Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът

В България днес няма безработни инженери, каза той в САЩ
Обновена: 23 сеп 2014 13:58 | 23 сеп 2014 12:13,
85
Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изрази надежда, че след изборите бързо ще се сформира правителство. То според него,трябва да пристъпи към осъществяване на очакваните от обществото реформи.

„Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница“, каза държавният глава. Той обяви това пред представители на българската общност в Ню Йорк по време на първия ден от работното си посещение там. Плевнелиев е в САЩ за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН, съобщават от прессекретариата му.

Още по темата

„Политическото противопоставяне е неизменна част от демокрацията, но е продуктивно само когато се залага на мотивираното съревнование на идеи и не се свежда до междуличностна конфронтация“, каза още пред сънародниците ни президентът. Той беше категоричен, че българските политици трябва да могат да се обединяват около важните  национални приоритети.
 
Пред българите в Ню Йорк държавният глава препотвърди намерението си да иска повече референдуми по важни теми. „Въпросът за пряката демокрация и участието на гражданите във вземането на решенията не може да бъде неглижиран“, обяви той.
 
Президентът благодари на сънародниците ни, че съхраняват  националните традиции. Той обяви и че заради членството си в ЕС и заради връзките си в Черноморския регион България става все по-привлекателен партньор за инвестиции.

Плевнелиев разказа и за усилията, които се полагат за утвърждаване на страната ни като център за производство на автомобилни части и за развитие на нови технологии. „В България днес няма безработни инженери. Заплащането на труда им не е като в други части на ЕС, но определено сме на прав път“, подчерта още държавният глава и припомни, че страната ни вече работи за създаването на своя първи технологичен парк.
 
По време на срещата българите в САЩ поискаха от президента да работи за създаването на пряка въздушна линия България-САЩ и го питаха за ситуацията в страната, развитието на енергийните проекти, състоянието на банковия сектор и други.
 
По-рано през деня президентът Плевнелиев присъства на среща на държавните глави, участващи в Глобалната инициатива „Клинтън 2014“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
21
 
! Отговори
гошо преди 9 години
Затова ли този *** Близнашки му преведе на този *** 1 млн. лева допълнителна народна пара за да си вее *** из света и да ръси само глупости и резили България? Напротив, на този трябва да му съ врътне кранчето изцяло за да няма възможност да се появява никъде. Впрочем, какво стана с импийчпънта? Този *** иска да се закрепи всячески на стола докато му изтече мандата за да има доживотен имунитет срещу разследване на далаверите му за милиони. Иначе, много добре знае, че народът го презира и мрази, но стои като ***. Никаквец!!!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Роската беше по-важно да доприпка при американските си господари, отколкото да уважи Независмостта на България.
24
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В интерес на истината е напълно прав влезте в някой сайт за обяви да видете какво е търсенето само в момента има 6-7 хиляди обяви.Който иска да работи работи който не мрънка.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато ние тук празнувахме Независимостта, Плевнелиев не уважи честванията и отиде да продава страната си в САЩ.
22
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Не се безпокойте господин Президент за бързото съставяне на новия кабинет.Състава на новия кабинет вече е готов в Турция и още в деня на изборите ще бъде донесен от избирателите турци,които идват стотици хиляди с рейсове от Турция да гласуват в България. плюс гласовете на онези,които ще гласуват в 500- те урни в Турция и други страни,но пак турци.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 22 na baba ti hurkata
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В България днес няма безработни инженери"Да! Избягаха извън страната - разнасят вестници и чистят тоалетни. А онези които останаха, работят като пазачи или продават царевица на морето.
19
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Не обиждайте...президента,толкова си може човека.Знаем кой го...нацеди и кой го...възхваляваше,че е уникален министър,дошъл от Германия да ни...спаси.Боко си го...избра,ние като...оффце гласувахме за...шменти капелито.Требе да знаете,че Боко не търпи по...умни да има около него.За това вече,всеки кадър на Боко,требе да се гледа под микроскоп от...матряла,белким открием там някакъв наченък на...интелектот.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление има и безработни инженери.
17
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предизборно позитанските *** работят с пълна пара.
16
0
 
12
 
! Отговори
Жан Папен преди 9 години
Празни приказки .
15
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безработни инжинери има... Ама преди да са инжинери са мързеливи пияници.
14
1
 
8
 
! Отговори
св. витков :) преди 9 години
искам бира със водка, и кюфте за мезе. искам плевнелиев да не уринира, в моето мазе...:)
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как човек, твърдящ, че през 1730 година е бил жена-пастир от ирландски произход, е станал президент и защо не избрахме магарето вместо него?
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По време на срещата българите в САЩ поискаха от президента да работи за създаването на пряка въздушна линия България-САЩ и го питаха за ситуацията в страната"Не го ли питаха и докога нашите "приятели" ще ни налагат визи?
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президента на който му бият чумбери,няма аналог в света,на който му беше казано в очите,и магаре да бях издигнал щях да го направя президент. Мега унижение
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко нали им каза да стават овчари !Какви инженери , какво производство има в България !
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То няма и безработни некадърници, единия от тях дори се уреди на поста президент.
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, нямало безработни инжинери!
7
3
 
20
 
! Отговори
Боко преди 9 години
Като е инжинер да пасе овце и копа картофи.