Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"

Премиерът се закани: Ако до петък не получа договорите за проекта, ще ги взема някак
Обновена: 3 дек 2014 14:05 | 3 дек 2014 10:39, Камелия Цветанова
410
Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"
Бойко Борисов Снимка: Reuters

След като беше в парламента час и половина, премиерът Бойко Борисов си тръгна, без да получи ясна задача от Народното събрание каква позиция да защитава относно проекта „Южен поток“, който се оказа под заплаха след заявката на руския президент Владимир Путин да го прекрати.

Още по темата
„Надявам се да се намери консенсус, но както песимиста и оптимиста за пълната и празната чаша, от това, което чух, половината парламент не ме подкрепя при каквото и да е решение, ако съм песимист, а ако съм оптимист, знам, че половината ме подкрепя“, коментира той.

Въпреки това той призна, че се надява днес или утре сутринта депутатите да избистрят някаква позиция, пък била тя и едно изречение, защото е важна за преговорите с руската страна и с ЕС.

Парламентът обаче не прие искането на ГЕРБ да бъде приета обща декларация и така на практика Народното събрание не излезе с единна позиция за „Южен поток“.

Борисов пък се закани, ако до петък не получи договорите за проекта, ще ги вземе някак, като се възползва от всичките си правомощия като премиер.

„Не е лесно да се вземат, защото имало търговска тайна, класифицирана информация и трябвало специално разрешение“, призна той, но обеща на народните представители, като види данните, да ги информира за подробностите около финансовите разчети в договорите.

Премиерът анонсира, че днес правителството ще разгледа концесиите на находищата „Силистар“ и „Терес“.

„От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономика“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не плювайте никого, а себе си българино.Искахте Америка, искахте Европа - ето я!. Плюехте русия, че сме под чехъл. Не искате ядрена централа, не искахте газ. Вижте Турция, как посрещнаха Путин. Искат всичко хората.Три атомни централи имат турците.И тръбите ще са техни.Мислят с главите си, а тук само си подават постове и крадат пари от фондове, които пари са за България.Вдигай се българино докато е време.Защо не скачате като артистите, журналистите.Правилно се казва - подсъдими лица са на постове
218
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнам защо се ядосвам след като избягах от БГ втори път 2012 знаех че това е края на тази държава, и си казвам да не се интересувам повече за нея, за да не си вреда, защото не ме е яд на политиците, а на българина че е толкоз ***. Но като чуя такава тъпотия, като това на Б.Б. че не е виждал договорите еми извинявайте но и политиците от ЕС крадат, но не унижават така народа си, защото ще бъдат свалени. А вие търпите този шут да ви се подиграва.
217
1
 
21
 
! Отговори
дд преди 9 години
Всичките в парламента са за разстрел за предателство и държавна измяна.
216
1
 
2
 
! Отговори
Снежанка преди 9 години
До дядомразДядо Мраз - ще те поправя - казва се мижитурка, а не мижитур, защото мъжът в тази позиция е също жена.
215
2
 
17
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Русофобска Европа= Полша,България(позор),Румъния,прибалтийските страни.И докато останалите имат исторически причини ние просто се дупим на САЩ. За информация Стара Европа много държи на отношенията с Русия. Бойко сега реве за Южен поток но това са лицемерни ,крокодилски сълзи. Страх го е да каже на света ,че е против и се крие зад декларации на парламента. Мижитур!
214
1
 
13
 
! Отговори
бай пенчо преди 9 години
И защо питаш парламента- питай феодалните старци от европата.Ние в България ще садим картофи и тикви , а г-жа Меркел ще ходи на крака при Ердоган да иска газ.Така ни подредиха умните европейски глави.
213
1
 
6
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Който може да чете на руски - заслужава си, но и коментарите отдолу същоntv.ru/novosti/1270041/
212
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 9 години
Тоя па ти с Русия ли се бориш. Ми що не казваш. Тя може да те види даже на картата на Гниляне дето живееш. С Русия трябва съобразяване- обичаш не обичаш няма значение. Русия покрива една шеста от сушата на земята и притежава ресурси повече от менделеевата таблица.
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КРАЙА бе тя Европа не може без Руския газ та ти ли бе ***. Като казаха че ще спрат кранчето и наште подскочиха че неможем да изкараме и месец. Европа има газов резерв, но ние не
210
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има един бивш мин. председател А.Цанков на бг избран от селяните, защото го харесали на външен вид и говорел просто, като тях. Вижте какво му се е случило. Именно тези селяни, които не могат да осмислят политиката му и са чакали да я изпитат, та и сега така. Историята се повтаря. Тя затова трябва да се учи и пазбира, а не като новините приемаш, необработваш и предаваш
209
2
 
9
 
! Отговори
край преди 9 години
А депутатите пък какво да кажат за потока като договора никой не го е виждал и чел. Едните -викат страшни загуби - другите умират от кеф- защо обаче никой не знае. Къв материал пращаме да ни управлява не е истина направо.
208
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни трябва никакъв поток.Имаме си достатъчно шистов газ в Добруджа.
207
1
 
16
 
! Отговори
край преди 9 години
Няма договор на 100% държавно търговско дружество който Премиера да не може да види. Само, че на този премиер не му се чете. Решения за милиарди сме оставили да взимат хора които не обичат да четат- играе им се футбол и им се говори с журналистки. Не става само с ядене.
206
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми да той ШЕЛ на Ротшийлд има само шистов газ и този дето граби от ЮАР. Нали затова си махнаха предния посланник и изпратиха новия с една единствена цел да се разреши добива на шистов газ. Никой обаче не се замисля как унищожава собствената си държава с подкрепата на Б.Б. тиквата, ***, мутрата или историка.
205
2
 
16
 
! Отговори
222 преди 9 години
Бойко трагичен и смешен си. Не ставаш за премиер, ходи да въртиш шланга. Бягай Бързо за да не те стигне народната любов.
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 279Това го вижда лошия матриал. Те вече не могат да си интерпретират новините. Гледат новини и само влиза и излиза, обработване на информация няма, няма мозък, органа е закърнял. Младежите мислят само за трева и наркотици. 30-40г дали ще си платят тока или дали ще замръзнат тази зима, но оня ще купува двойно по скъп ток. А бе луд народ( Пиянството на един народ) и (Не народ а ***), Левски си отрязъл плитката щото знаел че и трупа няма да му намерат българите велики, ние сме си такива.
203
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономикаето разковничето защо набиваха чемберите на тиквата беше в америка преди изборите.Ще им дадем да добиват шистов газ и след тях и потоп за България.тиквата е национален предател,а за предателите- съд и разстрел!
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАГЛАВИЯ ОТ ДНЕС В ЗАПАДНАТА ПРЕСА ; АНГЛИЙСКИЯ FINANCIAL TIMES ИЗЛИЗА С ОБШИРНА СТАТИЯ ПОД ЗАГЛАВИЕ ;,,ЗАПАДА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА УКРЕПВА СВОЯТА СИГУРНОСТ ЗА СМЕТКА НА РУСИЯ ФРЕНСКИЯ ВЕСТНИ FIGAROИЗЛИЗА СЪС ЗАГЛВАИЕ ;,,ЕВРОПА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ БЕЗ РУСККИЯ ГАЗ" А ВЧЕРА ЕДИН ОТ РАДЕТЕЛИТЕ ЗА СУРОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ -ЕВРЕЙЧЕТО ХОДОРКОВСКИ ЗАЯВИ,ЧЕ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ БИЛИ ГОЛЯМА ГРЕШКА , А ТАКАА К,ВО СТАВА ТУКА ,НЕЩО СМЕТКИТЕ НА ВАШИНГТОН И БРЮКСЕЛ СЕ ОБЪРКАХА
201
4
 
5
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 9 години
НА *** ТАКЪВ ДОГОВОР ДЕТО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НЯМА ПРАВО ДА ГО ВИДИ !!!То бива мафиотщини, ама руските минават всякакви граници!
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи откъде ще вземеш пари да купуваш двойно по скъпа газ бе. Е точно такива като теб дето си нямат и представа от икономика са ми най интересни. Аз съм се спасила от БГ, но просто ми е мъчно затова че останаха само пенсионери, некъдърници, наркомани, *** и търци и после се чудим защо сме на това положение