Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета

Назначението на новия областен на София породи ново напрежение между ГЕРБ и ПФ
Обновена: 26 ное 2014 18:04 | 26 ное 2014 18:03,
228
Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета
Снимка: Булфото, архив

Назначаването на областен управител на София от партията на Корман Исмаилов доведе до ново напрежение между ГЕРБ и Патротичния фронт. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че това усложнява допълнително ситуацията и пред Патриотите остава само един ход  - да оттеглят подкрепата си.

Той обясни, че окончателното решение за или против оставането във властта трябва да се вземе на заседание на коалиционния съвет следващата седмица.

Още по темата
Веселин Пенев, който е зам.-председател на партията на Корман Исмаилов - НПСД, беше назначен днес за областен управител на София. Кабинетът утвърди общо 24 нови губернатори в страната.

„Остана ни само един ход в тази ситуация - оттегляне на подкрепата“, каза Каракачанов.

Той обясни, че ако назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, кадър също на НПСД, може да се приеме за грешка в бързината, то сега нещата се усложняват. Лидерът на ВМРО обясни и че очаква обществена реакция срещу назначаването на Пенев.

„На такова мирише“, отвърна той на въпроса дали пращането на пореден кадър на НДПС във властта не е провокация към Фронта.

Каракачанов направи коментара си след среща между лидерите на ПФ и военния министър Николай Ненчев. Тя беше поискана в пореден опит да се тушира напрежението от назначението на Орхан Исмаилов за зам.-военен министър. И след разговорите обаче стана ясно, че разбирателство по темата няма. Ненчев обясни, че не е чул допълнителни аргументи срещу Исмаилов от тези, които са излезли в медиите, и затова няма да промени решението си да не оттегля заместника си. ПФ пък продължава да настоява за отстраняването му.

„Премиерът Борисов споделя моето мнение, че няма причина Исмаилов да бъде оттеглен“, каза министърът. Каракачанов пък обясни, че вече не вижда смисъл да провеждат нова среща с министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
3
 
! Отговори
GFR преди 9 години
MARKA HI FI TOILETE PAPIRE !<<<Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета>>>
87
2
 
13
 
! Отговори
do 120 преди 9 години
май не правиш разлика. Волен подкрепи ясно правителство на ДПС, а тук Борисов излъга и се споразумя с ПФ да го подкрепят. Ясно заявиха, че няма да толерират назначения от партията на Дал. Борисов както винаги излъга и назначи хора на Дал на зам- министърски места. Очевидно е, че ГЕРБ провокират ПФ с тези назнаения, с думите, че застрашала етническия мир и т.н., за да се отегли ПФ. Етническият мир се застрашава точно с тези назначения от парти, която редовно се среща с Ердоган по негова покана
86
7
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
ЕДИН ГЕРБЕР МЕ ОПЪНА. А ПОСЛЕ ЗА РЕКЛАМА МЕ НАЕ..ХА ОЩЕ ДВАМА......
85
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Каракачанов,престани да квичи6 и дасе оплаква6,ако помагате на гн Министър Председателят и на Република Българя помагаите,та бомби по границата та тоя зам министър нее за там,та незнам ти какво.Еми престанете с тези детски игри,даисими куклата на сити миливите.Гн Борисов си знае работата стига да му бъдете в полза,няма даве остави така ,без ни6то.Вие пък прекалявате.О6те малко 6те излезнете по калпави от ББЦ.
84
0
 
17
 
! Отговори
42 преди 9 години
НЕКА НИ СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ, ЧЕ ФЕСОВЕТЕ СКРИТО И ПОДМОЛНО СИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И СИ Я КРАДАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. ДРУГИТЕ, УЖ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ СА ИМ ВЕЧЕ ЗЛЕ ПРИКРИВАЩ ПАРАВАН.
83
4
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
уНИВЕРСАЛЕН СЪМ. ДЕТО ВИКАТ СТАРИТЕ ХОРА "ДЯЛАН КАМЪК" . нЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КОЙ ПРАВЯ ВУВУЗЕЛА. ВЧЕРА НА ДОГАН, ДНЕС НА РУСКИЯ КОНСУЛ...........УТРЕ АКО ТРЯБВА И НА БАТ САЛИ ЩЕ НАДУЯ ТРОМБОНА...ПАРИ ДА ПАДАТ!!
82
3
 
18
 
! Отговори
адъ преди 9 години
С тези "реформи", ударно вдигане на цените, харчене на резерва и ново задлъжняване, гербавите ще върнат Орешарски на бял кон още тази зима.
81
2
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА АА!!!!!!!! преди 9 години
До тролгеносен 118Ти разби платения,гърчен,смачкан *** ГЕЙБЕРАСТКИ хахаха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Така не се бях смял скоро- дори ме заболя корема от смях :):):)
80
6
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Миналата година помня ,как плюехте постоянно волен за златния му пръст А ся кво ще кажете а ,цели 2 "патриотически" партии си дадоха пръстите ,за това ,ДПС отново да има министри под прикритие Супер нали ? Но карай ,като гледам на народа не му пука ,но нищо,рано или късно ще му запука ,ама ще е КЪСНО ,ама много ,много късно
79
0
 
18
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Орхан е доказан агент и отговаря на всички определения за КАЛИНКА 1 Завършва В.Търново някой да го е виждал да служи в поделение не ? 2 Завършва Симеоново школата на МВР ! Да сте го виждали на работа в МВР ? После учи право има , магистратури спецялизация в чужбина , магистраура , и забележете аспирантура и хабилитация на една и съща тема ! ЧОВЕК ОТ ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ ОТ КЪДЕ НАМИРА СРЕДСТВА ДА УЧИ КОЙ ОСВЕН ОТ ДПС СА ГО ДВИЖИЛИ Я ИЗТРЕЗНЕЙТЕ МОЛЯ ПФ ЗА ПРАВИ
78
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Русия да си го начука!! Руски ботуши не щем!
77
2
 
17
 
! Отговори
турци преди 9 години
ГЕРБ + ДПС = 122 гласа и депутати и никой не може да го свали.
76
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокажени български ***, политиците ви са каквито сте вие - крадлива ***. Радвам се, че изчезвате.
75
7
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До ИВАНСега "Иван" ли си бре???? :)))))) Нали беше "Атакист"??? Останалите стотина ника няма ги пиша щото ме мързи.......:)))))) И стига с това "***"! :)) Издава те от хиляда километра, сто пъти ти казах!. Ама нал, си *** като гъзТ........
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокажен народ-*** от *** и лъжци.
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парадокс е но лъжепатриотите подкрепиха коалиция Бостан ГЕРБ + ДПС вместо за нови избори и закриване на ГЕРБ и ДПС.
72
1
 
4
 
! Отговори
Ваньо Танов преди 9 години
до 104: Нещо против ДС ченгетата ли имаш? Я да дойдеш да ми го кажеш лично!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СТАНЕТЕ НЕЗАВИСИМИ ДЕПУТАТИ ,ЩОТО И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС . ДО КОЛЕДА ДА ИЗКАРАТЕ СЕ ЩЕ Е ФАЙДИЦА , а ***
70
0
 
22
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Герберите не мислят, те изпълняват волята на вожда си. А той си играе с огъня, прави каквото си иска и като възникне някакъв проблем се прави на ни лук ял ни лук мирисъл. На него за всичко му е виновно правителството на Орешарски, нищо, че заради него ни спряха парите от ЕС. Много ми е интересно и протестърите къде са? Щом се назначи на някакъв пост човек от ДПС реват на умряло, но от партията на К. Исмаилов може и няма проблем. ББ може да си назначи и Д. Пеевски и никой дума няма да му каже.
69
1
 
5
 
! Отговори
Do 101 преди 9 години
Bravo be Ivane