След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет

Не било ясно колко надежден партньор е Блокът
Обновена: 15 окт 2014 21:09 | 15 окт 2014 19:58,
311
 След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ няма гаранции, че Реформаторският блок е надежден партньор и на този етап няма да продължи преговорите с тях. Това стана след седемчасови преговори между двете формации в парламента.

Още по темата
Към този момент преговорите не продължават, защото не е ясен юридическият статут на Реформаторския блок, обявиха от ГЕРБ.

Реформаторите пък отвърнаха, че още утре са готови да започнат отново разговорите. Поемаме ангажимент да сведем до минимум техните притеснения, коментира Петър Москов.

От изявленията на двете партии след преговорите стана ясно, че една от разделителните линии е изискването на Реформаторите от бъдещото мнозинство да се изключат априори БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

ГЕРБ пък обясниха, че не могат да водят преговори с формация, зад която не е ясно колко депутати стоят.

„Получихме много отговори, но не получихме най-важния отговор – как може да съставим стабилно правителство, без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок“, каза Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ след срещата.

Тя обясни, че в последния час на преговорите е станало ясно, че Блокът има сложна юридическа конструкция и от една страна е съюз, а от друга – отделни партии.

„Взехме решение да прекратим преговорите, защото стоим пред въпроса с точно кой политически субект разговаряме“, допълни и Румяна Бъчварова.

Цачева обясни, че ГЕРБ са останали особено неприятно изненадани и от документа, с който Реформаторите влязоха на преговорите – платформа, която бе раздадена и на медиите.

„Това за нас е извиване на пръсти, отхвърляме това поведение и оставаме с известна доза горчивина за начина, по който колегите се отнесоха“, каза Цачева.

Както Dnes.bg писа по-рано именно в тази декларация Реформаторите поставиха условието следващото мнозинство да не включва четири партии.

„Нашата оценка от разговорите се разминава“, коментира Москов. Той обясни, че по конкретно зададените теми има съвпадение на 90% между ГЕРБ и РБ.

Реформаторският блок беше третата поредна формация, с която екипът на Бойко Борисов преговаря. И след разговорите с БСП и ДПС стана ясно, че коалиция едва ли ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
youtu.be/R8oTTs1Hzq8Напълно описва наща действителност!
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB SAM NE MOGE DA PRAVI KABINET ! NAGLEDAXME SE NA ZLATNI PRASTI PREZ POSLEDNATA GODINA, V SLEDSTVIE NA KOETO GRAMNA EDNA BANKA, KABINETA ORESHARSKI NI NATRESE 2 VANSHNI DALGA OT KOITO NE VIDQXME NISHTO. , TE OBACHE DA! STIGA S CIRKOVITE NOMERA ? EDNO NESTABILNO PRAVITELSTVO SHTE DOKARA *** NA DARGAVATA I ZABOGATQVANETO NA MAFIATA ! XORA, ZASHTO GI TARPITE? ORGANIZIRAITE SE TAINO I ZA 24 H SHTE SA ISTORIA ,
184
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOSTOV MNOGO GO E STRAX OT RUSNACITE, TQX NE MOGE DA MANIPULIRA ! ZATOVA NEGOVITE PARTII GOVORQT ZA GARANCII ZA EVROPEISKO PARTNIORSTVO ! NIE DAVAME POVECHE PARI ZA CHLENSTVO OTKOLKOTO POLUCHAVAME, EC NI TRETIRAT KATO MALOUMNI I TOVA SE XARESVA NA KOSTOV KOITO NI OGRABVA I POROBVA ( toq nesretnik , mai shte ima panaxida) ! KOSTOV PRESTAPNIKO , AZ SHTE TE GONQ DO GROB , GNIDO GNUSNA!
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
борисов е страхлив и нерешителен човек. той няма да тръгне срещу доган пеевски цацаров. и въобще не се интересува от реформи. интересува се от президентските избори и да докрета държавата до там със заеми
182
2
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Борисов е доволен от бсп, доволен от дпс и възмутен от Реформаторския блок !!! Ако ги нямаше тези *** от Реформаторския блок, България щеше да цъфне и върже , управлявана от коалиция дпс, бсп, ГЕРБ и златно средно пръстче за късмет !!! Реформаторите да се организират и да се научат да ритат топка, а не да предлагат някакви програми, някакви закони !!!
181
1
 
1
 
! Отговори
Svetlo budeshte преди 9 години
Deformatorite ina4e biha bili strahovit tandem s GROB na mutrata Boko Tikvata,ako pribavim i pari4niq fond na SKAT i Valeri Balevski,kartinkata 6te e po4ti pulna,a za da bude napulno v zavur6en vid,trqbva da se dobavi i malko mirizma na agne6ko,nargile i neprana 4alma,a tova e DPS,lubimkata na Tikvata!Bulgariq q o4akva "svetlo bude6te", s takuv "prosorliv narod" i takuv "vseotdaen" "narodolubec" kato Boko Tikvata!
180
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ГЕРБ направят кабинет с реформаторите, то те ще си подпишат смъртната присъда. ГЕРБ трябва сами да направят кабинет
179
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай боко *** особено рб те ще се разпаднат от плюнката ти и рамаданчо отива при си.
178
1
 
9
 
! Отговори
проблем преди 9 години
Проблемът на Борисов е ,че му нареждат да управляава с ДПС. Нали не се заблуждавате,че той решава какво правителство да сформира? Но първо трябва да измисли причина да не се коалира с РБ.
177
4
 
9
 
! Отговори
2013 преди 9 години
И какъв му е проблема на Бойко, че РБ искат БСП-ДПС-ББЦ-Атака да не участват? Нали той самия така разправя, че тия са най-големите негодници. Или май всичко е прах в очите, за да каже накрая - абе много искахме, ама без ДПС няма как да минем.
176
11
 
2
 
! Отговори
бивш от СДС преди 9 години
На т.н. РБ ментора е Иван Костов, а той като бившо ченге не иска Борисов на власт, защото неговата любима партия БКП-БСП-ДС ще закъса окончателно.Само за три години управление на ГЕРБ , БСП се срина до 15 % , а след още толкова ще изчезне. Само, че този път на Костов сметките са криви, защото народа разбра КОЙ е той.
175
1
 
19
 
! Отговори
бай пенчо преди 9 години
Към партийните водачи. Не се напъвайте да преговарята. Преговорният процес е завършил. Герба ще си сформира сам правителство, а ДПС ще ги подкрепя в народното събрание. Ивълкът сит и агнето цяло.Т.е. държавата пак зависи от ДПС.
174
3
 
12
 
! Отговори
БОСТАН преди 9 години
Всъщност заглавието трябва да бъде , Реформаторите не одобриха ГЕРБ за кабинет.А ТИКВИТЕ да си се гушкат и циливат в рамките на союз "БОСТАН".... там всичко си е сигурно .... и ГЕПЕНЕ и ГЛАСУВАНЕ!!!А иначе, КУПУВАНЕТО НА ДУПЕТАТИ да започне сеги!!!!
173
2
 
9
 
! Отговори
въдичар преди 9 години
***, орел рак, и щука...вярвайте кога ще бъдат заедно.И със заповед и без нея, ще гледаме шоу.
172
0
 
5
 
! Отговори
Peter Yovchev преди 9 години
7 часа разлика
171
5
 
11
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Тези ,дето се пишат реформатори, още трябва да бъдат в затвора да си доизлежават присъдите, а вие сте ги пуснали да преговарят за депутати в НС. Жална ви майка и на България.
170
3
 
13
 
! Отговори
Ура преди 9 години
Ура,ще вървим май на нови избори.Може да си изберем други хора.Всичките тези изглежда не искат да са депутати.Ще се намерят други желаещи.
169
6
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
атака, бсп, дпс, ббц и Герб имат конституционно мнозинство и могат да съставят коалиция , която да превърне България в най-източната провинция на евразия !!! Начело на държавата ще има мандарин, пардон грейпфрут , а валутата ще бъде монголски тугрици !!! Реформаторският блок ще го интернират в Швеция , да се научи да преговаря и да вземе автограф от Ибрахимович, за да е доволен бате Бойко !!!
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименa ti kakvo predlagash
167
11
 
22
 
! Отговори
до идеалист преди 9 години
а БСП не е ли мафия бе нагляр ***