САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО

Няма причини за притеснение, увери министър Николай Ненчев
26 ное 2014 19:29,
124
САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО
Николай Ненчев. Снимка: БТА

Министерство на отбраната и външно министерство не са получавали официално искане от САЩ за разполагане на военна техника у нас. Това обяви военният министър Николай Ненчев. Той обясни, че няма нито една причина за притеснение.

Ненчев каза това в коментар на изявление на командващия въоръжените сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Той обяви, че американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника в няколко страни - членки на НАТО. Част от тях ще бъдат позиционирани в страни от Източна Европа за участие във военни учения.

Още по темата

Министърът припомни, че имаме споразумение със САЩ за взаимни военни инициативи. В позиция на военното министерство по темата се уточнява, че според споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната всяка година се провеждат съвместни българо-американски учения. За следващата година те трябва да са 23.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ако у нас се проведе натовско учение, решението за това трябва да мине и през парламента. „Ако е по повод някакво учение, могат да дойдат, да си свършат учението и да си отидат. Но ако разположат допълнителни войскови части на НАТО у нас, това би усложнило отношенията ни с Русия“, каза Каракачанов.

Той попита, ако ще дойдат, за да подсилват отбраната ни, защо военният министър на ГЕРБ в предишния кабинет Аню Ангелов е наредил нарязването на българските танкове. „Сведе ги до 80 при 3200 през 1990 г. Много глупаво“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
9
 
! Отговори
До шопа преди 9 години
А дъщеря ти и синът ти *** на Запада! Амин!
63
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
В България трябва да има самолети и ПРО, за всеки случай.А танковете ще са на руска територия.
62
7
 
11
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
САЩ за да се освободят от прекомерния си вътрешен дълг са готови и на война но не натяхна територия. Тази са луди. Заплахата не от Русия. Заплахата на света е от САЩ. Ако през 70 и 80 години на миналя век Империята на злото беше СССР то от 2003 година е САЩ.Пожелавам им война на тяхна територия.
61
5
 
9
 
! Отговори
Пушученко преди 9 години
Като станете пушечно месо да не забравите да благодарите на usa
60
7
 
12
 
! Отговори
КОЛОНИЯТА РБ преди 9 години
кой я пита какво иска. СОРОСКИТЕ *** начело с ОМРАЗНИЯ ПАСИ я вкараха в НАТОбора на заколение и сега само за охрана на КРАВАРИТЕ в Афганистан я ползват. И то с пари от бюджета на МО - 60 млн всяка година. Досега са дали за ИРАК и АФГАНИСТАН поне 1 МИЛИАРД. А пари за пенсии няма. ВАШТА ***....
59
2
 
12
 
! Отговори
AKUD преди 9 години
Българската армия леко и неусетно се унищожава ........
58
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
И замирисва на войнаааа...
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
to ot teq dupki shte se schupqt
56
6
 
5
 
! Отговори
8 преди 9 години
До МарксПоловината българи емигрират, другите водят война с червените ***.
55
0
 
15
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Какво знае или не знае министърът - аз не зная, но чух ген. Бен Ходжес, командващ сухопътните сили на САЩ в Европа, че 150 танка,бронирана техника и войници ще бъдат разположени в Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния и България. " Ще останат там, докато това е необходимо.Идеята е да се възпре руската агресия." Това заяви участвалият в успешни военни акции в Ирак и Афганистан. Защо не чух нищо за войната на Ислямска държава и какво ще предприемат Щатите...
54
3
 
21
 
! Отговори
Взаимни иниацитиви преди 9 години
Колко демократично, че БГ не възнамерява да разположи 150 танка в САЩ. Само, че онези подпалвачи правят всичко възможно да ни наместят на 10 см от дулото на оръдието. Ние сме обречено пушечно месо и нищо друго. Едничката им цел е всички славяни да се самоизтребят и тия не хабят никакви средства за тази цел. Всички наши "полито-творци" са просто полу-безплатни наемници на Великия император. Гласувайте с радост за тях и за всеки случай се обърнете с гръб към дулото. Да живее международната общност
53
3
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
За Пазарджик е така, влезат ли янките с танковете, ще излязат пешком по бели ***
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искат защото са разбрали че имаме много "берачи" на жулязо
51
10
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Има ли *** руснаци с турски фесове, пишещи на латиница, мм?
50
5
 
4
 
! Отговори
rysnak преди 9 години
ei to baiganiovcite sa golemi priateli s xamerikancite; shto ne zemete i gaz za zimata ot tiax aaaaa?
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe ne e losho da raspolozat ,tankove ama i niakoi dryk istebitel da dokarat pak i malko petrol 4e pri nas kriza bra4e ;ako pak i nameriat koi da gi pilotira ashkolsym mashala.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Претопим ги, за да повдигнем БВП.
47
4
 
24
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вероятността от руска инвазия в България е нулева, но ако това се случи, то нека евроатлантиците да знаят, че ние българите ще ги посрешнем с хляб и сол!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da doidat tankovete......hahaha prodajnicite darpat 8 miliarda 18 izkradaha.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шопot shopite nyjda niama te sa paraziti,zaedno sas sofia grad.