РБ отказаха коалиция само с ГЕРБ, искат и Патриотите в кабинета

Според тях само така ще се формира стабилно мнозинство
Обновена: 28 окт 2014 17:46 | 28 окт 2014 14:09,
116
РБ отказаха коалиция само с ГЕРБ, искат и Патриотите в кабинета
Снимка: БТА

Реформаторският блок отказа на ГЕРБ двупартийна коалиция на малцинството и поиска и Патриотичният фронт да подпише коалиционно споразумение за влизане в бъдещото правителство. Това обявиха Радан Кънев и Меглена Кунева след двучасово заседание на съюза в парламента.

Още по темата
Според тях само така ще се формира стабилно мнозинство.

По-рано след разговори с лидерите на всички групи в Народното събрание без „Атака” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за съставяне на кабинет е правителство на малцинството с коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок.

След срещата Патриотите обявиха, че остават на старата си позиция – не искат участие в кабинета, но са готови да го подкрепят отстрани чрез подпис под програма за стабилно управление. 

Реформаторският блок поддържа усилието за сформиране на мнозинство и управление в трипартиен формат – ГЕРБ, Реформаторският блок и ПФ, обяви след срещата Радан Кънев. Групата на Реформаторите се е обединила единодушно около това становище. Блокът настоява и за трипартийни преговори, защото разговорите в днешния 7-членен формат били само консултативни. Реформаторите изразиха и готовност да проведат поотделно преговори с ГЕРБ и с Патриотичния фронт.

Меглена Кунева обяви, че решението за коалиция между ГЕРБ и Реформаторите не отговаря на това, към което се стреми Блокът – дясноцентристко мнозинство. „Реформаторският блок няма да е пречка за съставяне на дясноцентристко правителство, но смята, че то трябва да е достатъчно стабилно”, каза лидерът на ДБГ.

И Кунева, и Кънев бяха категорични, че позицията на Реформаторите не е променена, и дадоха да се разбере, че има проблеми в отношенията между ГЕРБ и Патриотичния фронт.  Меглена Кунева обясни, че след последната среща на лидерите на РБ и Бойко Борисов миналата седмица в Блока са живели с идеята, че са част от мнозинство.  „Днес ситуацията беше различна и не заради нас. Ние държим на позицията си и искаме да я доведем докрай. Промяната беше настъпила в Патриотичния фронт и ГЕРБ, не зная защо се е случило”, каза тя.

„Очевидно е, че има известно изостряне на отношенията между ГЕРБ и Патриотичния фронт”, каза и Радан Кънев. Той се пошегува и че богатата вътрешна коалиционна култура на Реформаторите може да е много полезна в настоящия момент.

„Това, което казваме, е, че най вероятно ще има трипартийно правителство”, отвърна Кънев на въпроса позицията им означава ли, че кабинет няма да има.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
патриот преди 9 години
Е БАТИ И ПАТРИОТИТЕ,НЕМА ЩО.АКО МОЖЕ ДА НЕ СЕ ОЦАПАМЕ, ЧЕ СМЕ С НОВИТЕ СИ ПАТРИОТИЧНИ ДРЕШКИ.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ВИКАТ ОТ ПЛАЖОВЕТЕ НА ГЪРЦИЯ-НОВИТЕ ПАТРИОТИ
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави са РБ. Само Тройна коалиция (ГЕРБ+РБ+ПФ) ще развали БОСТАНА!Но както гледам искането на Б.Б. за правителство на малцинството е опит за ПРИКРИТ БОСТАН!Само съвместни действия на РБ и ПФ са гаранция поне за някакъв опит за изличаване на ДПС от властта. Нали В.Симеонов заяви, че това е целта на ПФ - изчегъртването на ДПС от политическия живот!Ама Боко май е много хлабав?!!! Врътка се като мажоретка и май е обещавал в кърджалийското кафене да има БОСТАН? Ще видим?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 99прав си, не знаят какво искат
66
1
 
4
 
! Отговори
Продажници преди 9 години
Всички / РБ, ПФ, ББЦ, АБВ/ лъготиха НАРОДЕЦА предизборно, че са против ГЕРП и ще свалят и бесят Тиквата, та народеца им поверва и ги вкара в парламента . . . . . а сеги тия вагабонти предадоха тоя народ и се одупиха на мафиота Буда с поднесения му на тепсия вот!!!!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вчера мрънкахте срещу коалицията БСП-ДПС-Атака.... сега пък срещу таз...кога ще сте доволни???
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия крокодили в поза ръкостискане какви са?! Що няма надпис 18+?!
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партии и коалиции много, но в българската политика водачът е един. И е с дух непримирим.
62
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
До ИВАН -87. Иване това мислене е в резултат на прекаленото ядене на хлаб и свинска мас.Да беше прочел поне"Винету".
61
2
 
5
 
! Отговори
Хайде, без кандърми преди 9 години
ПФ да не се посукват, ами да подпишат така необходимото тристранно споразумение за управляващо мнозинство. Това не задължава Симеонов и Карака4анов да станат министри. Щото ДПС има твърде богат опит и практика да "подкрепя" и да скоропостижно да отсвирва пеавителства на малцинството ! Да не говорим за такова, което искада прави антимафиотски реформи. ПФ това ли искат ?
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ако нещо лошо се случи на българия то вината ще е на народа кризата и международното положение
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ако нещо лошо се случи на българия то вината ще е на народа кризата и международното положение
58
1
 
1
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До ИВАНГлупости!!!!
57
1
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
02До женомразецТъжно! Криворазбрана еманципация и призвание! Тез от снимката не ми мязат на жени, а индивиди от женски пол! Дори елементарно усещане за хармония, красота в облеклото им не се забелязва! Липсва усет за естетика! А ярко червеният маникюр на Кунева действително говори , че кая е дърта ***!!!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало Иване,Честните българи не подкрепят хора с тъмно криминално минлало и връзки с олигархичните кръгове какъвто е Борисов.А ти явно си от командосите на герп, които по поръчка възхваляват Божеството Борисово.
55
3
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
До ИВАНЩо пророкуваш бе ГЕРБер смотан, не е тайна за никого че ГЕРБ за последен път вкарват повече от 50 депутати.
54
0
 
7
 
! Отговори
сифона преди 9 години
я да се гушнат всичките у лево и у десно .и на следващитите избори да пускаме водата и да заминават топтан в канала
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Злостър пак е намислил нещо, докато не го опандизят няма да миряса!
52
5
 
4
 
! Отговори
ДПС и Борисов преди 9 години
Борисов играе по гайдата на ДПС. Спомнете си какво каза Местан.Ние ще подкрепяме ГЕРБ,но в коалицията да не е ПФ. И Борисов слуша. СЕга иска коалиция само с РБ. Ама те да не са самоубийци да влизат в кабинет, където отново ще командва ДОГАН.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то кунева хубаво иска пф в коалиция с тях и герб, ама нали на втората минута оня корман исмаилов ще каже нещо умно и ще има веселби от селски вечеринки :)..как въобще я виждат тази коалиция с подобни формации тези реформатори?
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фронта да не влиза в тази помия!!!!пазете се вие не сте крали с тях не се цапайте с ***!!!