Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"

Участието на сменения ексминистър Трайков торпилирало преговорите за кабинет
Обновена: 16 окт 2014 07:07 | 15 окт 2014 22:25, Веселина Йорданова
307
Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от днешните консултации на екипа си с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Въпреки това той е готов да даде нов шанс на Блока.

Още по темата

„Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от Реформаторите и сателитните им медии, съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда. Изборите свършиха, хората очакват управление, очакват да видят кои са хората, които ще водят държавата напред, а не голи теории“, отсече Борисов във Facebook.

Той заявява, че е крайно неудовлетворен от подготовката на Реформаторския блок за днешните консултации.

"Разбирам, че не само като политическа рамка, но по много от темите те въобще не са били подготвени, защото тук не става въпрос за теоретично писане на програма, а за това, че след няколко дни трябва да има работещо правителство, което да е ясно, поименно, разписано със споделена отговорност, с личности, които да го правят“, коментира Борисов.

По думите му вече 10 дни след изборите ние се занимаваме с въпроса ‪#‎КОЙ‬.

Вчера ясно и категорично заявихме, че заради #КОЙ ДПС не е приемлива партия за подкрепа на ГЕРБ. Нещо повече, #КОЙ беше назначен от Орешарски, Станишев и Местан, с подкрепата на Волен Сидеров. И ние една година яростно се противопоставяхме на този модел и благодарение на това правителството падна, изтъква Борисов.

Според него още с нарушаването на формулата за преговорен екип, увеличавайки броя на хората от Реформаторския блок, от там са показали, че са нестабилен партньор. „А изпращането на Трайков, който беше сменен от мен заради несправяне с работата и проблеми в енергетиката, си е видна провокация и опит да се торпилират преговорите от самото начало“, ядосва се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ все пак обявява, че „капката оптимизъм“, която все още има, е, че Петър Москов „многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ разочарова дясно мислещите с настоящото си поведение на Доганова изтривалка.
141
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бокоооо, идват изборите , на които ВЕЧЕ ще имаш към 70 депутата и то - ако имаш късмеееееетт..)) Една мутра не може вечно да управлява България .. Не сме чак толкова опростели ...)
140
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо се втрещих какъв повод бяха измислили ГЕРБ за да прекратят преговорите. РБ не били единен субект!? Ами коалиция са. Това сега ли го разбраха? Че те и Патриотичния фронт са такива, с кого ше разговарят? С левицята (БСП и компания) разговаряха, с рефоматорите не може. В същност само ДПС и Атака са самостоятелни партии, а Бареците не са даже и партия. Както върви май отекохме в канала, ако не се преклним пред бащицата. Егати и простотията беше днешната среща.Трите влъхви така се бяха вживяли в ролята си да натрият носа на небоготворящите вожда им, че направо заслужаваха номинация за влиза
139
2
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До 135 АнонименТова иститна ли е? Не, немисля, че реформаторите са алчни! Борисов може да съсипе всичко до което се докосне и за по-ниска цена не си струва реформаторите да слизат в съюз с мутра/бандит! Нека си търси по-евтини, а без пари на магистралата!
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми сънародници, днес мисля лъсна истината кой с Кой е.
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В негов стил е дигнал телефона на лелките - и айде..Много да не преговарят БЕЗ него - светилото... Сега ще седи и чака да види - ще се появат ли даниелчовълчевци и партията на Кунева- готова за ДС- коалицията ??? САМО на това вече разчита- преди да отидем на нови избори и ТОЙ - да не е виновен за нищо :) хахаххаааа....
136
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако РБ не са надеждни, кои ли са тези, които да ни дават надежда?
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баш мачото се крие зад женски фусти а викат, че РБ бил непредсказуем. Тетка Цеца направо утепа аудиторията като каза, все едно се кара на някого от РБ, че били разптратили по медиите платформата с точките по които са преговаряли. Гадно тетке верно защото няма да можете да лъжете по каво сте говорили и понеже няма с какво друго да се измъкнат викат РБ били непредсказуеми само забрави да добави като ГЕРБ когато започнаха да се люспат.
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали реформаторите имали само 9%,а Герб били победители.Само ,че в Герб баш бакан шефа не е и чувал камо ли чел ,че Пировата победа е по лоша и от загуба.
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК се оказа костелив орех за герб! А това е много добра новина за мислещите българи и лоша, ама много лоша новина за лидерите на народняшката центристка партия герб! Надеждните партньори, с които герб евентуално ще състави ново боково правителство, няма да имат никакви претенции, така че привържениците на моделът Пеевски и мишо бирата могат да бъдат спокойни още няколко месеца, след което обаче за да продължи спокойствието ще се наложи загражденията пред парламента да бъдат поставени отново!
132
5
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Участието на сменения ексминистър Трайков торпилирало преговорите за кабинет----------------------------------------------Според мен осъзнато или неосъзнато Реформаторите изиграха номер на Тиквата! Нормално е ББорисов да не се съгласи отново да работи с ексминистър Тайков! пп. ББорисов вече си е признал, че е *** /Бареков не го е обиждал/, но реформаторите и те ли са *** или нарочно Трайков е начело?!?
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво показва историята: -Оставка -Връщане на мандат за съставяне на правителство -Отказ от съставяне на правителство на малцинството Какво следва? Бистришките тикви срещу кого?
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На предстоящите избори в дясното пространство ще остане само 1 партия- РБ.Герб ще се е разпаднала или ще е отишла там откъдето произхожда- БКПОдисей 1
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последен , отчаян опит на Боко- да разбие Реформаторския блок- да излязат на светло предателите , ако ги има и да си направи коалицията с ДС- патриотите и с ДПС- 'тайната' подкрепа "// хахахаха..... Нямало единен правен субект , не знаели с КОГО преговарят- 8 часа !!?? Хахаха..Дрън дрън ярина ...) Боко НИЩО не иска да променя и пипа в системата на МАФИЯТА !!! Това е причината...
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според милиционерите надежден партньор е този, който одобрява порнографията да се порбутва за политика. Конкретните проявления на този модел са много: Праскенщайн, обръчи и сараи, калинки и джиджита.
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни трябват повече преговори с Герб - нека сами се сгромолясат и да не повличат РБ със себе си.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започвам да се питам кога ще са следващите протести - този път срещу ГЕРБ и ДПС, защото както се вижда - моделът на правене на политика няма да се промени, а ДПС само ще получи повече пари, влияние и сила
125
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ Е МОДЕЛА#КОЙ, БОРИСОВ, ПЪРВАНОВ, ББЦ(ПЕЕВСКИ В СЯНКА) И НФСБ(с маската на борци) с ДПС зад тях е коалицията на ЗЛАТЕВ, РАЗБИРАЙ на ПУТИН. НИМА НЯКОЙ СИ Е ПРАВИЛ ИЛЮЗИИ, ЧЕ ГЕРБ НЕ СА ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРАЗИЙСКО РАЗВИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - Б отбора на БКП.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вечерта след изборите докладват на министър-председателя:-Имаме две новини, добра и лоша.-Каква е лошата?-Противниците ви събират 72% от гласовете.-А каква е добрата?-Вие събирате 89%.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може интелигентни хора да се съюзяват с мафията. То си беше ясно от самото начало на преговорите. Лукарски огъна коляно за момент, ама се уплаши и даде заден ход