Необлагаемият минимум пада, сменят го преференции за деца

Управляващите са против 400 лв. минимална заплата
24 ное 2014 21:42,
194
Необлагаемият минимум пада, сменят го преференции за деца
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще предложи отпадане на минималния необлагаем праг от догодина. За сметка на това управляващите ще внесат предложение за данъчни облекчения за родителите на деца. Новината обяви шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова пред „Дарик”. Тя обясни, че работният вариант на идеята предвижда облагаемият доход да се намалява с по 200 лева на дете годишно.

Още по темата
Минималният необлагаем праг беше въведен от кабинета на Пламен Орешарски. Той предвиждаше необлагаем минимум за хората, които получават доходи до минималната работна заплата. Според решенията на кабинета „Орешарски” платеният тази година данък върху минималните заплати да се възстанови в началото на 2015-та година. По предварителни разчети за това ще са нужни около 150 млн. лева, които трябва да бъдат заложени в бюджета за догодина, стана ясно от думите на Менда Стоянова.

Според депутатката въведеното от правителството на БСП и ДПС възстановяване на данъка на хората с минимални заплати е несправедливо и трудно за администриране. Затова  тази мярка трябва да бъде отменена. Шефката на бюджетната комисия обясни, че ще се търси подкрепа и от партньорите в парламента.

„Ние предлагаме замяната на този праг с преференции за деца”, обясни още депутатката. Тя допълни, че управляващите ще стимулират отговорното родителство. „Идеята е да има сума за едно, две или три деца, с която да бъде намаляван облагаемият доход на неговия родител и оттам - да получи по-малко данък за внасяне, т.е. една икономия от данък. Работен вариант - 200 лв. на дете", каза Стоянова.

Председателят на бюджетната парламентарна комисия обясни и че тепърва ще се водят разговори за доходите през следващата година. Според нея обаче искането на КНСБ за 400 лева заплата е „много висок и рязък скок".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Unufriтова дето си го написал сърповете и чуковете няма да го разберат. Те толкова могат.
17
5
 
20
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Друго - ако вие сте търговец и продавате зеленчуци на пазара, на вас кой ще ви вдигне заплатата? Нямате шеф! Виждате, че на всички около вас заплатите им са вдигнати, примерно с 10%!Ами вие сам ще си я вдугнете заплатата, чрез по-високи цени на доматите и краставиците от сергията.Изкуственото вдигане на заплати води до инфлационен натиск и накрая с чисто новата си увеличена заплата пак ще може да купите същото количество продукти.Заплатата ти НЕ трябва да зависи от държавен чиновник!
16
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
4 milqrda otkradaxa ot *** zatova nqma da ti vdigat zaplatata,koi 6te gi pla6ta,tazi krajba e nai golqmata za veka da si 4ul ne6to podobno ot nqkoq evropeiska banka da iz4eznat tolkova pari
15
2
 
15
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Значи да очакваме още самозапалили се?
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз предлагам др.Станишев да върне тия 150млн. Защото е цоциалист, пък и бълха го ухапала.
13
4
 
30
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Гласувахте си за ГЕРБ, сърбайте си сега попарата на ГЕРБ!
12
15
 
14
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Не мога да разбера защо се подлъгвате като дете по захарен памук, като ви каже някой колко е мрз и ще се вдига ли няма ли.Ако в един цех работят 100 шивачки на минимална заплата от 300 лв и от другия месец мрз скочи рязко на 400, първата работа на чорбаджията е да освободи 30% от персонала поне и да накара другите да бачкат повече!Има ли някой достатъчно *** да не го разбира това!??
11
2
 
10
 
! Отговори
do 17 преди 9 години
abe ne e prazen 4uvala,6tom tolkova xora se natiskat da barkat v nego ,v bezisxodica e naroda te 6te se nagu6at pak s pari ,nikoi ne se ka4va na potava6t korab ne gledai kvo se prikazva po mediite,ina4e za kvo bati ti Boiko se natiska da stava pak premier da opravq tebe i mene li
10
2
 
10
 
! Отговори
gogo преди 9 години
tova nee istina.navan horata vzemat po 700 evro minimalna zaplata tia tuk za 400 lv.se praviat na klouni,tozi pat triabva da si otstoiavame pravata,nie sme vinovni 4e gi ostaviame da praviat kakvoto im skimne
9
12
 
14
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ТЕ ПРОСТО СА В БЕЗИСХОДИЦА. НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ. ЧУДЯТ СЕ ОТКЪДЕ ДА ИКОНОМИСАТ ПАРИ. НИКАКВА АЛТЕРНАТИВА. ОТ ЕДИН ПРАЗЕН ЧУВАЛ МОЖЕШ ЛИ ДА ИЗВАДИШ НЕЩО? Е ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ. И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДАДЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА ЗАПОЧНАТ ЗДРАВО ДА СИ ВЪРШАТ РААБОТАТА - ПРОКУРАТУРА, СЪДИЛИЩА, ФИНАНСОВА ПОЛИЦИЯ, ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА, НАП, ДА СЕ ЗАТЕГНЕ КОНТРОЛА ПО МИТНИЦИТЕ. ОТ ТАМ МОГАТ ДА ПОТЕКАТ РЕКИ ОТ ПАРИ. СЕГА ТЕ ОТИВАТ В РЪЦЕТЕ НА ????????
8
2
 
20
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Разбира се, че управляващите ще са против вдигането на МРЗ, те взимат многократно по- високи заплати, пфу!
7
1
 
26
 
! Отговори
касапа преди 9 години
Коледата се отменя, прасето избяга!
6
2
 
29
 
! Отговори
ж.стоев преди 9 години
До икономистЕй човече почти никой от нас не знае цялата истина но за мен едно е ясно.В така наречената "държава"БГ нищо не е като хората.Тук заплатите не зависят от икономиката а от шепа мафиоти които казват какви да бъдат заплатите за отделните градове.Така е и с цените на много стоки.А стози указ управл. доказват че са проводник на мафията лишавайки бюджета от по високи приходи заради по ниската МРЗ
5
3
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
tova mi napomna za edin rabotodatel ot stz,deto mu kazali abe ima6 pari 6to dava6 na xorata 400lv zaplata,toi kazal abe vqrno imam pari i po 2000lv da im davam ama 6tom mi rabotqt za 400,zakvo da im davam pove4e
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...Рибата се вмирисва от главата.......Колкото по-ниски доходите - толкова по-важни депутатите... РЕФОРМИ и ЗАТВОР за ПОЛИТИЧЕСКАТА класа
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
200 лева на дете на годишна база , пълен популизъм. При плосък данък 20 лева икономия на година от данъчни задължения. 20 делено на 12 сами го смятайте ,колко е.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите управляващи се радват на 4 милиона, ако на техни.4 милиарда, пък било то и външен дълг ги правят щастливи... , защото ще бъдат техниНо мисълта за 400 лева минимална работна заплата направо ги озъбва - като тази на снимката.
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според нея обаче искането на КНСБ за 400 лева заплата е много висок и рязък скок"."А източването на парите на държавата на няколко пъти е много нисък и рязък спад, ама там на никого от вас не му мигва окото.