Президентът започва консултации за бъдещата власт

Срещите започват в петък, 31 октомври
Обновена: 29 окт 2014 14:05 | 29 окт 2014 09:26,
55
Президентът започва консултации за бъдещата власт
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев ще започне консултации с парламентарно представените политически сили на 31 октомври, съобщиха от прессекертариата на държавния глава.

Съгласно конституционните разпоредби след провеждането на консултациите ще бъде връчен проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група.

Държавният глава ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група, се посочва в съобщението.

Консултациите ще започнат на 31 октомври с ПГ на АБВ и ще приключат на 5 ноември с ПГ на ГЕРБ.

Предвижда се на ден да се провеждат срещи с по две парламентарно представени политически сили.

Още по темата
След проведената вчера лидерска среща на партиите в парламента неизвестните около съставянето на правителство остават.

Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за правителство е кабинет на малцинството между ГЕРБ и Реформаторите. След заседание в парламента обаче Реформаторите отхвърлиха офертата и заявиха, че искат коалицията да не е двупартийна, а в нея да влезе и Патриотичният фронт.

Патриотите обаче засега са категорични, че няма да променят позицията си да не участват в кабинета и да не сключват коалиция. Те обаче обещаха подкрепа отстрани за бъдещото правителство.

След заплитането на казуса за бъдещото управление вчера вечерта се проведе тайна среща между ГЕРБ и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев в парламента. И след нея обаче нямаше яснота ще има ли България правителство, или не.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТО ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, УМ ДА ТИ ЗАЙДЕ!
15
3
 
4
 
! Отговори
Орговор преди 9 години
До десен секторнищо не си разбрал "десен сектор"! НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ !!!МИСЛИ ПОВЕЧЕ И ПИШИ ПО-МАЛКО !! Няма да ми стигне времето да ти обясня колко си *** !! А ТЕЯБВА ЛИ ?? :)
14
5
 
5
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
До Виждащия....Нали това ти обяснявам,такива си ги избрал,има една банална поговорка:глас народен,глас божий.....*** народ-Слаба държава,така ти се пада,ти си заслужаваш последното място във всички статистики...ти си избра Бат сали,ти избра доган и местан,ти избра бсп винаги във власта от началото на прехода а сега мрънкаш че си най беден и изчезващ в Европа....така ти се пада
13
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Всички политици от ГЕРБ реват, че има неотложни неща за решаване, а в същото време ГЕРБ протака както свикването на парламента, така и съставянето на правителство. За сравнение след изборите на 12 май 2013 имахме правителство на Орешарски на 29 май 2013 и то с мандата на втората партия, а не на първата, както се очаква да бъде сега. При същите срокове след изборите на 5 октомври 2014, трябваше да имаме правителство на 15 октомври 2014, но ГЕРБ реши да върти някакви далавери и протака.
12
5
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 9 години
До десен секторО, не се притеснявай!!Ти да не мислиш, че само ти имаш вина колко си *** :))И учителите и родителите ти имат вина... не си само ти :)))))))))Всички за взаимосвързани в тази реалност - нищо не е изолирано и самоопределящо се!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уж президентчето и Борисов подклаждаха общественото мнение и протестите, като призоваваха за бързи предсрочни избори, а сега когато това се случи и резултатите са ясни нещо се ослушват и бавят топката.Нали имаше неотложни и нетърпящи забавяне въпроси които трябваше да се решават.И Борисов с неговите варианти за съставяне на правителство пак не може да надскочи себе си - всеки ден различно число и различни варианти.Само и само да каже ,че е направил всичко но другите не са се съгласили,т.е причината не е у него.Че да вземе да предложи приемливи и за другите партньори варианти.
10
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Президентът започва консултации за бъдещата власт"Четиво за наивници.Тези "консултации" се правеха още с формирането на кабинета "Орешарски"Т.н. президент сляпо изпълнява заръките на българските и зад океанските си господари.Но това е нормално за един бивш комсомолски секретар.
9
14
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Как не ви е срам да обиждате Българския Президент избран от българския народ.Та вие сте престъпници според българските закони.Който не му харесва в България и му харесва ***.Да заминава в Русия.
8
4
 
8
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Какво се размотават тези палячовци, цял месец вече няма правителство след изборите, а има неотложни въпроси за решаване в държавата. От тяхната безотговорност държавата затъва с всеки изминал ден.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vlasta na oligarhiata,demokraciata e za bednite koito glasyvat za bogatashite kato tozi i ostanalite paraziti da im dadat vlast pari zaplati ,ilizia za obiknovenia chovek potanal v mizeria obeshtania laji.za po dobar jivot.
6
3
 
7
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До десен сектор - МИСЛИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ПИШЕШ !!!!!!!Омразен дълг - Три са нужните условия, за да може един дълг да се определи като омразен:1. Правителството трябва да е сключило дълга без знанието и одобрението на гражданите.2. Парите трябва да са използвани за дейности, от които гражданите не са се възползвали.3. Кредиторите трябва да са знаели за тази ситуация, но да не ги е интересувало.КУПЕН ЛИ СИ ИЛИ СИ *** ???
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,изпра ли,че си се наредил за снимка с мъжете?И това недуразумение е главнокомандващ?Мистър Бийн изглежда по-добре!
4
11
 
3
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
Нестане ли вота Задължителен,винаги ДПС ще разпределя порцийте във власта а БСП пак ще си бъде първа или втора политическа сила както винаги,за това ще си останем на дъното......после да некажете че САЩ,ЕС и Еврейте са вйновни....според мен народа ни е политически глупав и неграмотен,както и много ***
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз си мисля, че този е за консултация при психиатър и никакви други консултации не бива да му се разрешават
2
4
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Тоя *** какво пак го бутате в новините?
1
4
 
12
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Избори на 5 октомври 2014 и започване на консултации при Плевнелиев чак на 31 октомври 2014 - това само ГЕРБ може да го направи, а през това време ГЕРБ краде ли краде чрез служебното си правителство. Ясно е, че консултациите при Плевнелиев трябваше да започнат още на 6-7 октомври, както и че трябваше или да има ново правителствио или вече да е насрочена дата за следващите предсрочни избори, но ГЕРБ протака. Това е един пропуск в Конституцията - сроковете, в които Плевнелиев трябва да действа.