Без тръбата пак ще купуваме руски газ, но с турска надценка!

Миков отрече кабинетът "Орешарски" да е замразил "Южен поток"
Обновена: 3 дек 2014 14:09 | 3 дек 2014 10:10,
154
Без тръбата пак ще купуваме руски газ, но с турска надценка!
Снимка: Архив БТА

Ако 'Южен поток" не мине през България, страната ни отново ще купува руски газ, но от Турция и Гърция, ще купува газа на Русия, но с турска надценка. Това предупреждение се чу от опозицията в парламента по време на дебатите по спирането на строежа на тръбата, поискано от руския президент Владимир Путин.

Още по темата
„Ако няма „Южен поток“, руски газ ще ни доставят Турция и Гърция и поколенията няма да ни простят това“, предупреди лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обясни, че България е изправена пред опасността за пореден път да бъде заобиколена. Според него украинската радост от спирането на проекта и радостта на други страни говори, че ние като държава трябва да се обединим и да отвоюваме интереса си.

Лидерът на БСП отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че кабинетът „Орешарски“ е замразил проекта.

„Няма решение на правителството на Орешарски. Има декларация на премиера Орешарски, от която се вижда на какъв натиск е бил подложен от Барозу“, каза Миков.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също предупреди, че ако не се пусне "Южен поток", ще спечели Турция.

„Ще купуваме руски газ с турска надценка“, каза националистът. Според него това е дежа вю от времето на управлението на Иван Костов, когато е спрян "Син поток".

„Ние трябва да кажем на Брюксел, че имаме двустранен договор с Русия и ще правим "Южен поток“, каза още Сидеров.

Той припомни, че предишният кабинет се е съгласил да спре проекта след натиск от американски сенатори и Брюксел.

„Моят съвет, г-н премиер, е този път да не сте послушен към Брюксел и САЩ и ще спечелите“, обърна се лидерът на „Атака“ към Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
8
 
! Отговори
РУСНАК преди 9 години
До борецаБЫЛ У МЕНЯ ПРИЯТЕЛЬ БОЛГАРИН В ПОРТУГАЛИИ,ПОМОГАЛ ЕМУ ПО БРАТСКИ...ЗАСТУПАЛСЯ...ДЕНЕГ ДАВАЛ..НАВРАЛ МНЕ С ТРИ КОРОБА..ОН САМ С СОФИИ,АТАНАС ЗАХАРИЕВ..ПРИЕХАЛ К НЕМУ В СОФИЮ...ВС ЧТО ГОВОРИЛ ОКАЗАЛОСЬ ЛОЖЬЮ..ТОЛЬКО ДЕНЕГ ОТ МЕНЯ ХОТЕЛ..ДА И БРАТ ЕГО ЛЮБЕН И ОТЕЦ...ПОТОМ ПОЗНАКОМИЛ СО СВОИМИ ДРУЗЬЯМИ...СИДЕЛИ РАКИЙКУ ПИЛИ..ПОТОМ НАЧАЛИ ПРЕДЛАГАТЬ МНЕ ДАВАЙ СО МНОЙ ЗАВТРА В КЛУБ,ДРУГОЙ В РЕСТОРАН,ТРЕТИЙ НА ПРИРОДУ...КОРОЧЕ ЗВОНИ...ПОЗВОНИЛ И ВСЕ В ОТКАЗ..БОЛГАРЫ-ВРУНЫ И ХАЛЯВЩИКИ..ТАК ТО
60
2
 
5
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Да това е така.Но то беше договорено при предишното управление на Борисов и Цветанов,които накрака ходеха при Ердоган.Той е поискал от тях да "замразяват","размразяват" и пр.международни договори,а тъй като те са "държавата"те приемат всички решения,които са в нейна вреда.Така искат задокеанските им господари.
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на Россию больше не надейтесь! предатели мать вашу. Больше Россия за вас пидаров не вкупится
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
газта ще е от азербайджан , надценката според договорката на тъпите ни политици с тях плюс ердоганя.Но от друг поток ,които до 2019 трябва да е готов
57
1
 
5
 
! Отговори
бореца преди 9 години
До шкщ! Дори да вземеш заем няма нищо страшно ние и сега вземаме и догодина също само че не знаем за какво и какво ще купим или построим!второ ако беше направен проекта "Набуко" с какво щяхме да участваме пак със заем но нали проекта е американски нищо че условията бяха по-тежки за нас но в името на Атлантическата солидарност щяхме да се бръкнем с някой стотин милиона отгоре спрямо руският!Но "Южен поток" е 50 на 50 между руснаци,италианци,французи и германци той си е европейски проект!
56
6
 
7
 
! Отговори
Руский преди 9 години
Вина-наша.Ако преди 150 години не бяхме освободили България от Турско робство, сега нямаше да има проблеми с Южен Поток.
55
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен Поток го спря Путин и то вчера! Нито Орешарски, нито Костов, нито Станишев, нито Борисов някога са имали възможността да насилят или попречат на Путин да реши каквото си иска. Нашите така наречени политици 10 години проспаха шанса да вземат пари за магистрала Хемус и компенсации за Козлодуй, ама изведнъж станали толкова влиятелни, че казват на ЕС какво да става и какво не. Никой не ни бръсне за слива и сме удобна изтривалка за всеки, защото си мълчим и търпим.
54
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, пиУе шаУено..Русия продава газ на Германия за 300 долара, а на нас за 600! Украинците в момента са в абсурдната ситуация да купуват по-евтин руски газ от Германия, след като сами са им го изнесли по собствената си тръба. Отделно, в Турция и Гърция има още 10 тръби от Катар, Азербайджан, Иран и т.н. Някой да ни е задължил да купуваме точно руска газ, точно от тази тръба и точно на сегашната 'приятелска' цена? Я по-добре намирайте пари за интер-конектори със съседите и спирайте драмите.
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков е ***, сега не плащаме ли най-голямата цена за руски газ в Европа
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ИСКАМЕ,АКО НИ Е ИЗГОДНО
51
1
 
2
 
! Отговори
шкщ преди 9 години
До бореца: Истината е малко по-различна - вземаш едни пари назаем, българите ги плащат много години, наемат се НЕслучайни фирми да ги приберат, такси, акцизи и ДДС не покриват дължимите лихви по кредита и това оскъпява газа за същите плащащи българи. Руснаците си го казаха:"Не е важно да тръгне газ по тръбата, важно е нашите олигарси да си получат милиардните договори". Прочети с какъв капацитет и защо работи син поток, който е доста на по-плитко в морето от ЮП. И тогава давай определения.
50
4
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Преди време когато водехте държавата към светлото бъдеще,половин България се издържаше от куфарна търговия с Турция,така че драмите нека останат за театъра.
49
2
 
10
 
! Отговори
бореца преди 9 години
Като чета коментарите почвам да си мисля че на тази територия живеят само ***!Или не можете да мислите или ви се плаща да пишете тъпотии!Ако е второто разбираемо е но ако е първото говори много лошо за нас!Строиш един обект влагащ едни пари откриваш работни места,даваш поръчки на наши фирми,плащат се данъци после получаваш едни приходи от такси,ДДС,мита и евентуално ако си добър търговец и отстъпка с които си покриваш разходите направени за това нещо!А сега какво получаваме-НИЩО!
48
0
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
И двете ще ги има - и двете са еднакво феодални. Ама турската върви с джамии, фереджета и повече права за турците тук, махане на оградата
47
8
 
1
 
! Отговори
АЛЕН УМЕН (ПРОСТ) преди 9 години
КОИ ТИ Е ДАЛ ПОЗВОЛЕНИЕ ДА ГОВОРИШ..МИКОФ--ВИДИНСКИ ПИЯНДУР--БГ Е САМО --- ''ТРАССЕ ТРАНЗИТЕ'' СЕ КАЗВА НА ФРЕНСКИ. ВАШАТА ВУГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА В ДОГОВОИТЕ ДА ВЛЕЗЕ КАТО КОНСУМАТОР --- ТОЧНО ОТ ТАЯ ТРЪБА ''ЮЖЕН ПОТОК'' !ВИЕ ВЗИМАТЕ ПО СЪВСЕМ ДРУГА ТРЪБА ГАЗ.ЗАЩО ЛЪЖЕШ ПРОСТИТЕ БУЛГАРАЦИ.??
46
1
 
4
 
! Отговори
M.O.B. преди 9 години
честно казано не знам коя надценка е по страшна - турската или Българската..
45
3
 
0
 
! Отговори
Siiderov преди 9 години
ei bulgari.trqbva da sluguvate na rusiq!
44
2
 
6
 
! Отговори
Гербераст преди 9 години
Слушам господаря Боко какво му казва господарят му Ердоган
43
0
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Да се чуди човек да плачели, да се смее ли на неадекватните изказвания на нашите пишман- политици.
42
0
 
4
 
! Отговори
Дикинсън преди 9 години
Някой наясно ли е изобщо, че в Черно море има находище на природен газ, което ще задоволи нуждите на страната ни за 40-50 години напред? В този момент обаче технологията за извличането му е скъпа, защото находището е дълбоко. Има обаче вече страни като Япония и САЩ, които извличат природни богатства на такава дълбочина. Въпрос на време е да можем да усвоим това находище! В момента обаче никой не говори за това, защото не е изгодно за Русия!