Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът

В България днес няма безработни инженери, каза той в САЩ
Обновена: 23 сеп 2014 13:58 | 23 сеп 2014 12:13,
85
Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изрази надежда, че след изборите бързо ще се сформира правителство. То според него,трябва да пристъпи към осъществяване на очакваните от обществото реформи.

„Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница“, каза държавният глава. Той обяви това пред представители на българската общност в Ню Йорк по време на първия ден от работното си посещение там. Плевнелиев е в САЩ за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН, съобщават от прессекретариата му.

Още по темата

„Политическото противопоставяне е неизменна част от демокрацията, но е продуктивно само когато се залага на мотивираното съревнование на идеи и не се свежда до междуличностна конфронтация“, каза още пред сънародниците ни президентът. Той беше категоричен, че българските политици трябва да могат да се обединяват около важните  национални приоритети.
 
Пред българите в Ню Йорк държавният глава препотвърди намерението си да иска повече референдуми по важни теми. „Въпросът за пряката демокрация и участието на гражданите във вземането на решенията не може да бъде неглижиран“, обяви той.
 
Президентът благодари на сънародниците ни, че съхраняват  националните традиции. Той обяви и че заради членството си в ЕС и заради връзките си в Черноморския регион България става все по-привлекателен партньор за инвестиции.

Плевнелиев разказа и за усилията, които се полагат за утвърждаване на страната ни като център за производство на автомобилни части и за развитие на нови технологии. „В България днес няма безработни инженери. Заплащането на труда им не е като в други части на ЕС, но определено сме на прав път“, подчерта още държавният глава и припомни, че страната ни вече работи за създаването на своя първи технологичен парк.
 
По време на срещата българите в САЩ поискаха от президента да работи за създаването на пряка въздушна линия България-САЩ и го питаха за ситуацията в страната, развитието на енергийните проекти, състоянието на банковия сектор и други.
 
По-рано през деня президентът Плевнелиев присъства на среща на държавните глави, участващи в Глобалната инициатива „Клинтън 2014“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През последните 25 години съзнателно беше ликвидиран човешкият потенциал, заедно с индустрията и строителството. Но това беше ликвидирано съзнателно и целенасочено. Хората които го сториха не паднаха от небето, щото видяли че дошла "демокрацията", напротив - тези хора бяха избрани от тогавашните служби и ЦК-елит. За какви инженери говори президента? Ние не произвеждаме нищо, не строим нищо.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе г,к , държавата си инвестира в развитите страни и това се казва : Цържавен капитализъм ". Ти може ли да развиеш нещо, като бюджета ти е празен ?Всеки идва в България да прави мол или да използва нещо , не да те издигне.Трябва България да си го направи, само че такива като теб не са за президенти !
4
18
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Аз пък ще побързам да ви изгоня до един *** *** ***....
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо толкова бързаш,бе плевня,нали вече ГЕРБ си имат кабинет,който ти им подреди,от какъв зор си се разбързал.Колкото по-бързо кордисат на високите постове,толкова пои-бързо ще ги изритаме.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли инженери в България ?След като няма работа за тази професия ! Какво произвеждаме !Ама и този си въобразява x че ей сега ще прехвърчат инвеститори!
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам и позор е този човек за България!