Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"

Участието на сменения ексминистър Трайков торпилирало преговорите за кабинет
Обновена: 16 окт 2014 07:07 | 15 окт 2014 22:25, Веселина Йорданова
307
Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от днешните консултации на екипа си с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Въпреки това той е готов да даде нов шанс на Блока.

Още по темата

„Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от Реформаторите и сателитните им медии, съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда. Изборите свършиха, хората очакват управление, очакват да видят кои са хората, които ще водят държавата напред, а не голи теории“, отсече Борисов във Facebook.

Той заявява, че е крайно неудовлетворен от подготовката на Реформаторския блок за днешните консултации.

"Разбирам, че не само като политическа рамка, но по много от темите те въобще не са били подготвени, защото тук не става въпрос за теоретично писане на програма, а за това, че след няколко дни трябва да има работещо правителство, което да е ясно, поименно, разписано със споделена отговорност, с личности, които да го правят“, коментира Борисов.

По думите му вече 10 дни след изборите ние се занимаваме с въпроса ‪#‎КОЙ‬.

Вчера ясно и категорично заявихме, че заради #КОЙ ДПС не е приемлива партия за подкрепа на ГЕРБ. Нещо повече, #КОЙ беше назначен от Орешарски, Станишев и Местан, с подкрепата на Волен Сидеров. И ние една година яростно се противопоставяхме на този модел и благодарение на това правителството падна, изтъква Борисов.

Според него още с нарушаването на формулата за преговорен екип, увеличавайки броя на хората от Реформаторския блок, от там са показали, че са нестабилен партньор. „А изпращането на Трайков, който беше сменен от мен заради несправяне с работата и проблеми в енергетиката, си е видна провокация и опит да се торпилират преговорите от самото начало“, ядосва се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ все пак обявява, че „капката оптимизъм“, която все още има, е, че Петър Москов „многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
7
 
20
 
! Отговори
до 233 преди 9 години
След Орешарски и червено-турската шайка, които съсипаха икономикатавече и Господ не може да помогне на нашата родина България-------------------------------------------------------------Под Господ имаш в предвид Борисов-Буда-Тиквето, нал тъй? :))) пп. Тиквето действително немож помогна в случая! Нито Бог може да ви помогне на вас тиквениците!!!!
181
2
 
32
 
! Отговори
yan преди 9 години
банки фалират, еврофондове спрени, болниците нямат ваксини, миньорите нямат заплати, наводнени градове, взривени заводи, мизерия ,смърт!Защото народът е *** и повторно дава мандат на политици, кланящи се на изток и запад, и едновременно с това мислещи само за джоба си.
180
12
 
12
 
! Отговори
до 230 преди 9 години
Само за една година Орешарски успя да задмине Жан Виденов по краденебраво на --------------------------------------------------То половината от министрите на Орехчо днес са в ДПС, а тя е неявният партньор на Тиквето!!! Сега се търси официалният партньор на Бойка!
179
2
 
15
 
! Отговори
Ай.... преди 9 години
банки фалират, еврофондове спрени, болниците нямат ваксини, миньорите нямат заплати, наводнени градове, взривени заводи, мизерия ,смърт!-----------------------224 Що всички тези събития се случиха след посещението на посещение у нас тримата американски сенатори - Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи!
178
7
 
8
 
! Отговори
Ай.... преди 9 години
банки фалират, еврофондове спрени, болниците нямат ваксини, миньорите нямат заплати, наводнени градове, взривени заводи, мизерия ,смърт!-----------------------224 Що всички тези събития се случиха след посещението на двамата американнци?
177
0
 
6
 
! Отговори
Тц.... преди 9 години
Радуков, Коя е Меглена вече, м? А и някога нещо самостоятелно да е била освен фасада на някой, м? Немисля, че 4-мата в коалиция с нея ще и разрешат да е с ББ! Мегито е зависима женица, и винаги е била зависима от някого неин покоровител! Ако не бяха останалите от РфБлок тя нямаше и да помирише да е в парламента!
176
2
 
1
 
! Отговори
до 215 преди 9 години
Е голеее..ми демократи сте били! Нема що! :))) Характерно за демократичната дистема на работа е обсъждането/дискусията,,dpsikekrs! Много важно е /с огромно значение/ е изслушването /чуването/ на разл. гл. точки! А четенето е също вид общуване, но то би трябвало да е отново обсъдено тъй като различните хора имаме различна степен на възприятия и разбирания! пп. по твойте думи Костов е авторитарен, и няма нищо общо с поведение на демократ!!!
175
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не свършиха ли тия опорни точки бре.. В това тролЯсаво вестниче май друго нема, освен самите ***..
174
9
 
2
 
! Отговори
тод преди 9 години
СДС 2 уверено върви по пътя на своя предшественик. Лично за мен има само две обясния за сегашното им поведение. Първото е че са недалновидни ***. Второто е, че умишлено минират дясното политическо пространство. Жалко, аз почти бях почнал да ги харесвам.
173
1
 
1
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
До СинозеленПфхaхaхaхaхaхaхaххa
172
3
 
6
 
! Отговори
Синозелен преди 9 години
Едно време и аз членувах в СДС.Много партийки имаше ,много нещо.Трудно се постигаше някакво общо решение.И сега в РБ е същото.Повечето хора там нямат никакъв организационен опит,не умеят да работят с хората,не са в състояние да сближат различните идейни платформи ,дори не желаят да четат и да се запознават с други виждания,освен със собствените си.Липсва им Иван Костов,който можеше да удари с юмрук по масата ,да пресече пререканията с,,Казах!"и да ги накара да се задействат.
171
2
 
11
 
! Отговори
супер сa рaзлични преди 9 години
Москов: "Постигнaхме 90% съвпaдение нa мнениятa с герб....".....сaмо сметките се рaзминaхa, aмa и товa ще опрaвим.
170
1
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
GERB DA SE DARGAT NA NIVO I DA VARNAT MANDATA? GERB TRQBVA DA CHAKAT MNOZINSTVO I DA STEGNAT DARGAVATA! SEGA NA VSICHKI KRADCI E UGODNO GERB DA UPRAVLQVA, NO GERB NE MOGE DA SE SPRAVI! GERB NQMA KADRI NITO V POLICIATA NITO V PROKURATURATA NITO V IKONOMIKATA! DPC-BCP-KOSTOV , TOVA SA KADRITE S KOITO FUNKCIONIRA DARGAVATA A GERB E SAMO ZA ETIKET, TE BCP 1 GOD SI SLAGAXA TEXNI KADRI A SEGASHNOTO SL. PRAVUTELSTVO PODMENQ KADRITE NA BCP I DPC S TEZI NA KISTOV! GERB DA VARNE MANDATA!
169
2
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ-ЕРП преди 9 години
ГЕРБ са финансирани от ЕРП и затова вдигат цената на тока. Колкото по-висока цена на тока от ЕРП, толкова повече кинти в касичката на ГЕРБ.
168
3
 
7
 
! Отговори
до 199 преди 9 години
Боко има много пари, като ....--------------------------------Тези пари са откраднати от народа, а той е достатъчно *** за да може да ги завърти така, че влагайки ги в бизнес, дава работа и препитание /пари/ на хората и си ги възвръща! А тези хора освен пъри създават полза за обществото, освен че получават възнагражденията си!199 оново което пишеш е . нереална фантазия, като др. причина освен че бб е *** е и стистнат,а еденственото което може да прави е да прибира, но но не и да върти капита
167
3
 
7
 
! Отговори
Нaционaль преди 9 години
Реформaтори, кaкво се aмбицирaхте и диференцирaхте бреВие ще сте коaлиция с ГЕРБ 2000%Догaня и УСA Ембaси сa зaд вaсКо ревете кaто не доебaниЩе ви чуя след месецПфхaххaхaхa
166
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
До До 202 , 204 , vijdam gi , samo opliuvki sa navsiakade
165
2
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До щурофонЩо не предложиш нещо за след избиването на всичко, което мърда ??? Заради революции сме на това "дередже"!!! Когато трябва да се избира, винаги избираме грешно, а след това подсмърчаме !!! Кой вкара в парламента откровени лъжци като сидеров, бареков, местан, че и Борисов ???
164
5
 
7
 
! Отговори
пицa преди 9 години
РБКоaлиция от 5 пaртииВсякa с по 1,6%Компилaция от нaй-мрaзените Костовски лaкеи и турски дете-убийциСе джaвкa с комунистическото ***, мутрофонa покровител нa селтaците фирмaджииТук осевн Евгени Минчев Хaсaн Генов Мутaфчиев и Мъжa нa Aмерикaнския послaник кой пише бре??????????????
163
5
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 9 години
Мамулчо, къде видя тук фенове на Герб бе момче.. Тук всички са яко Анти-Герб ***!