Найденов не харесва преференцията, иска промяна

"Купеният вот продължава да е едно от най-уродливите явления"
Обновена: 13 окт 2014 15:53 | 13 окт 2014 15:53, Анисия Иванова
16
Найденов не харесва преференцията, иска промяна
Архив: Булфото

Депутатът  и водач на листата на "БСП лява България" във Варна Ангел Найденов е убеден, че е необходима промяна в начина, по който се прилага преференцията на изборите. На пресконференция в града той категорично заяви, че в някои от случаите преференцията играе ролята на катализатор на вътрешнопартийни противоречия.

Ангелов направи и анализ на изборните резултати и определи представянето на левицата като тежка загуба.

Като причина за нея той посочи умората у избирателите, разочарованието от всички политици и политически формации, ниската избирателна активност. Друг фактор, допринесъл за лошия резултат, е, че левицата не се разграничи от предишното управление, приемано от избирателите като мандат на БСП, но доминирано от ДПС, смята Найденов.

Още по темата
Ниският резултат на БСП може да бъде обяснен и с лошото организационно състояние на партийните структури, фиктивното съществуване на партийни организации и нарушената комуникация между ръководството и членовете, изброи Найденов. Той е убеден, че на тези избори е имало купен и контролиран вот, който също е допринесъл за слабите резултати.

"Това продължава да бъде едно от най-уродливите явления, към които трябва да бъдем всички безкомпромисни. Явление, което буквално развращава избирателите и което изкривява и политическата действителност, и обществения живот в страната”, смята Найденов.

Като обективна причина за загубата на БСП той посочи и факта, че близо 120 000 от гласовете, които БСП е загубила от изборите през 2013 година, са се отлели към други леви партии. „Във Варна това също е видимо”, допълни той.

Според него всички партии, дори победители, са получили резултати под очакванията и във Варна, и като цяло на изборите.

Анализите и оценките за представянето на "БСП лява България" на изборите трябва да бъдат готови до края на октомври, коментира още Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарение на Найденов и Вигенин и още такива като тех БСП има такъв изборен резултат. Дерзайте другари на следващите избори няма да имате и талкова.
10
1
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
На следващите избори мафиотската комунистическа партия БСП още се стопи.Причината е,че ония хрантутници като активни борци,номенклатурчици и агенти на партийната полиция ДС вече остаряха или измряха.Анализаторите да не се пънат защо БСП губи изборите.На омрял х***й вълната му пречела.....
9
0
 
1
 
! Отговори
e преди 9 години
Относно: до Владо Богаданов Писанчев : "Знаеш ли поради твоята престъпна зависимост и замесеност с терористичните еврейски ***,кокло човешки съдби бяха погубени ?"Дата: Понеделник, 2014, Октомври 13 19:41:33 ЕЕЩВладо,да ти давам ли доказателства,че ще си платиш ? Конфликта м/у теб и мен не се решава на ниво институции.Теб,ще те "изядат кучетата отвън".
8
1
 
3
 
! Отговори
222 преди 9 години
БСП загуби електората си благодарение до голяма степен на Найденов и Вигенин. Тези хора се оказаха предатели към страната, която винаги е имала добро отношение към нас, по време на соца ние живеехме много по-добре от руснаците, те ни даваха евтин нефт, ние го продавахме и какво ли още не. Предателството към Русия електоратът няма да прости. Не търсете други причини.
7
1
 
8
 
! Отговори
син преди 9 години
Ха-ха, преференциалният вот пречи на партийни апаратчици като теб!Това е единственото хубаво нещо, което вашето мнозинство успя да сътвори.
6
1
 
9
 
! Отговори
Предложение преди 9 години
Депутатите - 120-140, половината избирани мажоритарно. Субсидиите за партиите намалени на 1/5 - по 1-2лв максимум за гласувал човек. Да можем да отзоваваме депутатите от района си. Ако някой напусне партията и е избран с нейни гласове, пропорционално, веднага да напуска и парламента.ТОВА Е !
5
1
 
5
 
! Отговори
Tayor преди 9 години
И на тоя като му влезе, взе че прогледна !
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преференцията е истинският вот на хората, а не като твоя, Найденов. Ако не бяха те спуснали отгоре щеше да видиш парламента когато цъфнат налъмите. Заради такива нещастници като теб трябва да има преференции...
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ангел НайденовNAIDENOV VARVI NA MAINATA SI.
2
1
 
8
 
! Отговори
брадваро преди 9 години
kupen вот:))блокира ти *растията и мъртвите душик'о по-хубаво от това, демократе?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО-добре да се занимава с кюнците на манолова!