Първанов предлага: "Южен поток" да тръгне по трасето на "Набуко"

Идеята може да бъде предложена и на Москва, и на ЕК
21
Първанов предлага: "Южен поток" да тръгне по трасето на "Набуко"
Георги Първанов. Снимка: Булфото

"Южен поток" да тръгне по трасето на газопровода "Набуко", предлага президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, съобщават от АБВ.

На пресконференция след заседание на Изпълнителния съвет на партията Първанов коментира, че подобен вариант би удовлетворил очакванията на всички партньори по маршрута на енергийния проект. Идеята ще бъде предложена на вниманието на българската делегация, която ще е на съвещанието в Брюксел с участието на министъра на енергетиката и представители на държавите по пътя на "Южен поток".

По думите на Първанов идеята може да бъде предложена и на Москва, и на Европейската комисия. Преговорите обаче трябва да бъдат водени от заинтересованите пряко страни, а не от комисаря по енергетиката.

Георги Първанов посочи още, че ПГ на АБВ ще направи предложение за възстановяване на досегашното положение по отношение на отмяната на данъчния кредит за тези, които получават доходи, не по-големи от минималната работна заплата.

"АБВ не приема отмяната на данъчния кредит за тези, които получават доходи, не по-големи от минималната работна заплата. Мога да кажа ясно и недвусмислено, че нашето ръководство оценява "шареното" гласуване на ПГ на АБВ като политическа грешка", заяви Първанов.

По думите му заради осъзнаване на грешката на депутатите на АБВ, точно от редиците на партията тръгва инициативата между двете четения на държавния бюджет да се възстанови положението по отношение на отмяната на данъчния кредит за хората с доходи, не по-големи от минималната работна заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Видишли човек, на когото устата му прилича на кокоши газ-бягай от него.
11
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
то набуко пак е през Турция
10
0
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Не искаме акъл от козара на Сирищник.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствения свестен бг-политик. Жалко че не го избрахме пак за Президент, а избрахме Клоуна-Чибурашка да ни разсмива постоянно с гафовете си.
8
1
 
2
 
! Отговори
Лилит преди 9 години
Отлично!Няма да разкопаваме България от дясно на ляво, ше я разкопаваме от долу- нагоре!Ликуй народе.За любознателните- по абцисата ще я делиме, не по ординатата....
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Гоце !
6
1
 
9
 
! Отговори
Бай ви Ганя - Медово преди 9 години
Еваларка, Първанов. Е това е голям шлем. Хем Южен поток, хем Набуко и колко още.
5
0
 
6
 
! Отговори
ТЦ,Ц,Ц,ЦЦЦЦ.... преди 9 години
БРАВО БЕ ГОЦЕ.....ВИЖ КАК ТЕ ЧУХА В БРЮКСЕЛ И АНКАРА ----ЩЕ ПРАВЯТ МЕЖДИННА "гара РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА"--- МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ....ХА,ХА,ХАААА...ЯВНО , РАНО СТАВАШ И ЧЕТЕШ ВЕСТНИЦИ .....ХА,ХА,ХААААААААА
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
chervenata lisica parvanov ,sladkodymnik trypash milioni .........s vashite pari i na vash grab.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов няма защо да се пише на поредния спасител.Газ така или иначе ще стига до нас само ,че ще го плащаме на Турция колкото и каквото ни поискат за него.Неоценимата загуба на Южн поток е ,че губим директната връзка с производителя без турско посредничество .Имахме уникалния шанс да сме първи на тръбата и го проиграхме заради псевдоевропейски а всъщност турски и американски интереси заради шистовия газ за който ни изнудват.
2
8
 
6
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Идеята може би не е чак токова лоша . Ако ЕС финансира строежа при достигането му до Турция ще може да избира доставчик, а при завършване на целия проект Набуко ще се гарантира още по-голям избор. В края на краищата това може да е последния влак в който да се качим.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз го чака съдбата на неговият съпъртиец Луканов. Не случайно избиха почти всичките му съветници.