След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет

Не било ясно колко надежден партньор е Блокът
Обновена: 15 окт 2014 21:09 | 15 окт 2014 19:58,
311
 След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ няма гаранции, че Реформаторският блок е надежден партньор и на този етап няма да продължи преговорите с тях. Това стана след седемчасови преговори между двете формации в парламента.

Още по темата
Към този момент преговорите не продължават, защото не е ясен юридическият статут на Реформаторския блок, обявиха от ГЕРБ.

Реформаторите пък отвърнаха, че още утре са готови да започнат отново разговорите. Поемаме ангажимент да сведем до минимум техните притеснения, коментира Петър Москов.

От изявленията на двете партии след преговорите стана ясно, че една от разделителните линии е изискването на Реформаторите от бъдещото мнозинство да се изключат априори БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

ГЕРБ пък обясниха, че не могат да водят преговори с формация, зад която не е ясно колко депутати стоят.

„Получихме много отговори, но не получихме най-важния отговор – как може да съставим стабилно правителство, без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок“, каза Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ след срещата.

Тя обясни, че в последния час на преговорите е станало ясно, че Блокът има сложна юридическа конструкция и от една страна е съюз, а от друга – отделни партии.

„Взехме решение да прекратим преговорите, защото стоим пред въпроса с точно кой политически субект разговаряме“, допълни и Румяна Бъчварова.

Цачева обясни, че ГЕРБ са останали особено неприятно изненадани и от документа, с който Реформаторите влязоха на преговорите – платформа, която бе раздадена и на медиите.

„Това за нас е извиване на пръсти, отхвърляме това поведение и оставаме с известна доза горчивина за начина, по който колегите се отнесоха“, каза Цачева.

Както Dnes.bg писа по-рано именно в тази декларация Реформаторите поставиха условието следващото мнозинство да не включва четири партии.

„Нашата оценка от разговорите се разминава“, коментира Москов. Той обясни, че по конкретно зададените теми има съвпадение на 90% между ГЕРБ и РБ.

Реформаторският блок беше третата поредна формация, с която екипът на Бойко Борисов преговаря. И след разговорите с БСП и ДПС стана ясно, че коалиция едва ли ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Бойко иска да управлява на всяка цена както направи Сергей , вече щеше да има точно 122 депутата.Но Борисов отказа БЕЗУСЛОВНАТА ПОДКРЕПА НА МЕСТАН и затова получи само един куп хейтърски коментари.За Борисов е много по добре да е в опозиция , защото идва Виденова зима 2 , пари няма , трябва да се дават милиарди за КТБ , трябва да се връщат 5 млрд заеми и Фискалния резерв остава на минимум ...
85
6
 
6
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 9 години
Има ли тука сини бракми питам аз.
84
30
 
7
 
! Отговори
Избори преди 9 години
Герб трябва да управляват 4г с мнозинство и ако се провалят да си заминават само в тях ми е надеждата!
83
5
 
3
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 98 - измисли си свой ник бе кютук.
82
8
 
14
 
! Отговори
pet преди 9 години
Бат Сали - президент
81
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 4x4Да какво толкова искали реформаторите , освен Борисов да не бил премиер и даже да не преговаряли освен с ДПС и БСП и с ББЦТоест , от РБ само Гоце си харесват да си допълнели бройката до 120 , защото партията на Корман Исмаилов е на нож с ПФ и там също е проблемно.Може да изискваш , ако депутатите ти бяха поне на половината от тези на ГЕРБ.Ако имаха 42 депутата , щеше да е по приемливо , защото ЩЕ ИМАТ НАД 120 , А СЕГА ИМАТ ЕДНО НИЩО
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пита се: Какво ли биха одобрили ГЕРБ. Ако някой съзира яснота, да я изясни. Значи у нас докато не осъзнаем че ДА е Да, а НЕ е НЕ, няма да стане. Ама ако продължаваме да употребяваме изрази от сорта - Да ама НЕ, ше видиме, не е сега момента и всякакви тинтири-минтири, ще гласуваме единствено за чичовото и топлата супа.
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И със, и без нови избори, е очевидно управлението, което ни очаква - протурска сбирщина ГЕРБ+ДПС+ББЦ, независимо как точно ще я оформят официално.....
78
2
 
15
 
! Отговори
Петракиев преди 9 години
До тук без изненади.Утре и с ПФ няма да има разбирателство.Правителството ще е ГЕРБ,ББЦ,партията на Кунева и ДПС ще крепи и дърпа конците.Тока ще скочи с 12% от декември,КТБ ще се придобие от Пеевски за нищожна цена,ще крепят правителството до 2016 г,Боко ще стане президент,ГЕРБ ще се разпадне тогава и Бат Сали ще е министър председател с гласовете на чалмосаните ***!
77
3
 
3
 
! Отговори
До баба ти Куна преди 9 години
На бабата ти хурката .Без никакъв проблем ще им даде някой друг министерски пост , да се потрудят и те малко , ама те си вярват на ония *** Гуру .на кайто поредната задача е отново да разбие дясното , в ползу БСП
76
15
 
3
 
! Отговори
opтimist преди 9 години
Нови избори декември. Тогава ББЦ и АБВ ще отпаднат от парламента! Макар АТАКА да не иска също бързи избори защото ще има пак около 5% а ако са март- април при очакващото се народно недоволство което ще бъде водено от патриотите тогава ще имат 25-30%. Както на 25 септември социолозите им даваха 1.6% а само за седмица протести срещу увеличението на тока качиха до 4.6%,така през януари за 1 месец протести ще качат до 30%. Нека направим бързи избори за да не позволим зимата АТАКА да е 1-ва!
75
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне преговорите се водят публично без скрити моменти. Споменете си гнуската договорка на Сидеров с ДПС и Станишев.
74
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че как да има разбирателство след като дори не се знае формално с кого преговарят ГЕРБ . В този блок от "реформатори" ли е ,коалиция от партии ли е всеки си има собствено мнение и поставя условия -явно персонално им се иска всеки един от тях да играе ролята на Сидеров и "златния пръст" от миналия парламент
73
9
 
16
 
! Отговори
CTOEB преди 9 години
Една чудесна новина! Отървахме се от легализираната версия на правителството Пеевски! Затова трите Герберски трътли бяха толкова препикани - понеже не им мина номера. Радан не е вчерашен. Сега на Тиквата му остава варианта правителство Пеевски 2, с АБВ и ББЦ.
72
16
 
7
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 9 години
Атака е най великата партия,винаги оцеляваме и се връщаме по силни,слава тебе Волене.
71
10
 
15
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
До БАЧКАТОРДа, лика-прилика са си! Накрая ще лъсне истинското лице на ГЕРБ и народа ще разбере кой е вълкът в овча кожа!
70
1
 
24
 
! Отговори
93 преди 9 години
Просто Бареков няма пари за нови избори а без купени гласове няма да влезе в парламента и сега по всеки възможен начин ще се опита да се докопа до властта
69
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко постави ги всичките на мястото им.С по 5-6 % а само условия и перчене .В момента цялата власт е в твои ръце , ще имаме служебно правителство година , две ... После заместваш Плевнята и пак си Ти шефчето , а разни Дудуци , Пръмовици и Мастановци , аут
68
17
 
7
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Избори в средата на декември! Или даваме пълно мнозинство на ГЕРБ, или някаква двойно-тройно-четворна коалиция, например ДПС-ББЦ-РБ или АБВ-Хиподил-АТАКА-ББЦ и т.н.
67
12
 
10
 
! Отговори
Само ББЦ и ГЕРБ преди 9 години
Бареков от Брюксел:Твърдо съм за коалиция! В петък ББЦ започва преговори с ГЕРБ! Най-голямата партия трябва да излъчи премиер!"Бойко Борисов най- истинския патриот спечели и трябва да оглави новото правителство. Все пак ми е кум и кръстник на големия ми син- той ме обича и уважава и аз него" Сега разбрахте ли на кого е патерица ББЦ?