Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева

"Нестабилно управление е по-лошо от нови избори"
Обновена: 24 окт 2014 22:59 | 24 окт 2014 22:00, Веселина Йорданова
142
Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева
Цецка Цачева. Снимка: БТА

ГЕРБ все още е далеч от формулата на кабинета, заяви Цецка Цачева от партията.

Същевременно тя беше категорична, че успешен може да бъде само първият мандат, връчен от президента.

Още по темата
Според Цачева по-лошо от нови избори би било нестабилно управаление, което може да ни вкара в още по-дълбока криза.

„Към настоящия момент изобщо не е ставало дума още за разпределение на министерски кресла и на ресори“, подчерта тя в предаването „Панорама“ на БНТ.

Цачева посочи, че ако се налага, може да има трети рунд преговори, за да се състави правителство, иначе отиваме към избори.

От ГЕРБ очаквали Патриотичният фронт да споделят отговорността чрез участие в изпълнителната власт.
По думите й анализът в партията от последните часове сочел, че без такова участие "нещата към момента не изглеждат договорени, а по-скоро е вярно обратното".

Тя посочи, че подписването на програма за стабилно управление и подкрепа в парламента, но без участие в правителството, означава контролни функции върху изпълнителната власт, но без да се поема отговорността в управлението.

„От БСП категорично заявяват, че остават в опозиция. При положение, че от друга страна Реформаторският блок поставят също категорично условие – без левицата в един кабинет на споделена отговорност, разбирате колко е трудно да се постигне очакваната формула“, обясни тя.

Цачева допълни, че ГЕРБ и Реформаторите имат сходни мнения за политиките и приоритетите пред бъдещото правителство, но напомни, че ДПС заяви подкрепа на правителство на малцинството, което да не е коалиционно.

Може би най-силното е правителството на споделената политическа отговорност, смята Дора Янкова от БСП.

Според нея преговорите са очертали дясноцентристко управление, като на втория тур се е оказало, че отиваме към програмно правителство.

В дясноцентристко управление ние няма как да участваме, коментира Янкова, според която е необходимо да има силна лява партия, която да бъде опозиция и това е отредил избирателят за БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тьетка Цьецка, как вървят струговте, Тьтке Цьецке ?Има ли комуниста от РабФак в Дагея ?
49
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За стаята с кафеварката има ли съгласие ?Мушмуроци веднага правете минималната заплата на поне 1000 лв (около 500 евро ) и даже и това е малко , но е стъпка напред иначе си заминаваите
48
5
 
33
 
! Отговори
преди 24 секунди преди 9 години
Вдигнете със закон пенсиите и заплатите бе герберски мекерета.
47
1
 
22
 
! Отговори
преди 9 години
***, какво значение има стабилно или не ... вършете си работата и няма да ви бутнат ... а в народното събрание да гласуват по съвест, ако имат такава
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров има каза, че нищо няма да стане, докато не вдигнат минималната заплата до 17-18 лева на час както е в ЕС примерно минимална заплата от 3-4 хиляди лева на месец или даже повече. Тогава вече може да вдигнат и цената на тока и ще се събират и повече осигуровки за пенсии, данъци, такси и т.н.
45
13
 
8
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До КОШМАРА АТАКА -ха сега кажи що те е страх да напишеш имената на грабителите и фирмите им!А друг вече ги написа в интернет, но с IP от чужбина!Него що не го е страх бре кемене!?
44
4
 
18
 
! Отговори
До 70 Т баба шоп преди 9 години
Бабе забрави най-важното твой боко ке дигне пак цена на тока,щото 2009 обеща ке падне,но не забравяй "бабе" иде февруари,ще изметат Твой боко ке пак ИЗЛЪЖЕ.
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ не искат да вдигнат минималната заплата на 8,5-9 евро както е в ЕС.
42
2
 
9
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До 79Ако си грамотен в интернет вече ги има!
41
1
 
16
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Средната заплата в България е 560 лв.по изчисления на чужди експерти!В нея не влизат хората със заплата над 2 000 лв. И това е абсолютно правилно!!!!!
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДНЕС БЕ ОСВЕТЛЕН ДОКУМЕНТ СЪС КОЙТО ИЗРАЕЛ НАЗНАЧАВАТ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ПРЕМИЕР ,ПОДПИСАН НА 07,10,2014,ОЧАКВАМ СЕГА ОТ БТВИ ДА ИЗЛЯЗАТ СЪС НОВИНИ ,ЧЕ ТОВА Е КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ И НЯМА ТАКЪВ ДОКУМЕНТ ,КАКТО САМОЛЕТИТЕ КОИТО ПРЪСКАТ ОТРОВА ВСЪЩНОСТ СА ИЗМИСЛИЦА И КТБ НЕ Е ПИРАМИДА А СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ Е 800 ЛВ
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако Цачева ще определя "коалицията" им на герберите - горко им...това е втора федоска
38
3
 
20
 
! Отговори
az преди 9 години
Това ли им беше най-големия къдър на ГЕРБ, който да води преговори? и да дава оценки?Видяхме как се държеше в Народноно Събрание и пред медиите последните години - нагла и ***!Ако това са кадрите на ГЕРБ, за които гласува 30% от народа - горко им на тоя народ(...ама 30% не са народа все пак...)
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Макейн и ЦРУ изнудиха България , със съдействието на *** от БНБ и Главния прокурор Фалираха КТБ.. И с 4,2 милиарда ЦРУ плати сметката на Фашистите в Украйна..Сметката ЦРУ бе че до есента в Русия ще има *** Революция и няма да има Южен Поток и за всичко ще изскарат руския акционер ВТБ виновен..
36
8
 
2
 
! Отговори
д-р Т Петков преди 9 години
Вече съм на смяна в този форум.Забелязвам, че пишещите тук хора в огромното си мнозинство се държат като абсолютно неадекватни!Обобщената ми диагноза за този форум е: Видиотяване, параноя и прогресиращ ***!Призовавам малкото нормални да се насочат другаде!Иначе и те ще заболеят много скоро!
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До къде еГледа тениса по тв в Банкя
34
0
 
16
 
! Отговори
къде е преди 9 години
Някой да знае къде е мухобойко?
33
1
 
7
 
! Отговори
дежурен психолог преди 9 години
Що за "доктор" сте сър Пичук?По еднотипните ви приказки ви поставям диагноза ПРОГРИСИРАЩА ШИЗОФРЕНИЯ!заповядайти в Пирогов -тук при нас лечението ви ще излезе безплатно!Дори и линейка ще изпратим за вас! Нали сте СЪР?????
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който иска да го Давят в Дунава или да лежи в затвора в Ловеч и да стане храна на свинете когато умре.. Да тръгва след ГЕРБ този път Руско Китайските танкове ще стигнат до Лондон.. И цялата *** и Гербава *** ще бъде съдена за геноцид и грабежа на 300 милиарда долара в полза на САЩ.
31
1
 
6
 
! Отговори
докторка преди 9 години
До Доктор Сър ПичукВулкан да изригне отгоре ти, пепел да те засипе, американец да станеш.