Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
3
 
11
 
! Отговори
Задължително гласува преди 9 години
Има само едно вярно решение на проблема - задължително гласуване, което предложиха от ГЕРБ. Атакист съм, но с две ръце одобрявам тази идея. Дай Боже, тази идея да стане факт. Естествено ДПС ще гласува против, защото рязко ще паднат броя на неговите депутати до по-малко от 20. Може би трябва уличен натиск върху Парламента за да реши този въпрос. В момента са ЗА:ГЕРБ, БСП, Атака, НФСБ,, някои от Реформаторите, може би и АБВ. ДПС е само плюс няколко майкопродавци..
300
8
 
16
 
! Отговори
от тук от там преди 9 години
"Ако си спомняте лайтмотива в протестите на умните, красивите и продалите се на САЩ миналата година беше, че вотът на народа е подменен. Има партия с най-много депутати, пък управлява втората и третата. Сто на сто съм сигурен, че на никой, който е гласувал за Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, не му е минавало през главата, че всъщност гласуват за Борисов. Както и стана. Напротив те си дадоха гласа за тези формации, защото не харесват Борисов. И аз дадох вота си за партията на Първанов. Е, това не е ли подмяна на вота, както и да е прикриван с клишета за България и национална отг
299
2
 
14
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
След БСП върви по колковоза и ДПС. И тъй към забравата им. Весела Коледа и щастлива нова година на всички и кисмет.
298
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 415Ако не си седнала, си права! ;-)
297
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 419А случайно да се дразниш от факта, че по времето на 50 годишното куманзко управление в България са унищожени или занемарени хиляди религиозни центрове, докато по времето на Османското владичество са построени хиляди? Да те дразни факта, че през 70'те години куманазите разрушиха византийска ЦЪРКВА и КРЕПОСТ, и изпотрошиха камъните за пътна настилка на шосе между едно село и общински център в Родопите? Не те дразни, нали, щото няма нищо турско в тия истории!!
296
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турска ***
295
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 418:не,пич,ти си по-,по,най!!!
294
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целите Родопи са били опасани от средновековни крепости строени от византийците и по време на Второто Българско Царство-днес са само руини,но ги има!Не случайно турците прекръстват масово Родопите.През 1866г е построена железницата Русе-Варна с натрошените мраморни блокове от дворците в Плиска и Преслав от образования Мидхат паша.Пич,най-вероятна предците ти са били българи,затова много ме дразниш!
293
0
 
3
 
! Отговори
до-416 преди 9 години
Абе ти вярно си много ***.
292
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесно,а как ще произвеждат кислород при парниковия ефект,който се очаква?
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимния турчинДали ще съм права, ако предположа, че си Ястреб? Или познах? :)
290
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 412Съжалявам, пак не позна! Според проучване на университета в Сидни, Австралия, извършен по поръчка на австралийкото министерство на земеделието, ако половината от обработваемите земи на Австралия се обработват със съвременни земеделски технологии, е способна да прозвежда храна, достатъчна за 10 милиарда хора!!! Но разбира се, тия работи не ги знаеш, което и не ме учудва изобщо! Българинът е като чукчата! "Чукча не чете книги, чукча само ги пише!"
289
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко семейство с повече от 2 деца в наше време извършва престъпление срещу човечеството.Светът е пренаселен и така се обезценява човешкият живот.Единствената нация,която си контролира нагона е китайската.Ако мюсюлманите нямате рамото на Запада ,ще ядете пясък,индийците ще умрат от тиф и чума без лекарствата пак на Запада,а западняците ще умрат с две ръце знаете къде от мързел и перверзия.Светът е в тотален дисбаланс и за това българите не сме виновни.Ние загиваме от празнотата в душите си.
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно е ,че след завладяването остават под 2 милиона българи ,но това е от ефектите на вашето завоевание,а не от естествени причини.Христианските центрове за които говориш са построени през 19 век -след 1825 -30 година -когато се отделят гърците и на султана му става ясно,че ако така я кара скоро ще се лиши от цялата империя.Но не успява да преодолее инерцията,защото за това трябват столетия понякога.И може да се спори дали са с пари на империята.
287
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 407Невежеството преди години можеше да бъде нещо простимо, но в информационната ера, в която живеем благодарение на откритието на компютъра от един българин! (надявам се да схванеш тънкия сарказъм, въпреки че много ме съмнява!), да си невеж вече е престъпление срещу човечеството! Редно ще е всеки съзнателен човек, осъзнал се, че е невеж, трябва да извърши харакири. Но от друга страна в такъв случай, етническите българи в България ще намалеят с 98%! За добро или лошо, не знам!
286
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 40690% от християнските религиозни ценрове в България са построени преди или по времето на турското владичество. Българското население по балканите е под половин милион по време на завладяването, 3 милиона след 500 годишно усърдно поддържане от страна на султана. Има стотици християнски религиозни центрове в България, построени с пари на султанската хазна. Докато по време на покръстването по тези земи, 60% от боярите и боилските родове, и 45% от населението са избити! Разликата видиш ли я
285
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тюркоезични -възможно е ,но доказателствата за това са меко казано много постни.Още не съм казал ,че тюрките са непременно варвари.
284
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно кой-кого е учил на култура -въх,недей- че следите от опустошенията ви още седят по тези земи.И останките от турските варници превърнали българските градове от мрамор на кереч.
283
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори Османската империя не се нарича Турска империя официално.Тюрките са етническа група народи -както келти и готи /дори монголите също спадат към тюрките/и не можеш да си приписваш "заслугите им" като свои -на турците.Обратно -всички известни в историята български държави са се наричали България -от онази на Кубрат до тази днес.
282
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има повече българи-мохамедани ,отколкото етнически турци в България.Нямам нищо против религиозните традиции стига да не са агресивни,но това ,че си мюсюлманин не значи,че си турчин.Хайде проявете мъжество да погледнете реалността!Този номер с разделянето и владеенето е от римско време.Еб* си!След 2000 година очаквах да има туристически полети в Космоса ,а то се върнахме в Средновековието!