Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета

Назначението на новия областен на София породи ново напрежение между ГЕРБ и ПФ
Обновена: 26 ное 2014 18:04 | 26 ное 2014 18:03,
228
Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета
Снимка: Булфото, архив

Назначаването на областен управител на София от партията на Корман Исмаилов доведе до ново напрежение между ГЕРБ и Патротичния фронт. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че това усложнява допълнително ситуацията и пред Патриотите остава само един ход  - да оттеглят подкрепата си.

Той обясни, че окончателното решение за или против оставането във властта трябва да се вземе на заседание на коалиционния съвет следващата седмица.

Още по темата
Веселин Пенев, който е зам.-председател на партията на Корман Исмаилов - НПСД, беше назначен днес за областен управител на София. Кабинетът утвърди общо 24 нови губернатори в страната.

„Остана ни само един ход в тази ситуация - оттегляне на подкрепата“, каза Каракачанов.

Той обясни, че ако назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, кадър също на НПСД, може да се приеме за грешка в бързината, то сега нещата се усложняват. Лидерът на ВМРО обясни и че очаква обществена реакция срещу назначаването на Пенев.

„На такова мирише“, отвърна той на въпроса дали пращането на пореден кадър на НДПС във властта не е провокация към Фронта.

Каракачанов направи коментара си след среща между лидерите на ПФ и военния министър Николай Ненчев. Тя беше поискана в пореден опит да се тушира напрежението от назначението на Орхан Исмаилов за зам.-военен министър. И след разговорите обаче стана ясно, че разбирателство по темата няма. Ненчев обясни, че не е чул допълнителни аргументи срещу Исмаилов от тези, които са излезли в медиите, и затова няма да промени решението си да не оттегля заместника си. ПФ пък продължава да настоява за отстраняването му.

„Премиерът Борисов споделя моето мнение, че няма причина Исмаилов да бъде оттеглен“, каза министърът. Каракачанов пък обясни, че вече не вижда смисъл да провеждат нова среща с министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
А моя вожд и идол Баце Будата е умен,красив,надарен и затова управлява винаги и печели. Волен бедняка го гледате вие неудачници че пуши пура за 50 лв. и пие уиски за 5 лв. 100 грама,че отишъл до Куба за 1000 евра и до Венеция за 200 евра,а Баце и Цецо карат бронирани джипове за стотици хиляди от народната субсидия. Но Волен ви лъже а ние ви казваме истината винаги. Да ,ще вдигнем и ток,и храни,и горива но се налага- пазарна икономика сме. Който оцелее- оцелее.ЗА НАС ДА Е СПОЛУКАТА- ЗА ВАС ПОУКАТА
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е вие докарахте ГЕРБ на власт и сега и да избягате, ДПС ще крепят Тиквата най-малко 2-3 години.
66
9
 
5
 
! Отговори
LOL преди 9 години
Тлъстия с кривата уста е ченге на ДС,КГБ...Аман от червени ***!
65
3
 
16
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ преди 9 години
Волен Сидеров : Не чакайте нов скок на тока, а въставайте. - Какъв е изходът?- Изходът е да се анулират заробващите договори и в този микс, който народът плаща, да преобладава главно токът от АЕЦ, който е най-евтин. За други цели може да има и друга цена. Това е възможно - в Унгария Виктор Орбан постъпи така и намали цената на тока. При нас какво стана? Лошият кабинет на Орешарски издържа на цената и дори малко я намали. Под наш натиск вкарахме една промяна, която сви печалбата на фотоволтаиците с 20%. А днес какво се случва?
64
2
 
22
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
пълен ужас! трябва да ги е срам хората дето са гласували за тоя ***!!!!
63
4
 
20
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
И след всичките лъжи и измами се появи пак Той-Буда ***! Със златна каска и генералски мундир. Спасителят, обещал най-много, че ще ги вкара на топло крадците на народните блага. Само за три години доказа колко е далеч "спасението". Много от пенсионерите се спасиха по естествения начин, поради недостиг на средства за оцеляване. А за месията и най-близките му - бронирани коли, субсидии от нашите пари, пътуване у нас и по света. Самолети, хеликоптери, мачлета, тенис, дружески срещи с богатите, добили състояние не без негова помощ.
62
7
 
23
 
! Отговори
сравнение преди 9 години
ПРЕДИ 2 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ:ЯЙЦА ОТ ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ- 40 СТ.ОЛИО- 4 ЛВ. ЗА ЛИТЪРБАРЕЛ ПЕТРОЛ 89 ДОЛАРАНАФТА- 2.78 ЛВ. ЛИТЪРБЕНЗИН- 2.67 ЛВ. ЛИТЪР.....................................АПРИЛ 2014 Г. ПРАВИТЕЛСТВО "ОРЕШАРСКИ"ЯЙЦА- 19 СТ. БРОЙОЛИО- 1.89 ЛВ. ЛИТЪРБАРЕЛ ПЕТРОЛ- 101 ДОЛАРАНАФТА- 2.41 ЛВ.ЛИТЪРБЕНЗИН- 2.38 ЛВ. ЛИТЪРЕЛ. ЕНЕРГИЯТА БЕ НАМАЛЕНА 2 ПЪТИ- ЮЛИ 2013 Г. С 5%1 ЯНУАРИ 2014 Г. С 10%БЕЗРАБОТИЦА ПРЕДИ 2 Г. 14.6%АПРИЛ 2014 Г. 11.4%
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова симпатични политици не е имало отдавна!Къде ги намериха?
60
1
 
24
 
! Отговори
фактите преди 9 години
През 2011 Боко обещава две години стискане на зъби, и мед и масло след това. През 2013 беше свален, защото токът скочи до непоносими стойности. Боко призовава всеки българин да си сади картофи, защото той лично никога през живота си не е купувал такива. През годината в опозиция къде е сял картофите си? В Банкя или в Дубай? През 2011 г. Боко обещава готови магистрали, които носят хляб. През 2013 г. има само довършена една магистрала - Тракия, и невиждана мизерия, при която над 500 хил. души живеят дълбоко под прага на бедността. През 2014 г. Боко заявява, че иска да се върне във властта с прог
59
0
 
18
 
! Отговори
Волен Н.Сидеров преди 9 години
При оставен 8,7 млрд. лв. фискален резерв и някаква дупка от 1, 2 милиарда, заявена от служебното правителство, за няма и месец се стопиха тези 10 млрд. лв. и сега се наддават политиците колко външен заем да се дръпне? Та, къде отидоха тези 10 млрд. за краткото време, в което властва това правителство?
58
1
 
19
 
! Отговори
**** преди 9 години
Тези още не са дошли на власт,и замразиха всички заплати,а сега ще теглят заеми,защо,за да строят пак магистрали ли,че по лесно ги крадят парите,или за да върнат парите на богаташите от ктб,и защо ние всички трябва да връщаме тези заеми за ктб,за това нетрябва да ги оставяме да управляват,напълниха министерствата с мюсюлмани,защо трябва да го правят това,на протести,колкото по скоро толкова ще е по добре за българия.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паричният фонд и Нционалния фронт за спасение на Бойко ги изклатха здраво. Сега Барека ще се намърда вместо тях в коалицията. Използваха ги като салфетка и сега ще ги захвърлят. Ама така е, като ламтят за власт и излъгаха избирателите си.
56
1
 
20
 
! Отговори
? преди 9 години
Каде сте сега мишоци? Защо не излезнете на притести? Явно никои не ви плаща за това! Добре ,че се махнах от тази псевдо държава. И Румънците ни задминаха, вижте колко политициносъдиха. А къде е Христо Бисеров? На някои остров си почива изморен от държавните дела.
55
2
 
7
 
! Отговори
ОПИТОМИТЕЛ преди 9 години
След КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО, прехода ГЕНИРИРА ВЛАСТ от ДУПКИ и ПОЛУ-ДУПКИ! Когато ДУПКИТЕ са на ВЛАСТ, ПОЛУ-ДУПКИТЕ се правят на ЖЕРТВИ. И когато ПОЛУ-ДУПКИТЕ се докопат до властта, ДУПКИТЕ се правят на ЖЕРТВИ. Аз съм ЗА ОТТЕГЛЯНЕТО на ПФ от ВСИЧКИ ДУПКИ, които ФАЛИРАТ БАНКИ и ги СПАСЯВАТ на ГЪРБА на РАБОТНИКА. Развалят ДОСТОЙСТВОТО и ЕМИДЖА на ДЪРЖАВАТА, от ПРЕДАТЕЛСКИ и ПАРАДОКСАЛНИ МОТИВИ. Още от клетвата на парламента пред героя "На всеки километър", СЕ РАЗБРА, какво следва?
54
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО НА МЕН ЛИ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ДРУГАРЯТ ОТ БАНКЯ ДНЕС ГО НЯМА НИКАКЪВ ПО МЕДИИТЕ? ДА НЕ БИ НЕКОЙ НЕЩО ДА МУ Е НАПРАВИЛ? ДА НЕ БИ СРЕТАН ДА ГО Е НАМЕРИЛ И ДА СИ ПИИВАТ ВИСКИТО У ШЕРАТОНА ИЛИ НА КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ?
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каде сте сега мишоци? Защо не излезнете на притести? Явно никои не ви плаща за това! Добре ,че се махнах от тази псевдо държава. И Румънците ни задминаха, вижте колко политициносъдиха. А къде е Христо Бисеров? На някои остров си почива изморен от държавните дела.
52
1
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ДО 60: ,,Да, БГ навлиза в най-черния период от 25 годишния геноцид. Нещата се затегнаха от февруарските протести когато хората искаха национализация ,започнаха да хвалят Соца и да критикуват режима демокрация. Господарите на БГ решиха да ни унищожат, за да не пръскаме зараза. Новия Световен ред ще е брутален с нас.''ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И АЗ СЪМ НА АБСОЛЮТНО СЪЩОТО МНЕНИЕ, ЗАДКУЛИСИЕТО НИ Е ПОДГОТВИЛО ЕТНИЧЕСКИЯТ СЦЕНАРИЙ ЗА ДА НИ ДОУНИЩОЖИ КАТО НАЦИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ ДА НИ ДОСЪСИПЕ!
51
8
 
4
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 9 години
Предлагам , който гласува за мен да получава 2000 лв. пенсия и 4000 лв. заплата . Трябва да знаете , че щом и червените *** вече ме обичат значи добре плащам.
50
9
 
4
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 57. Ами във форумите преобладава омразата, бе тарикат. Ти видял ли си поне една новина, под която положителните коментари да са повече от отрицателните. Затова такива като мен не обичат да се плюнчат много-много из сайтовете. А "народната омраза" срещу ГЕРБ се пропагандира преди всеки избор и после гледате като смачкани от тиква като излязат резултатите. И следващият път ще бъде така.
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е било възможно тур4ин на одбраната,еми как е 4ернокож президент на Америка.Да престанем със тази ревност към власта,трябва да бъдем по демократи4ни 21 век сме.Хора малко се по съвземете.Никои няма да глътне Българя дае изяде,само 6те остане на лице кои какво е правил както до сега.Доган и Стани6ев до сега само ру6иха,а гн Борисов строи,е това остава,Трябва да гледаме кои какво прави а не кои какво говори.