Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"

Участието на сменения ексминистър Трайков торпилирало преговорите за кабинет
Обновена: 16 окт 2014 07:07 | 15 окт 2014 22:25, Веселина Йорданова
307
Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от днешните консултации на екипа си с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Въпреки това той е готов да даде нов шанс на Блока.

Още по темата

„Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от Реформаторите и сателитните им медии, съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда. Изборите свършиха, хората очакват управление, очакват да видят кои са хората, които ще водят държавата напред, а не голи теории“, отсече Борисов във Facebook.

Той заявява, че е крайно неудовлетворен от подготовката на Реформаторския блок за днешните консултации.

"Разбирам, че не само като политическа рамка, но по много от темите те въобще не са били подготвени, защото тук не става въпрос за теоретично писане на програма, а за това, че след няколко дни трябва да има работещо правителство, което да е ясно, поименно, разписано със споделена отговорност, с личности, които да го правят“, коментира Борисов.

По думите му вече 10 дни след изборите ние се занимаваме с въпроса ‪#‎КОЙ‬.

Вчера ясно и категорично заявихме, че заради #КОЙ ДПС не е приемлива партия за подкрепа на ГЕРБ. Нещо повече, #КОЙ беше назначен от Орешарски, Станишев и Местан, с подкрепата на Волен Сидеров. И ние една година яростно се противопоставяхме на този модел и благодарение на това правителството падна, изтъква Борисов.

Според него още с нарушаването на формулата за преговорен екип, увеличавайки броя на хората от Реформаторския блок, от там са показали, че са нестабилен партньор. „А изпращането на Трайков, който беше сменен от мен заради несправяне с работата и проблеми в енергетиката, си е видна провокация и опит да се торпилират преговорите от самото начало“, ядосва се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ все пак обявява, че „капката оптимизъм“, която все още има, е, че Петър Москов „многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
3
 
14
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
На червения *** от 252 ще му кажа, че не никакъв българин. СДС начело с Иван Костов имаше 2/3 мнозинство в парламента и можеше да прави каквото си иска. Защо не направи лустрация, защо не отвори досиетата и още много защо . Ще ти кажа защото Иван Костов е ченге от РУМНО и е сложен в СДС лично от другаря Луканов , да брани интересите на БКП-БСП-ДС. Това е тъжната истина, заради която народа намрази Иван Костов.
201
7
 
8
 
! Отговори
irina преди 9 години
Иван Костов продължава да дърпа конците на реформаторите. Жалко!! Така се надявах, че са се откъснали от негова Противност!!!
200
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти ли си бил бе Одисейчо. Ами я кажи кой предлагаше неукия бай Симо Мадридски за президент. Ама съм сигурен, че си се драл до припадък с "Искаме си царя", а после като взе хляба на Костов си почнал да говориш, че е руски агент. Ционистът Мони Паси, който иска да разчленява Русия също за теб е такъв.
199
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
борисов е страхлив и нерешителен човек. той няма да тръгне срещу доган пеевски цацаров. и въобще не се интересува от реформи. интересува се от президентските избори и да докрета държавата до там със заеми
198
15
 
7
 
! Отговори
Бла бла бла преди 9 години
Айде много разбирачи се навъдиха! А истината е една, правителство някакво трябва да има! Вярно че трудно ще се събере мнозинство, но така е гласувал народа! Ако бяха гласували още 20% от хората, нямаше да е така! Борисов може да е всякакъв, но е прагматик и реалист, и човек на действието! Така че, ако на другите партии не им се ходи пак на избори, трябва да спрат с високите претенции! Ако бяха спечелили изборите, можеше да предлагат своята програма!Така че, всеки да скача според процентите си!
197
4
 
21
 
! Отговори
Бостан преди 9 години
Един с прякор Ментата нарече тиквата "мутра" от трибуната на парламента.Мутрата заведе дело за обида и преди няколко дни е оттеглил иска,значи или признава,че е мутра или Бостана работи с пълна сила!.А вчера един съвсем неслучаен германец каза,че такъв като този от Банкя никога не може да е в политиката в Германия!
196
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ф-1Първата работа на мургавелкото ти беше да опрости дълговете на кредитните милионери. Сега същото подготвя с Цецо Василев и КТБ. Иначе има една наука "Теория на вероятностите". Ако беше я учил нямаше да сравняваш себе си и Ваньо Драгалевски с целия български народ.
195
15
 
9
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
Ако И.Костов беше останал на власт още един мандат, България щеше да е наравно с другите източноевропейски дътжави. Комунистите обаче бяха в паника от разпадащият им се престъпен свят и не без помощта на кървавите руски пари, направиха всичко възможно, за да се върнат на власт. И понеже народът ни не се слави с много акъл, това не се оказа трудно!
194
1
 
17
 
! Отговори
Кой? преди 9 години
Кой доведе Трайчо?
193
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кои са реформаторите?. Индивиди участвали пряко и косвено в ограбването (приватизацията)на България. Бойко изобщо не трябва да разговаря с такива, трябва да направи сам кабинет.
192
3
 
5
 
! Отговори
до 250 преди 9 години
Ако вие сте умните то аз съм папа инокентий 7
191
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че РБ не клекна пред комуниста-тиква и не направи компромис с обещаното пред избирателите!Умните в БГ гласуваха за РБ, а останалите - за различните фракции на БКП и ДС.
190
18
 
10
 
! Отговори
бивш от СДС преди 9 години
На т.н. РБ ментора е Иван Костов, а той като бившо ченге не иска Борисов на власт, защото неговата любима партия БКП-БСП-ДС ще закъса окончателно.Само за три години управление на ГЕРБ , БСП се срина до 15 % , а след още толкова ще изчезне. Само, че този път на Костов сметките са криви, защото народа разбра КОЙ е той.
189
15
 
29
 
! Отговори
БОСТАН преди 9 години
Всъщност заглавието трябва да бъде , Реформаторите не одобриха ГЕРБ за кабинет.А ТИКВИТЕ да си се гушкат и циливат в рамките на союз "БОСТАН".... там всичко си е сигурно .... и ГЕПЕНЕ и ГЛАСУВАНЕ!!!А иначе, КУПУВАНЕТО НА ДУПЕТАТИ да започне сеги!!!!
188
4
 
35
 
! Отговори
боцман преди 9 години
Бойко давал втори шанс на деформаторите....Ха ха ха , смешки...Нали какво МУ наредят на Боци, той това казва.Чакайте може би още днес, или утре да изскочи зайче, в подкрепа на Боци...Много ги е страх от избори, свършиха парите ли, що ли ?
187
4
 
25
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Да се организират,значи да слушат Бойко.
186
14
 
1
 
! Отговори
бала долари преди 9 години
До БалалайковСъзнаваш ли каква глупост каза?
185
3
 
19
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Продължвайте да си затваряте очите......на събирането на партиите днес трябваше да се обсъдят наболелите проблеми на българите.....КОЙ не позволи народа да чуе какво обсъждат,за КОЙ е проблем медиите да излъчват на живо обсъжданите теми от партиите избрани от народа, КОЙ се опитва да затъмни решаванетона съдбата на България .....КОЙ
184
19
 
26
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Леле колко е жалък... Щеше да бие, да мачка, а сега с 80-те си депутати трепери и хленчи като пу*ка, каквато е :)
183
11
 
29
 
! Отговори
neo преди 9 години
Бойкоооо ...кого заблуждаваш бе . Бил диалогичен и въпреки обидите от реформаторите бил готов на компромиси. Пиклъо като няма с кой ше се съюзиш и с дявола само да се краде. Ако нямаше нужда от тях така ли щеше да подминеш обиди. Точно ти дето си в червата злопаментен. . *** мутра си беше и такава си и остана. Едно време на каратето още беше гадно злопаметно същество. Не те пускаха на СИК да носиш даже подносите с чаши ами сотеше отвън като изпъден. Кукла си и ти го знаеш