Реформаторите готови да влязат в управлението с ГЕРБ

Вили Лилков: До две седмици може да се напише програма на кабинета
Обновена: 15 окт 2014 10:43 | 15 окт 2014 09:47,
72
Реформаторите готови да влязат в управлението с ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Всички партии в Реформаторския блок са готови да влязат в управление с ГЕРБ и да участват в писането на обща програма на бъдещото правителство. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на ДСБ Вили Лилков. Той е част от преговорния екип на Блока, който днес по обяд ще влезе за разговори с екипа на ГЕРБ.

Още по темата
Срещата ще е част от преговорите за съставяне на правителство, които партията на Бойко Борисов започна в понеделник.

ГЕРБ вече разговаряха с БСП и ДПС, а след срещите с тях стана ясно, че едва ли някоя от двете партии ще бъде част от новото мнозинство.

„Готови сме да влезем в управлението с ясно разписана програма заедно с партньорите, с които ще управляваме“, каза Лилков пред БНР. Той направи прогноза, че преговорите днес ще са успешни и след тях ще се премине на втори етап – разговори между експертите на двете формации по бъдещата програма, с която кабинетът ще управлява.

Според Лилков, ако експертите работят достатъчно интензивно и отговорно, програмата може да е готова до две седмици и най-късно до началото на ноември тя да бъде разписана. Успоредно с това, според него трябва да се конституира и Народното събрание.

Лилков обаче припомни, че гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок не са достатъчни за кабинет. Той даде да се разбере, че Блокът ще приеме Патриотичния фронт за партньор в бъдещото правителство. Според него резервите на националистите към някои от партиите в Реформаторския блок трябва да са на втори план, защото по-важното било, че между програмите на двете коалиции има много сходни моменти.

„Реформаторите биха могли да работят с ГЕРБ по осъществяване на нужните реформи в страната“, беше категоричен Лилков, който досега бе зам.-председател на Столичния общински съвет. Той даде пример с работата в София и подкрепата на Реформаторите за бюджета на столицата срещу 31 идеи за реформи, които кметът Йорданка Фандъкова е погледнала с разбиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
Васил Левски преди 9 години
Играем с живота на 7 милиона българи трябва зряло да се постъпва. до Данаил Хр. Попов, 11.II.1871 г.Интригата спира хода на народната работа. до Атанас П. Хинов, 25.VIII.1872 г.На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни. до Л. Каравелов, 16.IX.1872 г.Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министър на тъпотията безспорен фаворит и без никаква конкуренция е Лукарски, министър на куклите - Радан Кънев с кукловод - злостър Костов! Министър на затъпяването Москов!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Вильо що не е в затвора,тоя корумпиран тип?!!!
15
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторският блок е сбирщина от алчни и нагли ***, които се готвят да узурпират властта в България единствено и само с цел лично облагодетерлстване и забогатяване за сметка на целия народ!
14
0
 
15
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
хубаво писание за рб,но тук става дума за БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕто от такова дребнаво политканско пристрастие 25 год, сме на тоя хал
13
7
 
8
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 11 - За разлика от РБ, ГЕРБ печелят всички избори в последните 7-8 г.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите са в неизгодна позиция и да са в правителството ще сгафят и ще ги изгонят, ако не Борисов, то народа , а ако останат встрани от властта, догодина ще отидат там където им е мястото - в историята.
11
1
 
21
 
! Отговори
:) преди 9 години
То защото пък ГЕРБ спази всички позиции... То не беше правителство на малцинството, то не беше коалиция, то не беше не знам какво..
10
4
 
4
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Не разбрах как така не е важно , че ПБ има против партията на Касим Дал. Според мен реформаторите вече са решили че могат без турците. Така и трябва - нали им придърпахме гласовете друго какво ни трябва. Пък ако те преглътнат присъствието на националисти в управлението - добре. Да си трайкат , да си получават там каквото им се подхвърли и това е. Иначе кметът на Кюстендил - реформатор им каза - всички турци ще ги изгонят в Турция. Кой знае те пък може да се нямат за турци.
9
2
 
14
 
! Отговори
optimist преди 9 години
На ГЕРБ не им трябват такива "партньори" като Реформаторския блок, който днес са така, а утре иначе, и един път не заявиха и не спазиха някаква позиция.
8
1
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
BAREKOV SASHTO SA PARTIA NA KOSTOV, ABV SA PLATNO S BCP NO IZLAGAXA XORATA CHE SE RAZDELQT! DCB I ATAKA SA NA KOSTOV, BINEV E KOSTOV, VSICHKI PARTII SA NA KOSTOV , SHTOM NE MOGETE EDIN CHOVEK DA VKARATE V ZATVORA I KAKTO IZGLEGDA TOI E NAD ZAKONA, FALIRA *** I SI PRIBRA PARITE BEZNAKAZANO, ILI STE PROSTI ILI STRAXLIVI, ZA TAKIVA XORA TRQBVA KURSHUM A VUE ROBUVATE? VASIL LEVSKI E UMRQL NAPRAZNO! SRAMUVAM SE OT VAS, NE ZASLUGAVATE I SAGALENIE
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега такива ,,реформи ''ще ни спретнат ,че предишните ще ни се сторят като песен.Честито!
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не разбирам, не би ли трябвало всяка партия отивайки на избори да има ясна програма която при добро стечение на обстоятелствата(положителен вот от хората, коалиция) да следва.Какви дивотии говорят разни хора че сега те тепърва пишат програми, които ще се обсъждат.Какво излиза сега, че избират хората една партия или коалиция с една програма(ако изобщо има такава) ама те после я променят на друга с други приоритети. Писна ми на мен от обещания за светло бъдеще искам достойно настояще!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
REFORMATORITE SA PARTIA NA KOSTOV I AKO GERB NAPRAVI KOALICIA S TQX NA ZLE OTIVAT NESHTATA! RUSNACITE SHTE TRQBVA PAK DA NI SPASQVAT NO TOZI PAT OT MAFIATA KOITO SA POROBILI BALGARSKIQT NAROD !
4
0
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Те си бяха готови. Те изобщо са готови и да няма реформаторски блок
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков е вече при НДСВ.РБ и те са на път.
2
10
 
32
 
! Отговори
eeee преди 9 години
Дилемата за РБ е - или малко власт сега, или много власт след година, когато коалицията (скрита или явна) между Герб и ДПС се провали с гръм и трясък. Проблемът на РБ е, че имат само един наистина мислещ политик - Радан Кънев, който се чуди как да озапти дебилността на Лукарски, неадекватността на Кунева и мераците на общинарите от ДСБ. В сегашната патова политичаска ситуация РБ имат най-много печеливши варианти от всички останали партии. Стига да проявят малко търпение. А те са се запътили към най-пагубния за тях вариант - малко власт с много отговорност. После Тиквата ще си измие ръцете с тя
1
9
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
DO PUTIN I RUSIA ! POLITICITE V BG SA MAFIOTI I TEZI MAFIOTI SA POROBILI NARODA ! SHTE SE NALOGI PAK DA SPASIAVATE BALGARITE ! PLEVNELIEV E MALOUMEN, KAZVA TOVA KOETO SA MU NAREDILI , BLIZNASHKI E DEBELAK I GROZNA MAFIOTSKA SVINQ ! TOVA E !