Борисов очаква яснота за "Южен поток" от Брюксел

Проблемът вече не е само български, припомни премиерът
Обновена: 18 дек 2014 16:30 | 18 дек 2014 16:18, Елка Василева
84
Борисов очаква яснота за "Южен поток" от Брюксел
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов очаква от Европейския съвет в Брюксел да получи ясни отговори какви действия трябва да предприеме България по проекта "Южен поток", предаде БНР.

Още по темата

Проблемът вече не е само български, подчерта Борисов.

Той формулира въпроса, на който ще очаква ясен отговор и аргументите към него. „Какво да правим по "Южен поток"? Имаме двустранно споразумение, ратифицирано от парламента. Имаме ангажименти по него. Спрели сме ги като прогнозируем европейски партньор, но оттук-нататък и европейските ни партньори трябва да разберат, че ние не може да отиваме за всяко нещо на арбитраж и да губим пари“, каза Борисов.

Той потвърди и намерението си да постави за обсъждане идеята за газоразпределителен възел у нас.

По неговите думи тази идея може да бъде осъществена по инвестиционния план на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заедно с Германия, Франция и който пожелае.

Бойко Борисов е в Брюксел, където ще участва в заседанията на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия и на Европейския съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
33
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Честно... Унижението става все по-голямо.Все едно един мъж да пита други мъже "Какво да правя с голата си жена?" и да дойдат да му покажат нагледно...Млъкнете, премиер и президент. Просто млъкнете.Достатъчно навредихте на България.Но, разбира се, за вас може и още...
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бацето, както винаги, отклонява вниманието. Експлоатира "умрели" теми.
8
0
 
30
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Някакси не е сериозно министър-председател да се прави на откачен.. Именно България провали проекта по 'молба' на САЩ и ЕС, а сега искал становища. Ходи до Германия и оная бабка го прати при Путин, прати делегация на там, ама те не ги приеха.. Цирк!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов очаква яснота за "Южен поток" от БрюкселДоктора каза да се кара в моргата. Тоя още не е вдянал, че Потока за БГ се превърна в ПОТОП.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като й бутна пари типично по нашенски и какво-едно голямо нищо,защото от баба меркел не зависи Южен поток! Зависи само от най-големия политик на нашето време В Путин ,но нашите профани нали са с посрани г.ъзове се пазят от далече, сакън да не се срещнат с него очи в очи ,за което всеки един чужд държавник мечтае
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво по-ясно бе!Нали ти казват, че няма да се строи!Какво се прави на умряла лисица, и говори неща които вече не са актуални?Може би, за да не питат хората, как след като окрадоха парите на хоерата от КТБ/в което Хитреца има силно участие/, сеха ще им откраднат и парите от пенсионните фондове!По*-нагъл от този е само путин!
4
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия като толкова много ни обича, що спира проекта. Защото не им пука за нас. За тях сме рая и това е.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"....като прогнозируем европейски партньор...." Тва какво значи бе баце? Искаш да кажеш че още не е ясна прогнозата дали България е пълноправен член на ЕС ли? Кви пари, кви арбитражи....я сбирай сергията и се прибирай от Брщксел, само народна пара харчиш
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тои вече е спрян бе *** такива,колко пъти трябва да ви го казват,краи с проекта,България е отново губещата както винаги
1
1
 
40
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Само заглавието е достатъчно да разберем колко сме мизерни и зависими. ЕС каквото и да каже ЮП вече е минало, всички на килимчето при Ердоган :)