Танев нанесъл удар по "умните и красивите"

БСП поиска оставката на образователния министър
Обновена: 24 дек 2014 16:34 | 24 дек 2014 16:30, Александър Попов
178
Танев нанесъл удар по "умните и красивите"
Снимка: Булфото

БСП излезе с официална позиция по повод поведението и изказванията на образователния министър Тодор Танев по време на открит урок пред ученици от Враца.

"На 9 декември 2014 година се случи един от най-скандалните епизоди в културния живот на Следосвобожденска България. На този ден министърът на образованието и науката Тодор Танев се погаври с институцията, която представлява, както и с високото си звание на професор, дългогодишен ръководител на катедра „Политология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Тогава на открит урок по химия пред ученици в СОУ „Христо Ботев” гр. Враца, той дава крайно негативни и подигравателни оценки и характеристики на възлови имена от науката, превърнали се в символ на обществения прогрес", пише в позицията.

Според социалистите е недопустимо да се омаловажава делото и приносите на френския учен Фредерик Жолио-Кюри, заради участието му в антифашистката съпротива.

"Недопустимо е пренебрежителното отношение на министъра към Михаил Ломоносов, основоположника на руската наука и изящна словесност. Недопустимо е и подценяването на научния принос и обществена дейност на проф. Асен Златаров заради книгата му "В страната на Съветите", категорични са от партията.

Те изтъкват и друго изказване на проф. Танев пред учениците в съседния кабинет по история - "да се държат твърдо с „маджари, евреи, арменци, докато омекнат".

Още по темата

"Да оставим встрани политическото мракобесие, с което са наситени словата на проф. Танев. На такъв начин на изказ сме свидетели вече четвърт век. Най-поразяващо е, че с пропуските в своето прогимназиално образование, с неграмотните си и пълни с дебелашко самочувствие оценки, господин професорът доказва собствената си духовна нищета и професионална неподготвеност. Като министър от квотата на Реформаторския блок г-н Танев нанася удар и върху мита за „красивите и умните” негови съратници – протестъри, които преди една година окупираха Софийския университет, давайки заявка, че те са носители на образованието и културата, на „новия морал”, допълват от БСП.

От партията изтъкват, че всеки индивид с достойнство, при наличието на такива, позорящи факти, би подал веднага оставка, заради усещането си, че е допуснал крупен духовен провал.

"Българската общественост все още се надява, че в дните преди Нова година така ще постъпи и министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев", пише още в позицията.

От БСП заявиха, че ако проф. Тодор Танев не намери в себе си сили да постъпи по достоен начин, ПГ на БСП Лява България ще постави в Народното събрание въпроса за незабавна оставка на министъра на образованието и науката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: БСПпроф Тодор Танев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПрУфесорът е прихванал от Ентелекта и ЕнтЕлегентността Борисова! Какъвто "учителят" такива и псевдо професорите!!!
128
0
 
2
 
! Отговори
Скакауец преди 9 години
Какъвто овчарят, такива и уфсити! Едва ли овчар ще допусне уфсъ да го бие по интелект!
127
0
 
4
 
! Отговори
Марийчето преди 9 години
Да отричаме и анализираме светила в световната наука е най-малко смешно и глупаво. Проф. Танев, знаете ли,че когато човек не знае какво да говори е по-добре да мълчи ?Степенуване на научни звания : доцент, професор, академик , *** т.е може да си професор и да си ***.
126
3
 
9
 
! Отговори
От наше село преди 9 години
Те, такива като министърчето и сие толкова си могат. Да плещят, плюят, обиждат и разрушават. Новото е, че България им е тясна и почнаха вече от Атлантика, та чак до Урал. Това се казва мащаб...! Няма що, достойни са наследници на министър Големанов - " Министър. Над мене, фу, небе!"
125
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ТОЗИ УМНИК Е НАЙ- НОВИЯТ УЧЕН В В БЪЛГАРСКАТА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ".БРАВО.!" НЕКА МУ ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПО ПРОЧЕТЕ НЕЩО И ТОГАВА ДА СЕ ИЗКАЗВА.НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН И НЕ ЗНАЕЩ И ЗЛОБЕЕЩ И НАФУКАН ПО ВЪПРОСИ ОТ КОИТО СЪС СИГУРНОСТ НЕ РАЗБИРА НИЩО. САМОЧУВСТВИЕТО МУ Е ГОЛЯМО НО... ПОКРИТИЕТО ЕДВА ЛИ. УЧИТЕЛИ! ПОМИСЛЕТЕ СИ КОГАТО ГО КАНИТЕ ВЪВ ВАШЕТО УЧИЛИЩЕ.......КАКВИ ГЛУПОСТТИ ЩЕ НАТВОРИ.47840
124
3
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Честита Коледа господин министър Тенев.Нека Бог ви дари с много много мозък и възпитание, вие имате нужда.
123
2
 
8
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
До АнонименАз съм от този народ, не съм *** и не го заслужавам.
122
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Танев нанесъл удар по "умните и красивите""Още нищо не сме видели от т.н." умни и красиви". Този само е "върхът на сладоледа". Там е събрана *** ,която е готова да минава "през трупове" ,за да е на власт.Конкретно този трябва да бъде моментално изритан от министерското кресло и да му се ревизира "професорската" титла. Аман от такива "професори".Много станаха ,но и за "*** не стават"Конкретно този ,ако има грам достойнство би трябвало да се "скрие"
121
2
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Когато един професор говори в училище по начин,които е подходящ за кръчма и то след третата ракия,това казва много!
120
4
 
24
 
! Отговори
мишо преди 9 години
Много подозрително министър Танев, награби да прегръща и се снима с красива ученичка и повика момиченцето от хора да го целува. Това поведение намеква на педофилско.
119
5
 
28
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Известно е, че ББ няма да назначи министър, който е по-интелигентен от него...
118
13
 
10
 
! Отговори
Само Танев!!! преди 9 години
"да се държат твърдо с маджари, евреи, арменци, докато омекнат...Ако която и да е политическа партия умалоуважи валидността на горния цитат, то тя не работи в интереса на днешния БЪЛГАРИН, който като отиде в чужбина дава мило и драго да го експлоатират хора с нагледно по-висш възглед към живота (горноизброените)... Но малко са днешните БЪЛГАРИ които виждат равновесието идва с твърдост която ни липсва генетично като нация... Останалите са от БСП, т.е. Коне с капаци
117
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялото правителство плюс парламента трябва да минат тест в психиатрията.
116
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е поредната Бокова калинка.ГРОБ са наредени ненормалник до ненормалника.И не ми излизайте с номера че не е кадър на Тиквата.Щом е в това правителство значи е удобрен от Тиквун.
115
6
 
35
 
! Отговори
професорка преди 9 години
Представителната извадка на правителството е факт! Коалицията на ГЕРБ с РБ доведе до няколко недоразумения - Милената, Раданчето, Москов и сега на преден план излиза този. Имам само една молба към ДНЕС - не публикувайте повече снимката на този тип - нискоинтелектуален, нискообразован, чисто и прото - ***. Той не е идеята за бълтарин. Оставаше да каже, че Менделев е преписал Периодичната система от него самия! Колкото и да мразите Русия, тя е велика !
114
0
 
16
 
! Отговори
Дедо от Софийско преди 9 години
До бай Вълчо от Хисаря"Пиша това в трезво състояние защото неговия началник е без конкуренция.Моля ,ако някой иска да се обзаложим на 2 литра хисарско мерло да си напише мейла."Бай Вълчо, нема да се обзалагам, оти и я мислим като тебе. Ама от мерлото нема да се откажем, ако почерпиш :).
113
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе, нали искате хората да не са "***" и да имат собствено мнение. Човека ви го каза, никакви учени не са това!
112
4
 
19
 
! Отговори
bolbov преди 9 години
Същество от неясени род и порода,вдига врява да му обърнем внимание.Грешка.ГООляма Грешка за живост нечовешка.
111
2
 
26
 
! Отговори
асд преди 9 години
Професора да се скрие. А тези от БСП, дето харизаха ДАНС на ДПС и Пеевски просто да изчезнат.
110
2
 
36
 
! Отговори
край преди 9 години
Вярно бе, какво ли е мнението на професора за премиера. Интерестно как би го описал откровено.НО оставаката требва да му се иска за това че допуска, съгласява се и приема за нормално БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА да се "пръскат" по света и за това да ги насърчава да учат най-вече английски. По този път България ще изчезне до 20-30 г. В нормална държава /даже и балканска/ такъв човек няма да е министър на другия ден нещо повече ще му се отнеме гражданстово на безродника.