Борисов готов на всичко: Да не е премиер, не ще и да е президент

Лидерът на ГЕРБ с три варианта за кабинет
Обновена: 27 окт 2014 16:43 | 27 окт 2014 14:57,
134
Борисов готов на всичко: Да не е премиер, не ще и да е президент
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов на три варианта за съставяне на кабинет, включително и да не е премиер, за да има правителство и стабилност в страната. Той категорично заяви и че няма амбиции към президентския пост и помоли да не се спекулира с това, че иска мандат на кабинета до президентските избори, за да се кандидатира за държавен глава.

От трибуната на Народното събрание при старта на новия парламент Борисов отново обяви, че има три варианта за сформиране на правителство. Единият е с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, както и с партиите, с които по време на преговорите е констатирано сходство. Това са всички без „Атака”, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ. Борисов дори отстъпи от искането си в бъдещото правителство да влязат партийни лидери, за да гарантират отговорността си.

Още по темата
„Ако участват лидерите, считам, че правителството ще е по-стабилно. Но понеже мандатът е общ, не мога да поставям такова условие. Дали Реформаторите и Патриотите ще участват в такъв формат, това приемам, че е тяхно право”, каза Борисов.

Вторият вариант според Борисов е кабинетът да има двугодишен мандат – до президентските избори като лидерът на ГЕРБ гарантира, че няма да се кандидатира на президентските избори. „След две години и половина няма да се кандидатирам за президент”, беше категоричен той и призова да престанат спекулациите по темата.
Третият вариант е мандатът да изкара колкото може в рамките на четиригодишния срок.

Борисов обяви като вариант и да не е премиер. „Приемам предложението на Реформаторите да не съм премиер. Но тогава не знам ще мога ли да контролирам министрите. Готов съм на диалог, стига да гарантира стабилност”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще свика лидерска среща в близките дни. На нея ще очаква председателите на партиите в парламента да вземат решение кой от трите варианти да се задейства.

Според него мандатът на ГЕРБ е общ мандат, защото хората така са гласували. Борисов декларира от трибуната на парламента, че е готов да изпълни всеки от вариантите, дори и това да е за сметка на неговата партия.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че новите избори не са вариант за него и ГЕРБ. „При тази зима може януари да не могат да закарат и бюлетините до секциите”, каза той и допълни, че след нов предсрочен вот конфигурацията на партиите може да е още по несъвместима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
1
 
! Отговори
Boiko Borisov преди 9 години
Az si palia purata ot 300 leva i me boli za vas bedniaci
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даваи избори до дупка Боико какво им се церемони6,на реформатори на догановци,пак сме с теб.Избори до дупка и товае..
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Борисов категорично беше обявил и че ще върне мандата, ако няма абсолютно мнозинство... Сега има три варианта за кабинет, утре ще намери четвърти - само и само да не върне мандата, да не остави себе си и Цв.Цв. без охрана и имунитет. Фурнаджийската лопата си е фурнаджийска лопата, откъдето и да я обърнеш - все тая.
75
2
 
7
 
! Отговори
Дончо преди 9 години
До Случаен: Тоя , на снимката, се надяваше Първанов да влезе поне с 60-70 депутата ,да направят правителство с премиер Борисов и на президентските избори да си сменят местата -Борисов президент , а Първанов премиер ! Да ,ама не -както казваше един велик "демократ" с изкривен от поклони към Тато кръст !
74
3
 
8
 
! Отговори
Петър преди 9 години
До бай Иван: Лозето го обраха тези ,дето управляваха преди една година и половина ! След тях ,БСП направи опит да направи вино от джибрите ,останали от изстисканото грозде ,но тези ,първите ,даже и това не я оставиха да направи ! Погнаха Орешарски още от първия ден-никакви 100 дни ! Сега си правят устата даже и за 400 дни толеранс . Простащина и нищо повече!
73
5
 
11
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Този безхаберник , не осъзна ли най после ,че неговото присъствие в политиката и управлението на Държавата , не е желателно от 85 % от Българите ! В момента слушам Цачева и Рашидов по телевизията . Тя е толкова хрисима и добра ,че човек просто не може да я познае - реформирала се е ! Той продължава да лъже и демагогства ,че е ремонтирал десетки театри и въобще културата по негово време е станала космическа ! Питат го ще си даде ли неизработената заплата, той не отговаря !
72
3
 
9
 
! Отговори
ДА! преди 9 години
ТОВА Е ЗА ДНЕС НО УТРЕ ДАЛИ ПАК ЩЕ КАЖЕ СЪЩОТО?????? СТАНА МИ МНОГО НЕПРИЯТНО КАТО ГО ВИДЯХ НЕОБРЪСНАТ НА САМОТО ОТКРИВАНЕ НА 43 НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДОСТА НЕГЛИЖЕ А ТОВА Е НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ СА В ПАРЛАМЕНТА ИЛИ ИЗВЪН
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Коко и феновете на ГЕРББраво,Бойко,дай възможност на ВСИЧКИ партии за коалиция.Съюзи се с комунистите и турците!Покажи на тия твои фенове как са коалираш.Те така или иначе ще ти целуват подметките.
70
13
 
2
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Браво Бойко ! Мачкай тъпите и некадърни комунисти и турци , които ни съсипаха, чалгизираха, обезсърчиха и унищожиха като национално самосъзнание! Точно така трябва, тези елементарни душички никога повече не трябва да имат достъп до управлението на държавата ни , ако искаме все пак за правнуците ни да има някакъв шанс. В противен случай , или руския калпак, или турския фес.
69
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
BB,vsichko na vsichko,e bil na vlas 3,5 g,sastojanieto na darjavata se formira od ,poveche od 25g,mai poveche na ,nischi strasti otdavam tova zlobno vrjakane,srestu nego,ili biznesa treperi,che ste mu hvanat realnite danaci,po logichno mi se vijda
68
2
 
10
 
! Отговори
елтехник преди 9 години
Баце е готов на всичко, само да е премиер и да управлява...Ех власт,власт, а така му се искаше да има към 130 депутата, а на другите избори може да са 50-60, ама нейсе.
67
2
 
1
 
! Отговори
pianist преди 9 години
ufff, kolko li laji oste ste slushame do Koleda, dokato doidat mojoritarnite izbori - za kolednoto prase?!
66
7
 
2
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Най-добре е Борисов да остави "новите политици" с принципи, от които не могат да отстъпят на народната любов,тогава и "въздържалия" се Р.Кънев и гласувалия "против" Велизар Енчев от ПФще си спомнят с умиление днешния ден
65
4
 
18
 
! Отговори
Людмил Банчовски преди 9 години
Бойко,както е тръгнало те Виждам като Емигрант !!! Аз понеже Живея и Работя извън България , Не ми Остава нищо Друго Освен да ти Търся Работа !!!!
64
16
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Трудна ще е задачата на Бойко.Бандитите от БСП обраха "лозето",а сега му гледат сеира какво вино ще спретне за Европейското изложение на винарите...Ми,има решение.Бойко да мине по бандишорите и да им конфискува краденото" грозде"...
63
4
 
21
 
! Отговори
Mental Gent преди 9 години
Относно ББ:За да провокира народното недоволство и да отпуши нова вълна на стачки и безредици за да се дестабилизира държавата, но после да обвини друг -- подозирам вече, че това му е мисията...Като заклет артист-циркаджия той ще лавира гъвкаво във всяка новосъздала се ситуация, извличайки дивиденти и PR позиции. Примери не са необходими -- всички ги виждаме многократно ежедневно.Кога най-сетне народа ще осъзнае кога го лъжат?!Ха, дано! Ама надали!
62
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не стане като във вица,в който когато съпругът се върнал по-рано и любовникът скочил през балкона.Докато падял надолу се молил на господ да го спаси и обещал повече да не ходи по чужди жени,ще бъде примерен и т.н.Паднал на камион(или нещо подобно) с дюшеци.Видял,че му няма нищо и си казал "За колко малко време какви глупости наговорих".Та и с Борисов,обещава какво ли не,но после ще се отметне.Какво общо има днешният парламент и евентуалното правителство с това дали ББ ще се канидатира за президент.Пак се итъква,че е най-важният и без него нищо не става.А то ще стане и още как.
61
4
 
13
 
! Отговори
РБ е маш-маш преди 9 години
Едва се понасят тези от Деформаторския блок, всяка от партиите иска да вземе постове. Тези хора са се събрали не, за да реформират нещо или да спасяват държавата, а за да може сините крадци, отцепниците от НДСВ и отцепниците от ДПС да влязат в парламента и да докопат властта чрез това огромно обединение състоящо се от малки партийки, които ако са разделени са политически трупове, нямащи никакъв шанс да припарят парламента.
60
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До САМО ГЕРБ!Всички са продажници,ГЕРБ не е изключение.
59
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко тиквуня нещо се дърпа.....*** гад.