Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян

Руски министър е заявил това пред зам.-председател на ЕК
Обновена: 12 дек 2014 09:10 | 11 дек 2014 22:14, Елка Василева
142
Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян
Снимка: архив, Reuters

Еврокомисията е получила потвърждение от Русия, че "Южен поток" е спрян, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според съобщение на пресслужбата на ЕК това е потвърдил министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в телефонен разговор днес със заместник-председателя на ЕК по въпросите на енергийния съюз Марош Шевчович.

Министър Новак е потвърдил пред заместник-председателя Шевчович, че Русия повече няма да продължава реализацията на проекта "Южен поток", се казва в съобщението на ЕК, цитирано от ТАСС.

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември при посещението си в Турция, че Русия няма да реализира проекта „Южен поток“. Москва и Анкара обаче са се договорили за строителство на морски газопровод до Турция с годишен капацитет 63 милиарда кубически метра. Тръбата ще стига до границата на Турция и Гърция, където ще бъде изграден хъб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е либе за китка!Правихме се на интересни,замразявахме проекта,Русия ни предупредиха на няколко пъти че бъркаме,зтърпяха ни руснаците и най-накрая ни отрязаха от проекта!Сега нашите шемети обикалят Европа и се молят да стройм Южен Поток,ама сами си отрязахме клона на които седим!Изгубихме няколко хиляди постояни работни места плюс 300-400 млн.евро годишни транзитни такси,плюс газова независимост от Украйна!Честито,убедих се че сме царе на тъпотията!Струвами се че ЕС почна д се моли на Русия
94
0
 
5
 
! Отговори
мария преди 9 години
най после европа разбра че в късната есен патока отлетя на по топло място- Турция и стана турски поток
93
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 96. ЧУДЕСНО! И ДА СЕ ЗАКАЧИ КЪМ НОВИТЕ ИЗПОЛЗВАЧИ - ЕС И САЩ, КОИТО СА В ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ ИЗПОЛЗВАЧИ ОТ РУСИЯ. НЕЩО ДОБРО ДА СЕ СЛУЧИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТКАК СМЕ В ЕС - НЕ, И НЯМА И ДА СЕ СЛУЧИ.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС да платят пътните на Тиквата дето ходи да им се моли да разрешат строежа на тръбата.Още колко ще ни *** тоя ЕС.
91
0
 
10
 
! Отговори
Гаргамел преди 9 години
До УчителяАми България е във война със Съветска Русия през 1944г...А я сега виж къде са водили войни ,,демократите,, от Щатите ...Ама хубаво провери...
90
10
 
3
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
До АМЕДИ КЪДЕ ОСВЕН АФГАНИСТАН СА БИЛИ ,,РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ,, ??? ЗА РАЗЛИКА ОТ USA ??? - В България - избиха сума ти народ след 9-ти септември 44-та...Пък и преди това - атентата в църквата св. Неделя е пак Руско дело. Сега продължават в Чечня, Грузия, Украйна...
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция и Китай не могат да бъдат шантажирани. Турция е напълно диверсифицирана. Това е неизгоден партньор за Русия.
88
0
 
7
 
! Отговори
23 преди 9 години
Щото нас курсът на рублата принципно не ни вълнува, но цената на петрола да.
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ТЯ РУСИЯ НЕ Е ВИНОВНА ,ЧЕ ИМАМЕ ТОЛКОВА ДЕТО ЗА ШЕПА РУБЛИ СИ ДАВАТ *** ПОД НАЕМ....КАТО АТАКА !ДАЛИ ПРЕД ТУРЦИЯ ЩЕ МУ МИНАТ НОВМЕРАТА НА ПУТИН. ТАМ ЩЕ ПЛАЩАТ КАТО ПОПОВЕ.....
86
1
 
6
 
! Отговори
23 преди 9 години
Защо в нито един новинарски сайт не се съобщава, че петролът се срина до 58 долара забарел и днес ще продължи надолу? Това не вълнува хората или искате далаверка да си направите?
85
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧУДЕСНО ! БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ДА СЕ ОТКАЧИ ОТ ВЕЧНИТЕ ИЗПОЛЗВАЧИ РУСИЯ !
84
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как е рубладжии72 рубли за едно евро
83
0
 
11
 
! Отговори
АМЕД преди 9 години
До русийскИ КЪДЕ ОСВЕН АФГАНИСТАН СА БИЛИ ,,РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ,, ??? ЗА РАЗЛИКА ОТ USA ???
82
0
 
7
 
! Отговори
Гаргамел преди 9 години
До МЪКА , ДРУГАРИИИ.ЩО ? ТИ ПА ДА НЕ СИ БЕЗСМЪРТЕН ???
81
5
 
6
 
! Отговори
за 89 преди 9 години
Е....това е така , ама Китай не може да бъде шантажиран и изнудван, като малка България!Опитаха руснаците ---АМА ОТ ККП , НЕ СА ПУ"""И , КАТО НАШИТЕ ОТ ***-20 ...И БЪРЗО ИМ СВИХА СЪРМИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ 30-ГОДИНИ.Сега и китайците се радват на "пазарна икономика" --със соц-привкус....ама всичко е до време!/..докато забогатее малко народа../
80
13
 
6
 
! Отговори
МЪКА , ДРУГАРИИИ. преди 9 години
КОМУНИСТА---И ДОБРЕ ДЕ ЖИВЕЕ ,УМИРА .......И ОТНОВО НОРМАЛНИ ХОРА СЕ РАЖДАТ .....!ГОСПОД и ЕС--ЧУХА МОЛБИТЕ НИ:....РУСКОТО РОБСТВО и ЮЖНИЯ ПОТОК --СЕ ОТМЕНЯТ!ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА!!
79
0
 
20
 
! Отговори
ПЕНС преди 9 години
Сигурно знаете,че Русия и Китай имат обща граница ...Сигурно знаете ,че Китай е доста по-голям от ЕС...Та какъв им е проблема на руснаците да си водят бизнес с Чайна ???
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наивност е да се мисли,че може да се осъществи ЮП,стигнахме до този резултат вследствие от грешките на хора,които се смятат за политици!!!
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЮП спрян, бойко ще строи хъб във Варна....
76
0
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
До Анонимен66 Да се знае. Пугин всяка сугрин ,като се събуди, бръква под възглавницита и намира там 5 милиарда евро.Как няма да му завиждаме, как няма да му се пречи в работата,тъче и ние българите и ние тичаме след тия и за това ядем шамарите по врата.