След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет

Не било ясно колко надежден партньор е Блокът
Обновена: 15 окт 2014 21:09 | 15 окт 2014 19:58,
311
 След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ няма гаранции, че Реформаторският блок е надежден партньор и на този етап няма да продължи преговорите с тях. Това стана след седемчасови преговори между двете формации в парламента.

Още по темата
Към този момент преговорите не продължават, защото не е ясен юридическият статут на Реформаторския блок, обявиха от ГЕРБ.

Реформаторите пък отвърнаха, че още утре са готови да започнат отново разговорите. Поемаме ангажимент да сведем до минимум техните притеснения, коментира Петър Москов.

От изявленията на двете партии след преговорите стана ясно, че една от разделителните линии е изискването на Реформаторите от бъдещото мнозинство да се изключат априори БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

ГЕРБ пък обясниха, че не могат да водят преговори с формация, зад която не е ясно колко депутати стоят.

„Получихме много отговори, но не получихме най-важния отговор – как може да съставим стабилно правителство, без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок“, каза Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ след срещата.

Тя обясни, че в последния час на преговорите е станало ясно, че Блокът има сложна юридическа конструкция и от една страна е съюз, а от друга – отделни партии.

„Взехме решение да прекратим преговорите, защото стоим пред въпроса с точно кой политически субект разговаряме“, допълни и Румяна Бъчварова.

Цачева обясни, че ГЕРБ са останали особено неприятно изненадани и от документа, с който Реформаторите влязоха на преговорите – платформа, която бе раздадена и на медиите.

„Това за нас е извиване на пръсти, отхвърляме това поведение и оставаме с известна доза горчивина за начина, по който колегите се отнесоха“, каза Цачева.

Както Dnes.bg писа по-рано именно в тази декларация Реформаторите поставиха условието следващото мнозинство да не включва четири партии.

„Нашата оценка от разговорите се разминава“, коментира Москов. Той обясни, че по конкретно зададените теми има съвпадение на 90% между ГЕРБ и РБ.

Реформаторският блок беше третата поредна формация, с която екипът на Бойко Борисов преговаря. И след разговорите с БСП и ДПС стана ясно, че коалиция едва ли ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До смяхHorata pokazaha koalicia da ima ,a ne ednopartiyno hayde da gerb da napravi pravitelstvo da vidim shte moje li da ama ne
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквато и коалиция да се създаде и да излъчи правителство, този парламент е силно фрагментиран и няма да изкара цял мандат. Единствено ДПС предлага това, което ББ иска - пълна и несподелена власт, пък било то и за 300-400 дни. Отговорностите за провала след падането на правителството ще бъдат прехвърлени върху НС, което "не разбра и не подкрепи тежките, но жизненонеобходими за България, реформи." Знаем какво иска ББ, а той знае кой ще му го даде. Цирк.
104
7
 
12
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 9 години
При нови избори сините *** и барела са аут от парламента.Слава тебе Волене.
103
17
 
14
 
! Отговори
смях преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !А бе ти пак ли изпълзя от канала ...Искали да командват ГЕРБ , ама ти от небето ли падаш , видя ли резултатите от изборите ...ГЕРБ имат два пъти повече гласове от БСП , а също така и от ДПС ...... а РБ има на половината от гласовете на ДПС ....Не ГЕРБ , а хората показаха кой искат да управлява
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рев
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Станишев бе ?Той по добре ще ви обясни как трябва комунист да обича ДПС.
100
17
 
11
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 9 години
Как ви го нахака Волен а го бяхте отписали,слава тебе Волене.
99
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов трябва да предодолее егото си, да подаде оставка, да разпусне парламетнарната група на ГЕРБ и техните места да бъдат заети пропорционално от другите партии които да съставят правителство без ГЕРБ. Но Борисов не може да преодолее егото си и иска да управлява на всяка цена вместо да преодолее егото си и да разпусне ГЕРБ а не да пречи на умните и кадърните да управляват.
98
4
 
9
 
! Отговори
до КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
Бареков от Брюксел:Твърдо съм за коалиция! В петък ББЦ започва преговори с ГЕРБ! Най-голямата партия трябва да излъчи премиер!"Бойко Борисов най- истинския патриот спечели и трябва да оглави новото правителство. Все пак ми е кум и кръстник на големия ми син- той ме обича и уважава и аз него" Сега разбрахте ли на кого е патерица ББЦ?
97
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB +DPS+BBC tova e dogovorkata hora
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е кво стана бе, Le Grand jamais. лутането на блудните деца. Измамените камили, По следите на изчезналия кивот или Надпреварата за Янки Зефир. е, може ли толкова много глупост.
95
5
 
16
 
! Отговори
данъкоплатец преди 9 години
Мдааааа,явно ГЕРБ и Б.Б. ще управляват с ДПС,явно или задкулисно Доган диша във врата на тиквата,а той се прави на мъж.Тъжна картинка е България,да я пази Бог.
94
9
 
9
 
! Отговори
55 преди 9 години
До DEVIL-JINАбе, кой беше тоя,Волен ?
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
May protestite pak shte po4nat,GERB da dade duma 4e nqma da ima koalicia s komunisti depesari i nacionalisti ina4e predsrochni izbori do koleda
92
7
 
23
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
ТОВА Е ПРЕДИЗВЕСТЕН НОМЕР НА ПРО-ТУРСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ! ОЩЕ СЛЕД КАФЕТО НА БУДА ТИКВАТА С МЕСТАНЯ СТАНА ЯСНО ЧЕ СЕ Е ДОГОВОРИЛА КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ-ДПС! СЕГА С ПОДКРЕПАТА НА ДПС2 НА БЮРЕКА ЦЕНЗУРАТА! ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ! НО НЕМА СЕ ПЛАШИТЕ!ЗИМАТА ЩЕ ИЗМЕТЕМ ТУРСКИТЕ ПАРТИИ- ГЕРБ, ДПС И ДПС2/ББЦ/.
91
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Близнашки остава...
90
3
 
7
 
! Отговори
НАРОДНА МЪРОСТ преди 9 години
Дръж враговете си близо, а "реформаторите" още по-близо !!!
89
13
 
12
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Помнете ми думата ще има коалиция ГЕРБ РБ ПФ просто сега Бойко ще ги понакаже малко задето говореха много преди и след изборите. Щ е ги принуди да си отеглят всички претенции.Не вярвам да се иде пак на избори защото от тях ще спечелят ДПС и БСП.
88
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асно е,че никой не иска ГЕРБ.Както и ДПС и БСП.А и малките са по-кофти и от големите.И ко праим сега?Отиваме на нови избори.Да се активират умните/ама не тия от жълтите павета/а умните и кадърните.Да направят партия на умните и да спасят България.И да разпилеят плявата.
87
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
А Раданчо къде е... - чичо Ваньо не го е пуснал...