Борисов тревожен за създаване на стабилно правителство

ГЕРБ предложила поста председател на Народното събрание на БСП
Обновена: 26 окт 2014 14:55 | 26 окт 2014 10:29, Елка Василева
439
Борисов тревожен за създаване на стабилно правителство
Михаил Миков и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Още по-тревожен съм относно създаване на стабилно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата на „четири очи“ в парламента с председателя на БСП Михаил Миков.

За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична коалиция не е възможна, каза Борисов.

"Има смисъл да се направи правителство само ако е стабилно", каза лидерът на ГЕРБ. Той припомни заявеното от Михаил Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага.

Още по темата

Борисов посочи, че не разглежда мандата само като отговорност на ГЕРБ и допълни, че в така създалата се ситуация е по-разтревожен относно създаването на правителство. "Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там, ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, добави Борисов. Той припомни, че "дори и с Реформаторския блок сме малцинство".

Споделената отговорност означава лидерите да са вътре в правителството, там се решават нещата и се изпълняват програмите, заяви още Бойко Борисов по повод позицията на Патриотичния фронт да не участват с министри в правителството, а само да го подкрепят.

„В противен случай е по-добре всички да останем в парламента, да излъчим някакво тип „Орешарски” правителство, заковаваме например 1 юли, за да имаме време 2 в 1 да направим изборите – парламентарни и кметски, за да не харчим пари и дотогава имаме нулево време и не се занимаваме с политическо говорене”, заяви Борисов.

В този случай аз няма да съм премиер, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че Патриотичният фронт „се държаха изключително отговорно. Предлагат да подпишем споразумение, което обаче без участие на техните лидери във властта не считам, че е достатъчно поемане на отговорност“, каза той. 

„Като се има предвид също така, че БСП ще остане опозиция и това, което съм чул от Радан Кънев, че той иска да остане като шеф на парламентарна група, без да влиза в кабинет, при положение че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов остават вътре в парламента и не участват в правителство - по никакъв начин не искам да ги обидя, но когато става въпрос за стабилност, личното участие е изключително важно“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„В един момент може да се окаже, че решенията, които ще бъдат взимани, могат да бъдат бламирани по всяко време, а и може подкрепата към кабинета да се оттегли във всеки един момент, защото в едно управление винаги може да се намери кусур, което не гарантира стабилност“, каза Борисов.

От своя страна, Миков отново заяви, че БСП остава опозиция. Това се определя от резултатите, които постигнахме на парламентарните избори, каза лидерът на социалистите.

"Заявих, че ще бъдем достатъчно отговорни и конструктивни по отношение на тежките проблеми, които стоят пред страната и за които е необходима проява на отговорност от всички политически сили, независимо дали са по-големи, или по-малки", добави Миков.

„Високо оценявам споделените позиции по различни въпроси, свързани с банковата система, енергетиката, състоянието и изпълнението на държавния бюджет и се договорихме, че в бъдеще ще продължим да обсъждаме откровено, конструктивно решенията за различни тежки проблеми”, посочи той.

Борисов е предложил на БСП поста председател на Народното събрание, но предложението не е било прието. "Аз предложих на г-н Миков, включително и ако приемат поста председател на парламента, но той счита, че това би ги ангажирало много, при положение че пак са опозиция", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е предложил още в началото на идната седмица среща на лидерите на парламентарно представените политически сили. Консултациите да продължат между всички в последен опит за създаване на правителство, съгласен е Миков.

И Борисов, и Миков се обявиха за бърза смяна на управителя и ръководството на БНБ заради ситуацията около КТБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Анонимен 22Ти прочете ли коментара ми добре, и би ли цитирал КЪДЕ АЗ НАРИЧАМ ВЛОЖИТЕЛИТЕ *** ?Не искам да ти го казвам, ама сам се издаваш колко си ограничен :)
21
2
 
27
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Боце пак не може да направи правителство. Той просто иска цялата власт. Типична мутра. На следващите избори ще има 60 депутата и с това кариерата му на политик свършва.
20
16
 
6
 
! Отговори
Shark преди 9 години
БСП отново доказаха че на национално безотговорни и че не могат дори да пръднат без позволението на ДПС. Тези две партии, БСП и ДПС трябва да бъдат изхвърлени от управлението на страната завинаги.
19
2
 
9
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Василевако един толкова *** и естествено ограничен индивид, можеше да промени или изобщо определи НЕЩО, цялата ви централа барабар с всички служителчета в нея, трябва да се наредите на опашка и да поемете към дъното на най-близкия до вас океан!но, ако изобщо това е възможно, то тогава трябва и тези които ви управляват, да предадат управлението на овцете, а това е единственото невъзможно нещо на СВЕТА!
18
3
 
9
 
! Отговори
Питащ за оръжията??? преди 9 години
Ако стане война от къде оръжия??? Те го продадоха!!! Не знам дали завода в Казанлък дали работи???
17
2
 
1
 
! Отговори
gore lqwo e GERG преди 9 години
vypros do dnes.bg- gore lqwo dnes e kareto za platena reklama na drugarite ot Gerb li e? Mnogo evtina reklama. Lek i uspeshen den
16
6
 
19
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
Браво Бойко Най после разбра , че ти готвят капанец.Вчера се видя , че няма пари дори за чистене на пътищата.Това означава ,че в разгара на зимата , няма да има пари и за пенсии и заплати .Трябва да се плащат кражбите и освен това трябва да се покриват няколко милиарда за изплащането на гарантираните депозитиКак миналата година , те съветваха веднага да връщаш мандата , а сега те коткат да понесеш негативите.Щом ДПС и БСП не искат властта бъди сигурен , че положението е по по най лошо.
15
1
 
10
 
! Отговори
Цачев(а) преди 9 години
Уфф, добре, че Миков не прие, какво щях да правя, като само Председател мога да бъда?!!!
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВИЖДАМТи дето наричаш *** тея "вложили парички за висока лихва" не знаеш ли, че сред тях е човек на име Иван Костов. Или си много малък и не знаеш кой е Иван Костов. Ще ти кажа само, че това е един гениален икономист, който спаси България. За другото питай мама и тати.
13
4
 
24
 
! Отговори
стига преди 9 години
Стига с тези платени рекламни репортажи за пожарникаря!
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЕЛТА Е ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ,ПА МАКАР И ЗА КРАТЪК ПЕРИОД,ЗАЩОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА РАТИФИЦИРА СПОРАЗУМЕНИЕТО МЕЖДУ СТРАНИТЕ ОТ ЕС И САЩ ЗА СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ ,ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ Е ПОСЛЕДНИЯ ЕТАП ОТ ПЛАНА НА ЕЛИТА ЗА ПОРОБВАНЕ НА ХОРАТА,ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ ЩЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА КОРОПРАЦИИТЕ ДА КОНТРОЛИРАТ НАПЪЛНО ЖИВОТА НИ ,ЧРЕЗ ГМО ХРАНИ И БЕЗКАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ ,КЪДЕТО ЩЕ НИ ШИБНАТ ПО ЕДИН ЧИП В *** И КОГА МУ Е КЕФ НА БАНКЕРА ,ТОГАВА ЩЕ ВИ ОТПУСКА ЛИМИТ НА ЧИПЧЕТО ЗА ДА СИ ВЗЕМЕМ ХРАНА-
11
4
 
11
 
! Отговори
Василев преди 9 години
И ние от централата в Ленгли сме разтревожени, тази тиква ще провали всичките ни усилия по манипулирането на вота!агент Тони Пиаро
10
3
 
24
 
! Отговори
se преди 9 години
Сега ли се тревожи? А откакто е в политиката за нас е потревожно защото той с деморкадливите съсипаха държавата ни!
9
3
 
7
 
! Отговори
BSP преди 9 години
Ot tazi snimka i negovata osanka lyha kompetentnost i poznanie, mislq che moje da mu dadem oste pone 4 godini ot skromniq si jivot da ni poizdoi oshte malko. Meeeeee
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Синът на Кеворкян криминален престъпник-рецидивист с 3 присъди! Бие полицайка и крещи: "Аз съм син на известна личност, ще правите *** на Таки, извикайте пияницата Румен Петков да ви уволни...
7
1
 
17
 
! Отговори
Иде края! преди 9 години
Дайте да престанеме с тия глупости... Па възрастни хора не сме деца на 14г. Ако искате да се лее кръв вие го поискахте!!!
6
2
 
10
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
аз не съм притеснен, защото знам , че от тези прости циркаждии които ви навират отпред нищо не зависи!но по това което ви казват циркаджиите, можете да виждате какво ви гласят тези зад тях!и сега това е, че ще потопат топката, докато КТБ-то "затвори", за да няма други виновни за нея, освен ВАС МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ - щом, както ви обясниха вече артистите, сте били достатъчно *** да си вложите паричките на висока лихва :)))а това е нареждане ОТГОРЕ за цялото манипулирано село ... Ей-Юниън !!
5
3
 
4
 
! Отговори
Taka e преди 9 години
Sled 8 chasoviq prestoi na magistarlata na polza rodu sigurno tova v kratunata mu oshte ne se e razmrazilo. Chakaite dokato se syvzeme spasitelq sys zimnote gumi ot Sevlievo
4
9
 
35
 
! Отговори
торен бръмбар преди 9 години
Този за 4 години като министър председател, такива ги натвори, че вече никой не му вярва.
3
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛЕД СЕЕНЕ НА ВЕТРОВЕ ИДВА ВРЕМЕ НА БРАНЕ НА БУРИ,МАДЕ ИН ГЕРБ