Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"

Премиерът се закани: Ако до петък не получа договорите за проекта, ще ги взема някак
Обновена: 3 дек 2014 14:05 | 3 дек 2014 10:39, Камелия Цветанова
410
Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"
Бойко Борисов Снимка: Reuters

След като беше в парламента час и половина, премиерът Бойко Борисов си тръгна, без да получи ясна задача от Народното събрание каква позиция да защитава относно проекта „Южен поток“, който се оказа под заплаха след заявката на руския президент Владимир Путин да го прекрати.

Още по темата
„Надявам се да се намери консенсус, но както песимиста и оптимиста за пълната и празната чаша, от това, което чух, половината парламент не ме подкрепя при каквото и да е решение, ако съм песимист, а ако съм оптимист, знам, че половината ме подкрепя“, коментира той.

Въпреки това той призна, че се надява днес или утре сутринта депутатите да избистрят някаква позиция, пък била тя и едно изречение, защото е важна за преговорите с руската страна и с ЕС.

Парламентът обаче не прие искането на ГЕРБ да бъде приета обща декларация и така на практика Народното събрание не излезе с единна позиция за „Южен поток“.

Борисов пък се закани, ако до петък не получи договорите за проекта, ще ги вземе някак, като се възползва от всичките си правомощия като премиер.

„Не е лесно да се вземат, защото имало търговска тайна, класифицирана информация и трябвало специално разрешение“, призна той, но обеща на народните представители, като види данните, да ги информира за подробностите около финансовите разчети в договорите.

Премиерът анонсира, че днес правителството ще разгледа концесиите на находищата „Силистар“ и „Терес“.

„От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономика“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ход на Путин и мат, без да дава шах на това правителство
198
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доволен съм, че няма да купуваме от русия. Ако ще двойно по скъпа да е газта, най хубавото за България е, че няма да е от русия
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ако можехме и ние да си позволим да имаме български стоки и да не ни се налага да имаме евро, за да си купим всичко, но неможем. Малко ни е още можем да издържим. 25г са нищо. Сега е доста по трудно от преди 5-6 г, но това е хора без образование дори и средно мъдрят политика у нас. Понеже сме на дъното не ви чувствам тези 2 г. Колко ли ще издържат, колко ще се самоубият и колко ще избягат, но ние нека гледаме другите. Бъдете сигурни обаче, че Русия толкова зле като нас няма да бъде, немислимом
196
0
 
6
 
! Отговори
До 279 преди 9 години
И къде видя че Молдова каза не на Русия, малоумниче? ТАМ ИЗБОРИТЕ ГИ СПЕЧЕЛИ ПАРТИЯ, КОЯТО ПОДКРЕПЯ ТАМОЖЕНИЯ СЪЮЗ! А и много ми е интересно, нашия премиер ще вземе решение "някак си". Ето това е нашия проблем. Ние все се учим някак си, работим някак си, управляваме някак си, живеем живота някак си. ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ НАПЪЛНО НИ ХАРАКТЕРИЗИРА. Май и като хара сме някакви си!
195
3
 
8
 
! Отговори
ruskinya преди 9 години
До rusnakбез оскорблений.... большая часть болгар не виновата в сложившейся ситуации, остается пожелать всем только терпения и веры в лучшее...
194
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия клекна пред санкциите :)Молдова също каза НЕ на руската ***!
193
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ххНелогично, същото може да се каже и за България
192
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВМЕСТО СКЪПИ ЗАПАДНИ СТОКИ ЩЕ КУПУВАТ РУСКИ СТОКИя кажи 1-2 такива стоки? За Москвич и АК-47 се сетих вече, нещо друго?
191
2
 
10
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Какво има да се чудите.Един бивш ,,демократ" поради продажноста си ни сложи бола руята ,,Син поток". Сега един популист ,,пожарникар" ще ни сложи втора бория. Що за народ сме след като не можем да устояваме интересите си. Да излязат да кажат какви са печалбите от този проект и референдум. Другото е ,,беден народ бедна държава".
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтършелР.***, спеца по униформите
189
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БМ_21 Граддържавата щеше да печели по около 500млн. долара годишнотоя путиняк и той изперкал. Кви 500млн бе ушанко нещастна, нали бяха 400млн до вчера? Това атакистите сте баси долното племе.
188
2
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Интересно, кой ли от другарите скоро, ще има близки срещи с Андрей Луканов.
187
0
 
3
 
! Отговори
край преди 9 години
От всичко ставащо при "демокрацията" ни до тук извода е един. ВНС да учереди държавата наново защото света няма да ни позволи да си живеем още дълго така безхаберно. Къмзакриване вървим.
186
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА ХА ТОКУ ЩО ПО ТВ БЪЛГАРИЯ ОН ЕР КОМЕНТАТОР ОТ БЛУМБЪРГ ЗАЯВИ,ЧЕ НИСКИЯ КУРС НА РУБЛАТА СПРЯМО ДОЛАРА ПОДМПОМАГА ДА СЕ ВЪРЗВА БЮДЖЕТА НА РУСИЯ И ТЯ ДА ТРУПА ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ВАЛУТНИ РЕЗЕРВИ,ЗАЩОТО ПЕТРОЛА И ГАЗА КОЯТО ПРОДАВА РУСИЯ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В РУБЛИ И ПРЕДАВАНИ В ДОЛАРИ,ЕДИНСТВЕНОТО НА КОЕТО ЩЕ ДАДЕ ОТРАЖЕНИЕ НИСКАТА РУБЛА Е ТОВА ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ НАМАЛЯТ ЕКСКУРЗИИТЕ СИ В ЖУЖБИНА ЗА СМЕТКА НА РУСКИТЕ КУРОРТИ КАТО КРИМ И ВМЕСТО СКЪПИ ЗАПАДНИ СТОКИ ЩЕ КУПУВАТ РУСКИ СТОКИ
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете една статия за град Гент в Белгия. Тук вече чувам по-чест бг реч, от колкото националната. Пресичам улицата тази сутрин и един велосепедист ме засича и ми вика на български. Отивам да си купя белгийска гофрета и се редя на опашка.Пред мен хората разговарят на български. Шоу: )
184
2
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Много *** в БГ.
183
0
 
7
 
! Отговори
край преди 9 години
Страннно нещо е България през последните 25г. На Бай Тошо за малко му не стигна да дострои Беляне. Сега от него щехма да имаме най- ефтиния ток на света /не от американски тец и не от вятър и слънце/. Демократите налеха в проекта 3млр. евра и насреща нищо - даже и виновен немало. Сега тия не знаят нищо за проект за милиарди през България - даже договора им го немало. Демокрация.
182
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе *** 262-ри кой разишраваше руснаците 5 години? Нормално е на хората да им писне и да се окажат ... ти да не си ДСБ-арска кратуна ?
181
7
 
2
 
! Отговори
новини от рая преди 9 години
Четете другари , четете , това обяснява величието на вашия идол , във вътрешна и външна политика ...Да му мислят обикновените руснаци ....Валутната търговия в Русия продължава да чупи рекорди. Доларът достигна историческата граница от 55 рубли за един долар , а едно евро се котира за 68 рубли за долар . Преди година курса на рублата спрямо долара бе в границите на 35 - 40 рубли , което е около35% обезценка на руската валута
180
4
 
6
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
хаха .. пий си редовно хапчетата момче, или посети психиатрична клиника ако е необходимо ! Това беше единствения проект от който държавата щеше да печели по около 500млн. долара годишно само от транзтните такси, да не говорим за 3,5 млрд. които щеше да се вложат в строителството на нашия участък от Газпром, това са заплати за бачкаторите, отчисления за бюджета и т.н.... но като сме разменна монета в ръцете на чичо Сам така се получава .. ще духаме супата, както казваше бат` Любо Пенев