаше и това получи.
36
1
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Да вземеш и ти да научиш един език, български му викат, па тогава лей акъл! Вярно, работа има много, но вече на никой можещ не му се работи за без пари. За жалост са единици работодателите, оценяващи правилно служителите и работниците си.
35
0
 
7
 
! Отговори
фф преди 9 години
Аз съм гласувал за тази мижитурка и затова имам право да го псувам сега,каквото и да се каже за него ще е малко!
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска, какъв ден беше вчера и защо не беше в страната?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 43Поклон!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росене, тъй и тъй си там, пукажи на тия хоръ как съ мятъш в Гранд Канион!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Целокупна БългарияЕдин от малкото коментари, които може и да не са платени...
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има само работещи бедни и неоколониализъм.
29
0
 
15
 
! Отговори
Целокупна България преди 9 години
Нямам думи за ***! Той просто е идеалното сламено *** на статуквото ГЕРБ/БСП/ДПС/РБ и изпълнява същата функция като Бюрека и Болния Лидер, само че е още по-жалък, смешен и ***, а освен това е напълно безличен.
28
2
 
13
 
! Отговори
г-жа плевнелиева преди 9 години
росенчо, пак си се разприказвал, а чините стоят мръсни!
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На позитано съм, на позитано съм! Какво да пиша?