Без тръбата пак ще купуваме руски газ, но с турска надценка!

Миков отрече кабинетът "Орешарски" да е замразил "Южен поток"
Обновена: 3 дек 2014 14:09 | 3 дек 2014 10:10,
154
Без тръбата пак ще купуваме руски газ, но с турска надценка!
Снимка: Архив БТА

Ако 'Южен поток" не мине през България, страната ни отново ще купува руски газ, но от Турция и Гърция, ще купува газа на Русия, но с турска надценка. Това предупреждение се чу от опозицията в парламента по време на дебатите по спирането на строежа на тръбата, поискано от руския президент Владимир Путин.

Още по темата
„Ако няма „Южен поток“, руски газ ще ни доставят Турция и Гърция и поколенията няма да ни простят това“, предупреди лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обясни, че България е изправена пред опасността за пореден път да бъде заобиколена. Според него украинската радост от спирането на проекта и радостта на други страни говори, че ние като държава трябва да се обединим и да отвоюваме интереса си.

Лидерът на БСП отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че кабинетът „Орешарски“ е замразил проекта.

„Няма решение на правителството на Орешарски. Има декларация на премиера Орешарски, от която се вижда на какъв натиск е бил подложен от Барозу“, каза Миков.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също предупреди, че ако не се пусне "Южен поток", ще спечели Турция.

„Ще купуваме руски газ с турска надценка“, каза националистът. Според него това е дежа вю от времето на управлението на Иван Костов, когато е спрян "Син поток".

„Ние трябва да кажем на Брюксел, че имаме двустранен договор с Русия и ще правим "Южен поток“, каза още Сидеров.

Той припомни, че предишният кабинет се е съгласил да спре проекта след натиск от американски сенатори и Брюксел.

„Моят съвет, г-н премиер, е този път да не сте послушен към Брюксел и САЩ и ще спечелите“, обърна се лидерът на „Атака“ към Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do#105Защото с "фашистка" Германия може да се прави бизнес, има хиляди общи проекти и Северен Поток, а с "братска" България нищо не може да се прави, единственото което може е да се загробят сили, средства и време. Ако ЮП се беше договарял с Турция от самото начало, вече щеше да работи и да носи печалба. Вместо това слушаме блеене на Орехи и Тикви
80
2
 
2
 
! Отговори
ceci_ преди 9 години
До Анонимен #98Смнешник, ти сам не пишеш на кирилица, а искаш паметници и уважение. Споко, знае се кой е направил Кирилицата.А за втората световна война, да не забравяме как съветската дипломация се опитваше дълго да направи анти-Хитлеристка коалиция... а Англия пращаше хора без мандат на преговорите и плюеше на дадените гаранции на страни като Полша и Чехия примерно.При нежелание на европейските тикви и техния "хитър план" да насочат Хитлер на изток резултата е ***-Рибентроп.
79
3
 
6
 
! Отговори
руснак преди 9 години
До do93маленькая Болгария ебт????кого Россию? да ты не то с ума сошл?))))руссие сами разберутся и с Америкой и с украиной а уж про болгар и говорить нечего как были нищими цыганами так и останетесь в Европе за немцами гавно выносить)))сиди уже и не каркай1
78
5
 
5
 
! Отговори
до руснак преди 9 години
Обясни защо продавате на "фашистка" Германия ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИН ГАЗ ОТКОЛКОТО НА "братска" България и повече не се мяркай във форума.
77
3
 
3
 
! Отговори
до руснак преди 9 години
Ние никога не сме ви нападали .Вие ни нападнахте през първата световна война и ядохте бой от генерал Колев. През втората световна война имахме дипломатически отношения с вас и не сме воювали .Вие ни обявихте война ,нападнахте ни ,окупирахте ни и избихте 50 хиляди българи -цвета на нацията с цел да ни завладеете завинаги. Вие сте най-злия ни враг! А колкото до 1878 година прочети как сте се сдобили с Молдова и защо Северна добруджа е в румънски ръце.Прочети и че сме ви платили войната със злато.
76
3
 
3
 
! Отговори
руснак преди 9 години
До олег, олегпредательство?? да нет это не к болгарам)) нет у них предательства,их сущность говорить да а кивать нет и наоборот говорить нет а кивать да))) сначала болгары сказали да южному потоку потом под давлением Евросоюза нет,а теперь когда Путин сказал нет то болгары сказали снова да))))вот вся сущность цыганского народа...так что это не предательство а то что и надо было ожидать от болгар)))остатся только пожелать братушкам сибирской зимы,может мозги заработают)))
75
6
 
1
 
! Отговори
do93 преди 9 години
A kakvo si muskate tapite kratuni tuka ! Pochemu nastupaete na odni i toje grabli vse vreme kak ***? Pochemu vie tak zakompleksovanie i isterichnie kak babi!Esli Malaya Bolgaria ebet vam po polnoi programe peredstavlyau sebe kakie vash kompleksi iz Amerika i iz Ukraine!Daje na futbol Moldova unizaet vas! Ogromnaya teritoria rusia , a kakie nishtozhnie vati jivut ttam!
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашите прадеди унищожиха България - виж княз Светослав, Плиска и Переславец (Констанца). В първата 'мировая' не стреляхме нито един куршум срещу вас, никога не ви нападнахме и не вовювахме с вас. А втората мировая, друже, дори със 150.000 български войници освободихме сами Югославия, Македония и Унгария. Посрещнахме ви с хляб и сол, а вие казахте, че сме врагове! Знаеш ли къде емигрираха Врангел и Бялата Армия - в България и Франция. Понаучи малко история, после обвинявай.
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLAVA UKRAINE!PUTIN HUILO!DOLOI MOSKOVSKOI ORDE!
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A Stalin koga beshe na stranata na nemcite ne se li broi? SSSR 2 godini ebil nai-vernia sayuznik na ***. Vie tryabva da ste ni blagodarni sme vi dali azbuka. Bi tryabvalo vav vseki grad v Rusia da ima plostadi na imeto na Balgaria i Balgarskite prosvetiteli ot blagodarnia naveki ruski narod!
71
4
 
4
 
! Отговори
РУСНАК преди 9 години
До Анонимен наши прадеды дали свободу Болгарии,прошло немного времени и началась 1-я мировая война,болгары были на стороне немцев...прошло немного времени и началась 2-я мировая война и болгары были на стороне немцев...и вот теперь начинается снова война и болгары снова на стороне немцев...братушки???? я наверное чтото не понимаю...но каждый народ достоин своего правительства..говоря да и головой не,а потом не а головой да...вот вся сущность болгар...цыгане одним словом))))
70
4
 
3
 
! Отговори
олег, олег преди 9 години
какво предателство? да не би да ни подарихте южен поток? да не би да е безплатен? това е бизнес, нищо повече. има финанси - строи се, няма финанси - не се строи. не сме в детска градина и никой няма право да се сърди на другия за нищо. тук не става дума за игра на билярд или кой изпи водката, нали? щях да те разбера, ако ние ви бяхме подарили тръбата, а вие ни бяхте подарили газта. ама не е така, нали? Защо не купувате имоти само в България и ходите на почивка в Испания? Това предателство ли е?
69
1
 
1
 
! Отговори
NORM преди 9 години
А сега,след като тръбата минава през Украйна,украински или руски газ купуваме.
68
3
 
9
 
! Отговори
Олег преди 9 години
Самое смешное то, что вы остались без уважения и без газа. Вас теперь не уважает никто ни Европа ни Россия. Извините, но проституток особо никто не любит. Даже их сутенер. Прощайте.
67
3
 
9
 
! Отговори
Олег преди 9 години
Вы, болгары, предали Россию в сложный момент ее истории. Это уже не первый раз.
66
4
 
2
 
! Отговори
d087 преди 9 години
Nai-malkoto na rusia shte se nadyavam!b Marsh ot tuka tatarska blyad! Idi sosi u kitaicev. vatnik!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българи и руснаци очевидно са еднакво прости и лесно манипулируеми. и непременно трябва да е всичко черно-бяло, с посочване на пръст, враг и виновен. до вчера бяхме 'братушки', 600.000 от тях купиха имоти и се заселиха у нас, ах, ама толкова красиво, хубаво, толкова сте мили, вчера путин реши, че няма пари за проекта и хайде, руските форуми също бълват помия и простотия. какво точно сме предали, да сме убили някого, да сме пуснали бомби? путин спря проекта, не ние. обикновените хора не печелят!
64
3
 
3
 
! Отговори
do 87 преди 9 години
и откога яйцето взе да дава акъл на кокошката? каква мать, каква майка, какви 5 лева? кой кого е предал, бе обезяно? ние ли нападнахме москва или вашия светослав подпали плиска? ние ли ви дадохме език и азбука, или вие в пещерите ги създадохте? а случайно през 1914 г. ние ли влязохме в подмосковието или вие нападнахте добруджа? 1945 ние ли окупирахме москва или вие - българия? приятелство, братство е едно, ама я понамали водката и сельодката, няма да свършиш добре..
63
0
 
1
 
! Отговори
До До подлогата преди 9 години
До 92 Повтаряш се като изтръкана плоча , измисли нещо ново ,е ако имаш капацитет за това .
62
1
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
хА и Аз казах вчера това и то първи и тук в този форум -значи и Аз ставам за депутат !