БСП трябва да смени хората от първата си линия, убеден е Янков

"С преференцията избирателите ни направиха оценка на личностите"
8 окт 2014 14:24, Анисия Иванова
25
БСП трябва да смени хората от първата си линия, убеден е Янков
Красимир Янков. Снимка БСП

Бъдещият депутат Красимир Янков, който влиза в 43-то Народно събрание от листата на БСП във Варна, е убеден, че левицата трябва да смени хората от първата си линия заради слабия резултат от предсрочните избори. Пред БНР Янков беше категоричен, че анализът, който трябва да направи столетницата, трябва да е в кратки срокове и не може да бъде задържан.

Още по темата
Не може да се чака дълго, както при евроизборите, защото е явно, и тогава и сега, че БСП не получава подкрепата на българския гражданин, смята той.

По думите му първата линия на БСП са носители на резултата, който получи партията в неделя. Тази първа линия е силно разпознаваема в последните 20-25 години от обществото и резултатите от изборите е оценката, която избирателят е дал.

„БСП получи два пъти по-малко гласове, отколкото на изборите през миналата година. Трябва да се мине към различна първа линия в партията. Избирателите на БСП направиха оценка и на личностите“, мотивира се Янков.

Ако левицата потърси своята идентичност като идеи и платформи, трябва да има ново ръководство, убеден е той. Според него процесите в партията, които се случват в цялата страна, ще бъдат ясно изразени на Националния съвет в петък.

„Надявам се в петък, когато има този дебат, да стане ясно, че са необходими промени“, убеден е Янков.

По отношение на преференцията, заради която той пренареди листата във Варна, Красимир Янков обясни, че този тип вот има различен характер.

Първият е случайност с номера на партията, при другия случай хората дават гласа си за разпознаваеми личности.

"Това са хората, които са били на обществени и политически  длъжности. За тях е задължително да получат оценка. В тази категория спада и подкрепата за мен“, смята той.

При преференциалния вот във Варна Янков е събрал 4536 гласа. По този начин той става втори в листата след Ангел Найденов, като измества проф. Анелия Клисарова и третия Борислав Гуцанов.

Според Янков българският избирател е грамотен и дава персонална оценка чрез преференцията.

Като пример за това той посочи факта, че и в Пазарджик, и в Пловдив кандидати в листата на БСП чрез получен преференциален вот също са успели да разместят листата.

"В БСП трябва да се коментира и това - как изглеждаха листите за тези парламентарни избори", смята Янков.

По въпроса за евентуална бъдеща коалиция с ГЕРБ той каза, че БСП има ясно изразена програма, която се разминава категорично с програмата на партията на Борисов.  „По отношение на приоритетите все пак партията е получила подкрепа от гражданите и тя ще отстоява именно тях“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мноооого банкети даде момчето,халал му е дУпедатството!Пък в НС ша удари едно рамо на Буда,нема начин,такива са всички перекендета!
19
0
 
4
 
! Отговори
ююю преди 9 години
най-добре е да си заредите БУРЕ с БАРУТ на пленума
18
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
А бе Янко НЕ СИ СПОМНЯМ ОТ КЪДЕ И КАК ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА но ми се струва че е случайннтази твоя номинация. Каква обштествено политческа личност беше.Добре че КИРИЛ ЙОДРДАНОВ ТИ ПОДАДЕ РЪКА.
17
0
 
3
 
! Отговори
Еврика!!! преди 9 години
Еми да! Четвърт век престой в НС без нищо полезно освен собствено обогатяване !!Всеки с повече от 3 мандата да е аут!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най правилната линия на поведение на БСП е да намери всички бесепари, настоящи и бивши, и техните наследници и да ги избие. След това останалите живи да се самонатоварят на един шлеп, да отплават 20 км навътре в морето и да се самопотопят.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка!
14
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БСП единственото което трябва да направи е да си купи бивши мутри да ги съветват иначе си отиват.Те не могат да разберат че могат да преборят Герб единствено по тяхния им начин,но този начин трябва да им го кажат мутрите.За Герб няма закони,те са научени да живеят на ръба,да оцеляват иначе куршум.25 години тези хора са оцелели и сега ще разкатаят всички партии по техните си начини.Нормални хора,интелигенти не могат да се преборят с това чудо,бедна им е фантазията какво се мъти в ума на мутрата.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КО НЕ!
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГАДНИ *** ВСЕ НА ПУК ДА ПРАВИТЕ. НЯМА ЛИ ДА СЕ НАИГРАИТЕ НАЙ НАКРАЯ И ДА ПОМИСЛИТЕ ЗА СТРАНАТА ГАДОВЕ.
11
0
 
6
 
! Отговори
L. преди 9 години
Оппааааа, току-що днес.бг ми изтри коментарче. Ако не желаете да ви чета, просто кажете. Ако сте американски *** (на Блуумбърг) просто си кажете. Ако триете едни и оставяте други коментари, просто си кажете, че манипулирате хората... Ще ви разберем, всички за пари работим.
10
5
 
8
 
! Отговори
Чегеварата преди 9 години
Това подаване на оставка ли е г-н Янков ?Защото Вие не сте от "задните линии"!А "преференциите на народа" бяха организирани на банкета Ви в "Ловката" с 4 агнета и избрани люде от Вашето обкръжение !Какво *** сте господине , а се правите на чист и принципен !*** такъв !Млад кариерист сте Вие господинчо!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 8,Във всичките партии са такива,но когато имаш претенции че защитаваш най-бедните....БСП има провали или неуспехи, не защото е лява, а защото не е достатъчно лява партия. Тя трябва да се освободи от имиджа, декориран с олигарси и от хора със съмнително натрупано богатство. Андрей Пантев: БСП се провали, защото обърна гръб на бедните - Дарик,10 юни 2014 г.
8
0
 
1
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
До АнонименOTGOVORI MI. KOIA OT DRUGITE PARLAMENTARNO PREDSTAVENI PARTI SHTE E ZASHTITNIK NA INTERESITE NA BEDNITE I ONEPRAVDANITE V BALGARIA, A TE SA MILIONI .
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Нармялун - Ти не си нормален, щом смяташ че БСП е партия на народа. Тя отдавна се превърна в партия на милионерите, партия на крадците които заграбиха всички държавни предприятия с помощта на боновите книжки измислени от тях и след като ги източиха и разпарчосаха ги разпродадоха. Тази партия, която даде възможност на турците да си регистрират ДПС-то и в продължение на години позволява на турците да разграбват първоначално северозападна България, а последната година грабят из цялата страна.
6
4
 
4
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
До АнонименKATO ISKASH BCP DA SE ZAKRIE,ZNACI GERB PSTAVA ZASHTITNKAT NA BEDNITE.OTVORI SI OCITE I VIG KAKVO SATVORIHA GERB.
5
8
 
10
 
! Отговори
ДО 3 преди 9 години
НАПРОТИВ - БИЕСИЕПИЕТО СЕ ЧУДИ САМО КАК ДА ГЕПИ /10 МЛРД/ ГО ДОКАЗАХА ЗА 1 ГОДИНА
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е време да се закрие.
3
8
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
BCP E I SI OSTAVA PARTIATA NA NARODA-ZASHTITNIK NA BEDNITE I ONEPRAVDANITE.MLADI HORA KATO BAS DRUGARU MOGAT I TRIABVA DA IZPRAVIAT BCP.KATEGORICNO SAM ZA SMIANA NA HORATA ,KOITO S DEISTVIATA SI NI DOKARAHA DOTUK.
2
18
 
9
 
! Отговори
Захарий Стоянов преди 9 години
Имате един основен проблем в БСП! И той е дали сте българска партия или руска партия?Докато сте руска партия ще вървите надолу докато стигнете процентите на Атака и се хванете с нея за гушите коя по-добре целува руски за.ници!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не на първа линия а на амбразурата - като на всеки пореден километър! търсят се матросовци!