Ще сменяме пазара в Русия с Украйна заради санкциите

Лукарски: Търпим неприятни последици, но ще подкрепяме Киев
19 яну 2015 20:42,
556
Ще сменяме пазара в Русия с Украйна заради санкциите
Снимка: архив БТА

В момента българските износители търпят сериозни загуби от провежданата от Русия икономическа политика на ограничаване достъпа на българска продукция до руския пазар. Това обявил министърът на икономиката Божидар Лукарски на среща с посланика  на Украйна Микола Балтажи, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

Още по темата
Лукарски е съобщил, че страната ни ще насочи усилията  си към намирането на алтернативни пазари, като изрази надежда, че Украйна може да бъде един от тях. Според министъра сегашното състояние на българските производители, особено на земеделска продукция е вакуум, който може да бъде преодолян чрез осигуряване на нови пазари.

Лукарски разказал и че е получил сигнали от редица производители за спряна на руската граница продукция при наличието на подписани договори и направени плащания. ”Позицията на Реформаторския блок и на правителството е, че подкрепяме налаганите от ЕС санкции на Русия и не смятам, че има основание за тяхното редуциране или отмяна”, обявил е казал министърът пред посланика на Украйна.

Той е акцентирал на това, че въпреки неприятните последици, които търпим, не отстъпваме от подкрепата си за украинския народ в справедливите му искания за териториална цялост на украинската държава.

Посланик Балтажи е изразил благодарност за предоставената от България подкрепа. Той бил категоричен и че случващото се в страната му е въпрос не само за бъдещето на Украйна, но и за защитата на европейските ценности и европейската и световна сигурност, става ясно още от съобщението на икономическото министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
31
 
! Отговори
23 преди 9 години
Пак ли мъдър план? Хахаха. Направо ме съсипвате с тия тъпотии. Ще заменим Русия с Украйна? Бе вие на ква дрога сте?
313
4
 
24
 
! Отговори
С. по БГ преди 9 години
Лукарски , много си ял геномодифицирона храна. тъжно е че нас ни управляват имбисили.
312
0
 
7
 
! Отговори
aha преди 9 години
До Анонимен 433 и 434 М ,по-добре е за вашето здраве да ме пратите по живо по здраво Инак може да има неприятни последици за живота ви АЕЦ а ми се струва добра мишена ,1 блок да му гръмне и евроинтеграторите сте пр*ебани Така че ,давайте парите ,билета и речниците докато съм в добро настоение
311
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има вече украинки които се предлагат по 10? българките и румънките са по 25? 30?
310
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще смениш пазара? Нали е пазарна икономика!!! Не говори глупости.
309
3
 
28
 
! Отговори
ушанка :) до 433 преди 9 години
Мен цената на бензина не ме бърка, *** и в САЩ взеха да фалират нефтени компании, та не знам каква пирова победа ще ги стопли. Какви 8-9-15 блок? Малко са кредитите на държавата ли? И 1,00 да стане бензина икономиката ни е надолу заради намален износ, лятото ще е катастрофа за хотелиерите. А колко ни е износа за "богата" Украйна викаш, дето разчита единствено на просия в Европа и рушвет от САЩ да се дърли с Русия? Такива *** като вас и бензин от 0,05 лв няма да им помогне...
308
3
 
22
 
! Отговори
х-м преди 9 години
Това ли ти заръча ДЖим Кери да говориш на плебса?
307
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аhaсамо ти не си достатъчен зимаши другите и това е
306
16
 
7
 
! Отговори
до 422 преди 9 години
Нека стоят тук ушанките за да пускат тъпни в сайта.Да гледат как идва Джон Маккейн.Да гледат как бензина в БГ е по 1,60 .Въобще да се веселят как янките ще вадят сванцов газ и строят 7-ми и 8-ми реактори в АЕЦ Козлодуй.
305
0
 
2
 
! Отговори
аha преди 9 години
До Анонимен 441 Аз за другите не мога да кажа ,ама за мене гарантирам Приемам само рубли и левчета както да не забравите ,двата речника
304
16
 
9
 
! Отговори
спиро преди 9 години
А бе ушатки,какво толкова го превъзнасяте тоя износ за Бензиновата държава...От целия износ който имаме ,този за Мечока нема и 4%.Е га намериме място където да изнасяме стоки за 5-600 млн.$ .
303
1
 
2
 
! Отговори
aha преди 9 години
До ПЕС Какви мурафети батка ? Ти дай парите и даже референдум няма да чакам Даваш билет,пари,българо-руски и българо китайски речник и заминавам на 100% Да ти пиша ли фейсбука са се свържеш с мене?????????
302
6
 
24
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
От къде ги намират тия от *** по-***.Вижте само как гледа.По погледа можеш да познаеш човек колко му е умствения багаж!Какъв пазар ще сменяш?Не виждаш ли ,че Украйна са умрели в кожата си,какво ще търгуваш с тях!!Ей аман от прости управници!
301
5
 
21
 
! Отговори
хе-хе преди 9 години
Най-мразя да ми казват с кого да съм приятел. Има нещо противоестествено в т.н. демокрация от американски тип.
300
1
 
5
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
ще ти купя и учебник по китайски като бонус
299
3
 
2
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
До ahaпърво референдума и който спечели плаща на другия да се махне за винаги без червени мурафети
298
1
 
20
 
! Отговори
едва ли преди 9 години
E как да сменим пазара, като Яйцо е отново на просия в Германия? Но обясни че то не било просия а кредит и че Украйна шяла да бъде щит за Германия, както 41 г. когато Русия нападнала Германия. Меркел гледаше в земята... А с изпросеното щели пак да атакуват сепаратистите.
297
2
 
5
 
! Отговори
aha преди 9 години
До ПЕС 250 000 мисля че като ги изгоните после ще ви стане много весело,повярвай ми А бас хващам ,че в тия 250 000 няма да има нито 1 ром или бежанец Ха ,отсега ти честитя ,ще имаш доста добра коч компания от роми ,бежанци Радвай им се от все сърце Все пак не се отмятай и давай билета и парите
296
4
 
7
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
250000 ушита ще се махнат и най накрая България ще стане нормална държава
295
4
 
21
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Тази глупава кратуна на снимката ще доведе хиляди български производители до фалит! Наш традиционен пазар е Русия и всякакви приказки за "намиране на алтернативни пазари" са просто прах в очите на хората и замазване на нерадостното положение на нашите фирми, особено от ХВП сектора. Голяма част от тях все още кретат благодарение на продукцията, която изнасяха в Русия, сега като играем по свиркатана чичо Сам ще загубим и тези пазари.. това е положението!