Без тръбата пак ще купуваме руски газ, но с турска надценка!

Миков отрече кабинетът "Орешарски" да е замразил "Южен поток"
Обновена: 3 дек 2014 14:09 | 3 дек 2014 10:10,
154
Без тръбата пак ще купуваме руски газ, но с турска надценка!
Снимка: Архив БТА

Ако 'Южен поток" не мине през България, страната ни отново ще купува руски газ, но от Турция и Гърция, ще купува газа на Русия, но с турска надценка. Това предупреждение се чу от опозицията в парламента по време на дебатите по спирането на строежа на тръбата, поискано от руския президент Владимир Путин.

Още по темата
„Ако няма „Южен поток“, руски газ ще ни доставят Турция и Гърция и поколенията няма да ни простят това“, предупреди лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обясни, че България е изправена пред опасността за пореден път да бъде заобиколена. Според него украинската радост от спирането на проекта и радостта на други страни говори, че ние като държава трябва да се обединим и да отвоюваме интереса си.

Лидерът на БСП отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че кабинетът „Орешарски“ е замразил проекта.

„Няма решение на правителството на Орешарски. Има декларация на премиера Орешарски, от която се вижда на какъв натиск е бил подложен от Барозу“, каза Миков.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също предупреди, че ако не се пусне "Южен поток", ще спечели Турция.

„Ще купуваме руски газ с турска надценка“, каза националистът. Според него това е дежа вю от времето на управлението на Иван Костов, когато е спрян "Син поток".

„Ние трябва да кажем на Брюксел, че имаме двустранен договор с Русия и ще правим "Южен поток“, каза още Сидеров.

Той припомни, че предишният кабинет се е съгласил да спре проекта след натиск от американски сенатори и Брюксел.

„Моят съвет, г-н премиер, е този път да не сте послушен към Брюксел и САЩ и ще спечелите“, обърна се лидерът на „Атака“ към Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Do Pyckuu: Definirai s koe bulgarite sa ti bratq po tochno? Na kakva osnova?
40
0
 
2
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
A oreshaka pie kafence vuv Viena, oshte nemoje da povqrva, che tolkova nerealno glupavi hora sushtestvuvat! HAHAHAHAHAHA
39
6
 
6
 
! Отговори
Hetfield преди 9 години
Пълна глупост е, че България губи от провала на Южен поток! Първо - страната щеше да вложи повече от 7-8 милиарда в строителството на наша територия! После нямаше да получава транзитни такси повече от 20 години... и като сложим това, че за да сме на нула трябват още 10-15 години какво излиза... ето ти едни 35-40 години без печалба от тази тръба! Ами след 40 години да сме живи и здрави 100% ще има други източници. Да не говорим за неразработеното находище на природен газ в черно море!
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без тоя мокрия ще се живее по-добре аман от рубладжии - пълна лустрация до девето колено
37
11
 
8
 
! Отговори
Пффф преди 9 години
Абе да взривяват и сегашната руска *** тръба и да се свършва бе. Аман от тая Русия, аман от тоя писхопат ***. Да не е единствената скапана държава с газ, да не би да ни е направил 500% отстъпка от цената като по времето на Брежнев че сме се разревали за тоя мръсен руски газ. 12 километра интерконектор ни трябва с Гърция и оттам сме вързани в северноафриканската газопреносна мрежа. Цената ще е делено на /2 от сегашната.
36
8
 
12
 
! Отговори
Русский преди 9 години
Братья Болгары, боритесь за независимость от ЕС и сша. Мы с вами!
35
3
 
3
 
! Отговори
Плъх преди 9 години
Мишок, по тая тръбва не тече ракия хахах
34
11
 
12
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Абе да не се окаже че руския газ с турска надценка е ПО-ЕВТИН от сегашния руски газ с БСП надценка
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве мише.
32
15
 
8
 
! Отговори
Лъжец преди 9 години
Дори и да купуваме с турска надценка....няма да се заробим да плащаме минимум 25 г. напред. А до 25 г. дали няма да има и по-изгодни източници на енергия? Южен поток е изгоден САМО ЗА ФИРМИТЕ КОИТО ЩЕ ГО СТРОЯТ И КОИТО ЩЕ НИ ПРОДАВАТ ГАЗТА. ИНАЧЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, А ЕКОЛОГИЯТА, ЗА ИКОНОМИЧЕСКАТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА БГ ...ТОЙ Е СМЪРТ.
31
2
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До ВенелинДобре бе, ако Орешарски е спрял "Южен поток", за да обслужи Турция и ДПС тогава ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ ГО ПОДНОВИ ?!нали ГЕРБ управляват от няколко месеца насам. Служебното правителство и то беше тяхно.Защо точно при ГЕРБ Путин реши да премести "Южен поток" в Турция ?!
30
7
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Както винаги го гази тежък махмурлук.
29
9
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Мишок, не ни прави на балами! Всички знаем, че орехчето, чобана и украинския гей блокираха проекта и обслужиха интересите на ДПС, съответно Ердоган (който сега е щастлив). Притискал го орехчето Барозо и някакви американски сенатори и той се поддал. Да не е ученичка?Признай си, че ви забиха нож в гърба и сте прецакани!
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков пияна чутора,много по добре от турця от колкото от Русия.Поне турците искат да няма телени мрежи по границата ни ,а русия това им е целта.Пак дани вкопчи както преди,от всякаде с телена ограда.По скъп ГАЗ и по на хладно но дасме свободни.Преди едни отиваха зад граница а други неим се разре6ава6е.Едните бяха хора а другите животни.Сега е свободна БГ отиваите кадето искате.
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски къде се скри крадецо преподаваш ли преподаваш
26
7
 
24
 
! Отговори
bolbov преди 9 години
Предлагам ББ да отиде в Б и да каже:Или Южен поток или гуд бай ЕС,ПЕС,НАТО и тем подобни тарикатски банди"Тогава цялото население на РБ без свините тпредатели. ще каже: Браво ББ ти наистина работиш за РБ ,ти ББ си наш човек ,а не лакей"
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мишо,обясни го на Тиквата това ,че той малко трудно вдява.
24
8
 
7
 
! Отговори
нищо ново... преди 9 години
Няма решение на правителството на Орешарски. Има декларация на премиера Орешарски, от която се вижда на какъв натиск е бил подложен от Барозу, каза Миков...пак безочие и популизъм, в това ви е силата.
23
6
 
7
 
! Отговори
шоу преди 9 години
Михаил Миков Сидеров-Волен не се прави на улав!Орешарски официално спря проекта.
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега надценката е румънска и украинска . Не врат ами шия . и кво пак само руски газ , че има и азерски и казахстански защо нямаме други варианти . Разбира се заради Русия и руското лоби в България , което години наред защитава всячески руския монопол в газта най вече