САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО

Няма причини за притеснение, увери министър Николай Ненчев
26 ное 2014 19:29,
124
САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО
Николай Ненчев. Снимка: БТА

Министерство на отбраната и външно министерство не са получавали официално искане от САЩ за разполагане на военна техника у нас. Това обяви военният министър Николай Ненчев. Той обясни, че няма нито една причина за притеснение.

Ненчев каза това в коментар на изявление на командващия въоръжените сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Той обяви, че американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника в няколко страни - членки на НАТО. Част от тях ще бъдат позиционирани в страни от Източна Европа за участие във военни учения.

Още по темата

Министърът припомни, че имаме споразумение със САЩ за взаимни военни инициативи. В позиция на военното министерство по темата се уточнява, че според споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната всяка година се провеждат съвместни българо-американски учения. За следващата година те трябва да са 23.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ако у нас се проведе натовско учение, решението за това трябва да мине и през парламента. „Ако е по повод някакво учение, могат да дойдат, да си свършат учението и да си отидат. Но ако разположат допълнителни войскови части на НАТО у нас, това би усложнило отношенията ни с Русия“, каза Каракачанов.

Той попита, ако ще дойдат, за да подсилват отбраната ни, защо военният министър на ГЕРБ в предишния кабинет Аню Ангелов е наредил нарязването на българските танкове. „Сведе ги до 80 при 3200 през 1990 г. Много глупаво“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 61hahaha otkachalnik ...
43
1
 
11
 
! Отговори
коко перник преди 9 години
Защо им е на краварите да докарват танкове тука?Във война ли искат да ни вкарат?
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче аз съм искам танките. За продажба на скрап.
41
15
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Никога не казвай никога!Русия ни е враг и сме дъжни да реагираме! Никакъв "реванш" не искат прибалтийските държави, а защита срещу непредсказуем агресор. Ако те паднат, ние сме следващата жертва.
40
3
 
27
 
! Отговори
1357 преди 9 години
БГ никога не е била толкова зле както сега.Демокрацията ни излезе много скъпо .Цар Борис е поддържал 500 000 хил. армия, но не е тръгнал срещу Русия.Днес трябва да се обяви пълен неутралитет за БГ , без американски и други войски, приятелство и уважение към Европа, САЩ и Русия, но никога срещу Русия . БГ не е прибалтийска държава или Полша и да търси реванш, Русия ни е освободила от Турция. Само за това трябва да сме признателни и благодарни.Днес опасността идва от агресивния Ислям.
39
5
 
5
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До Историята не ЛЪЖЕ--56;Много си неграмотен Бе. Какво разбираш от ИСТОРИЯ че си седнал да драскаш. Ха скрий се бе тиквун.
38
1
 
6
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До Анонимен--50; Много си неграмотен. Когато ЕКАТЕРИНА се омъжва за ПЕТЪР Русия е 10 милиона кв.км.Повреме на СССР беше 22. Само с Турция е водила над 12 войни.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Yankee, go home!
36
1
 
8
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До Анонимен--47.Как се бяхте свили след ДЕСЕТИ. Ж.Желев е виновен .Нали той искаше мирен преход.Размина ви се. Трябваше доста дави поразредим.
35
4
 
20
 
! Отговори
Историята не ЛЪЖЕ преди 9 години
Измета на Европа чрез убийства и насилие завладяват индианските земи. *** ги карат с кораби в Америка, като роби разбира се. САЩ са ЕДИНСТВЕНАТА държава употребила АТОМНО оръжие. В името на АМЕРИКАНСКАТА демокрация / граби петрола, граби природните ресурси/, САЩ избиват милиони невинни и сега.Още ФАКТИ нужни ли са?
34
3
 
3
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До *** сме !--44; *** СИ ТИ. Не обиждай другите.
33
18
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Военно сдържане на Русия трябва да има, руснаците се доказаха като народ-агресор. 86% от тях са ИМПЕРИАЛИСТИ !Заради тях ще страдат и останалите.
32
4
 
7
 
! Отговори
до Патриот преди 9 години
Абе ти луд ли си бре, какви руски десанти сънуваш на черноморието ни, та там живеят няколко стотин хиляди руснаци, направо си за Карлуково.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само такава мисъл да им мине на управляващите ни фашисти от ГЕРБ и останалите антибългари да вкарат американски танкове в България и това ще им коства главите, запомнете го. Българския народ не иска и няма да бъде мишена на Русия, защото ние сме два братски православни народа и няма да проливаме кръвта си взимно заради интересите на банда международни престъпници, *** ционисти от държавния департамент на САЩ. В ада ще горите, ако това стан, ***.
30
4
 
24
 
! Отговори
rumen преди 9 години
Сега вече и неграмотните разбраха кой е агресора .А има ли нормален човек да вярва ,че Русия ще напада Естония,Литва ,Латвия Украйна ,Молдова ,Бьлгария ,Балканите..Кой болен мозьк може да си помисли такава глупост .Та те на кого да си продават газта братя Моля престанете с простите евро-американски болни фантазии...
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПТЪР ,няма значение дали някой излъга за танковете или не.те просто трябваше да дойдат и да разорят жълтите павета барабар с цялата ***
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре дошли Емигранти от САЩ у Масква.Само тук изнасилват ***,само тук могат да ви отрежат главата на гарата ,само тук стрелят по пешеходци от колите!Не чакайте последния срок ,а играите за лотарията "ЧЕРВЕНА КАРТА"Живот и работа у Сибир!!!Конкурентно заплащане в натура с водка!!!Насам бегълци към светлото бъдеще у Росия!
27
19
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Добре бе, ***. Не искате американски танкове. Тогава как ще ви се отрази руски десант на черноморския ни бряг?!? Аз предпочитам танковете! Русофилски ***!
26
3
 
26
 
! Отговори
Тъпи сме ! преди 9 години
Русия е могъща и близо, а Щатите са далеко и не им пука за нас. Ако стане патакламата, няма да сме "братушки", а врагове. Ще ни спукат гьона за 24 часа. Отново заложихме на куц кон.
25
6
 
20
 
! Отговори
ПТЪР преди 9 години
До Анонимен : ДА ,ТОГАВА ЕДИН ЛЪЖЕЦ-ЖУРНАЛИСТ ОТ СДС ИЗЛЪГА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ,ЧЕ ПЕТЪР МЛАДЕНОВ Е ИЗРЕКЪЛ ТЕЗИ ДУМИ ЗА ТАНКОВЕТЕ ! КАКТО МНОГО ДРУГИ ДОЛНИ ЛЪЖИ И МРЪСОТИИ СЕ ПРЕДЛАГАХА НА НАРОДА ОТ СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА !