Реформаторите готови да влязат в управлението с ГЕРБ

Вили Лилков: До две седмици може да се напише програма на кабинета
Обновена: 15 окт 2014 10:43 | 15 окт 2014 09:47,
72
Реформаторите готови да влязат в управлението с ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Всички партии в Реформаторския блок са готови да влязат в управление с ГЕРБ и да участват в писането на обща програма на бъдещото правителство. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на ДСБ Вили Лилков. Той е част от преговорния екип на Блока, който днес по обяд ще влезе за разговори с екипа на ГЕРБ.

Още по темата
Срещата ще е част от преговорите за съставяне на правителство, които партията на Бойко Борисов започна в понеделник.

ГЕРБ вече разговаряха с БСП и ДПС, а след срещите с тях стана ясно, че едва ли някоя от двете партии ще бъде част от новото мнозинство.

„Готови сме да влезем в управлението с ясно разписана програма заедно с партньорите, с които ще управляваме“, каза Лилков пред БНР. Той направи прогноза, че преговорите днес ще са успешни и след тях ще се премине на втори етап – разговори между експертите на двете формации по бъдещата програма, с която кабинетът ще управлява.

Според Лилков, ако експертите работят достатъчно интензивно и отговорно, програмата може да е готова до две седмици и най-късно до началото на ноември тя да бъде разписана. Успоредно с това, според него трябва да се конституира и Народното събрание.

Лилков обаче припомни, че гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок не са достатъчни за кабинет. Той даде да се разбере, че Блокът ще приеме Патриотичния фронт за партньор в бъдещото правителство. Според него резервите на националистите към някои от партиите в Реформаторския блок трябва да са на втори план, защото по-важното било, че между програмите на двете коалиции има много сходни моменти.

„Реформаторите биха могли да работят с ГЕРБ по осъществяване на нужните реформи в страната“, беше категоричен Лилков, който досега бе зам.-председател на Столичния общински съвет. Той даде пример с работата в София и подкрепата на Реформаторите за бюджета на столицата срещу 31 идеи за реформи, които кметът Йорданка Фандъкова е погледнала с разбиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
GERB DA SE DARGAT NA NIVO I DA VARNAT MANDATA? GERB TRQBVA DA CHAKAT MNOZINSTVO I DA STEGNAT DARGAVATA! SEGA NA VSICHKI KRADCI E UGODNO GERB DA UPRAVLQVA, NO GERB NE MOGE DA SE SPRAVI! GERB NQMA KADRI NITO V POLICIATA NITO V PROKURATURATA NITO V IKONOMIKATA! DPC-BCP-KOSTOV , TOVA SA KADRITE S KOITO FUNKCIONIRA DARGAVATA A GERB E SAMO ZA ETIKET, TE BCP 1 GOD SI SLAGAXA TEXNI KADRI A SEGASHNOTO SL. PRAVUTELSTVO PODMENQ KADRITE NA BCP I DPC S TEZI NA KISTOV! GERB DA VARNE MANDATA!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ейййй, излиза един вид: Едвам ни навихте да заапеме кокала.*** безсрамието! Е нали преди изборите съвсем други неща говорехте ве???? Немате ли малко останала чест...
36
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторски блок=Предателски блок.Защо хората викаха с вас по барикадите??Свалихте Герб,сега се прегръщате.Кокала много хубаво изглежда,но и много мирише....!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А с партията на Касим Дал, какво правим?
34
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименataka sa nai-cestnite narodni izbrannizi
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До адъtebe gospodine triabva da te izdiri dans,a posle sad i zatvor do 5 god.,nikoi ne moge da podstrekava kam nasilie i samorazprava.zatvor za takiva kato tebe.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе, ***, не стига че не гласувахте, ами сега и мнения давате, не ви стискаше ли какво? Който не е гласувал да си мълчи!!!! Сега заради такива като вас, отново ще тънем в мизерия!
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо ми писна да чета за "реформи" всякакви, без никой да уточнява какво иска да промени и защо!! Всеки, дошъл на власт променя нещата в собствена угода и го нарича "крещяща нужда от реформи"! Управляващите тънат в разкош, докато хората едвам оцеляват, обират чрез банките и последните стотинки на пенсионерите за погребение, фалират ги, за да не връщат милионите, взети за яхти, любовници, частни самолети и разгулен живот!
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига бе хора, как така няма да влязат в управлението заедно с ГЕРБ. Гладни ли искате да ходят. Такива като Лилков не са свикнали на постна храна. Трябва да намазнят брадите с далаверата около Боко. Реформатори, а? *** са те, като всички други между впрочем. За пари ще прегазят не принципи ами родителите си.
29
11
 
29
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Реформатори, гласувах за Вас въпреки , че бях сигурен че ще се изметнете за казуса Б.Б. / гавазина на Тодор Живков и Симеон Борисов /. Никой няма повече да Ви вярва оттук нататък. Влезете ли в правителство с премиер Б.Б. повече парламент няма да видите. Аз съм едни от тези демократи който гласува от 1990 г. само в синьо.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото Цветанов стана виновен покрай медиите на Доган и Свинята. Иначе преди да бутнат барбекюто на сокола и да развалят рахатлъка на свинчето - синче не беше виновен ;)
27
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Настръхвам от ужас, като виждам как ултрасите от ДСБ дращят за власт чрез абвиатурата на Реформаторския блок.
26
6
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Който е виновен ..да го съдят и затвор...Но същото важи и за Цв. Цветанов, а него няма да го съдят!.......що така , бе джанъм нали сме равни....А, разбрах, Цв. Цветанов просто не можели да го намерят в БГ за да го призоват!Човекът не се крие просто го няма--освен на митинги и пред медии
25
3
 
23
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Хвани едните, удари другите.Хора, скоро пред нас ще има само 2 възможности:1. Терминал 22. Сопата и бой по продажните тикви.Колкото по скоро хванем сопата, толкова по-добре е за всички!
24
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента всички играят за власт. БСП си траят, че при предсрочни избори ще са по - зле. ДПС и те, защото много хора се раздразниха от депесарската бройка депутати и ще гласуват при нови избори. Атака и РБ са извън борда при масово гласуване - никой не обича ***. Единствено ГЕРБ и коалицията на Валери и ВМРО има някакви шансове за увеличаване на депутатите при предсрочни избори през тази или началото на другата година. Всички останали приказки за стабилност и други простотии са прах в очита.
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има си хас да не сте готови. гладни мишки такива. излъгахте избирателите, както си призна онзи *** Лукарски, като им обещавахте че няма да се съгласите премиер да бъде Борисов, ама сега отворихте големите усти и сте готови да лапате.
22
4
 
4
 
! Отговори
a преди 9 години
Говори се, че Петър Стоянов - Сумиста изпаднал в паника, след като разбрал, че делото във ВКС ще бъде на 12 декември . Може би е очаквал делото да бъде на 29 март или 28 юни ( рождените дни на покровителите му ) ?Гоце Седефчов излезе малко по - хитър в случая, след като се опита да се дистанцира от бившия си " съветник " , т. е. опита се да си откъсне " опашката " .Медиите на Доган и Делян Пеевски упорито бранеха Сумиста , нападайки зам. - главния прокурор Ася Петрова и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов . По този начин Доган и Делян Пеевски доста се издадоха , но за голямо тяхно н
21
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ трябва да се държат далече от РБ. Който се е събрал с Куневица не е прокопсал. Или е бил купен, или продаден. В момента тече продажбата на Радан Кънев. Или по - скоро на това, което се водеше негова идеология, защото и той продава. Заменя за постове...
20
9
 
5
 
! Отговори
Казасов преди 9 години
Реформаторите отиват при Герб с платформа,върху която може да се гради стабилно мнозинство"-цитат от вчера.Вярно е,но и Герб имат програма ,а и някоя друга партия/коалиция-също.Така ме преговорите ще са интензивни и надяваме се-конструктивни.
19
3
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
Ха! То пък искало и да са назлъндисват - награбили са големите лъжици и са отворили усти всичко да налапат!