Борисов даде благословия за улица „Николай Добрев” в София

"Стойностните българи нямат политическа окраска", убеден е премиерът
Обновена: 25 яну 2015 11:40 | 25 яну 2015 07:30,
70
Борисов даде благословия за улица „Николай Добрев” в София
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов е убедил своите съпартийци да се почете паметта на вътрешния министър по времето на Жан Виденов Николай Добрев и да има улица на негово име. Генерала се застъпил за идеята още преди да стане премиер, а преди ден червеният депутат Кирил Добрев, който е син на бившия вътрешен министър, лично благодарил на министър-председателя, пише "Стандарт".

Още по темата
"Това е най-малкото, което мога да направя, Николай Добрев беше достоен държавник. Такива мъже са рядкост в наше време", заяви пред Борисов пред изданието. 

Премиерът подчерта, че стойностните българи нямат политическа окраска.

На 4 февруари Николай Добрев и Георги Първанов връщат мандата за съставяне на правителство на БСП на тогавашния президент Петър Стоянов. Това слага край на политическата нестабилност в страната и гарантира мирен изход от тогавашната криза.

Предложението е за преименуване на улица "Семафорска" в столичния район "Надежда", на името на бившия вътрешен министър. Идеята била от преди десетина години. Неин автор е инициативен комитет от генерали, сред които Кирил Войнов и Богомил Янев. Преди няколко месеца Борисов чул за нея от културния министър Вежди Рашидов и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Лично се заинтересува защо такава идея събира прах. Благодарен съм му за жеста и вниманието", призна вчера соцдепутатът, който се видял с премиера на публично събитие.
 

Запознати припомниха, че Николай Добрев е бил кмет на район "Надежда" в София в края на 80-те години. Добрев е политикът от най-новата ни история, който спаси гражданския мир в страната с държавническото си решение от 4 февруари 1997 г. Тогава като кандидат за министър-председател Добрев върна мандата за съставяне на правителство на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Бойко Борисовулица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хей буда,кръсти улицата на бившата си съпруга....
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селски хитрец си е будата...но прозрачен...Там му е грешката,че не се е обучил добре да менти....
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да Му е искал "благословията" на дебелия, нагъл ***?!
51
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
До ER_Dr 61 , mnogo mrasno pisane , mnogo zloba...
50
4
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
kato vi cheta glupavute komentari,vse po-veche se ubejdavam,che takiva maje,kato Kiril Dobrev sa riadkost v nashe vreme
49
5
 
4
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
"Стойностните българи нямат политическа окраска", убеден е премиерът,Така е! Сменят си я според нуждата. Но под стойността си не падат. Скъпо платени пачаври, казано на *** език.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече каквото и да направиш няма да спечелиш симпатии! Но ако искаш можеш да почнеш със свалянето на цената на тока. Всичко друго са празни приказки. Но с тяx няма да наxраниш изгладнелия народ.Същия си като през първия си мандат.
47
4
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 9 години
НАЛИ ИМА ГРАН .ПУНКТ "КАПИТАН АНДРЕЕВО".....ЩО ДА НЕМА И МИТНИЦА "КИРИЛ ДОБРЕВ" ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА...КАТО ШЕ Е "ПОЛИТИЧЕСКА ГАРГА/гавра/ ---ДА Е РОШАВА И ЧЕРВЕНА... !
46
11
 
6
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Браво бате Бойко! За пореден път доказа, че си голям политик, родолюбец и истински Българин! Гордеем се с тебе! Най-истинския политик на новото време!
45
1
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА.... преди 9 години
ПРЕИМЕНУВАЙТЕ ПОНЕ ЕДНА МИТНИЦА НА ИМЕТО НА СИЧЕТО МУ ...."КИРИЛ ДОБРЕВ"!..ЩО ПАРИ ИЗПРА ПРЕЗ ТАЯ МИТНИЦА ,ЧОВЕКА ...ХА,ХА,ХААААААА
44
3
 
4
 
! Отговори
Кретени ,боже ... преди 9 години
Преди 10-11. , беха на мода руските пиянци в политиката ...дойде демокрацията и ---ВЕЧЕ НА МОДА СА НАШЕНСКИТЕ "ПОПИВАТЕЛНИ"!КОКО ДОБРЕВ ...се черпеше далеч по-яко от Миков...!СИГУРНО ЗА ТОВА Е ТОЛКОВА ЗАСЛУЖИЛ!!!/..дали па следващия нема да е Миков..ха,ха,хаа../
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прав си боко. Също трябва и бул. Сливница да е на името на синчето киро когато отива в Сърбия полицайте и митничарите да стоят мирно.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NOCO DOBREV BESHE SMVOL NA ALKOHOLIZMA V UPRAVLIAVASHTITE SREDI NA BALGARIA.OSNOVATEL NA DVIGENIETO --BEZ ALKOHOL NE MOGEM,ISKAME OSHTE.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има толково българи оставили следа в историята като учени, историци, поети, писатели, спортисти, учители, лекари и т.н. защо трябва до се слагат имената на политиците които нищо не са дали на Българиа а само са смукали.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой си ти бе ?Погледни си структорите по места.Аре да я карме ...
39
3
 
11
 
! Отговори
улицата преди 9 години
Имената на улиците трябва да бъдат неутрални! Иначе всеки път при преоценка на политиците ще се бъркаме в джоба за нови табели, за нови документи...И ще ровим кокалите на мъртвите.Каква глупава суетност ги е полазила днешните политици. Бареков също си мечтаеше за уличка, Борисов се записа в учебниците по история. А българите живеят масово все по- мизерно и изчезват като етнос.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за пропагандна комусисти4еска дивотия през 21 век в страна от ЕС ?
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наш Боцко е божествен по рождение, закъсняхте с обожествяването. Велик и божествен...***.
36
1
 
7
 
! Отговори
NACO преди 9 години
А,за другаря Тодор Живков даде ли?
35
12
 
2
 
! Отговори
ЕТО .... преди 9 години
ТОЧНО ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДПС!!ТЪПИЗМИТЕ НА ТАЯ РУСКО-ДУПЕДАВСКА ЧЕРВЕНА МАФИЯ , НЕМАТ КРАЙ!!!!!ИСКАМЕ СИ СУЛТАНА !!!ЗА ДА ИМА СВОБОДА , РАХАТ И МИР---ЧЕРВЕНИТЕ ДУПЕДАВЦИ В СИБИР!АМАН ОТ "ОСВОБОДИТЕЛИ" И ПОЛИТИЧЕСКИ ГРАБИТЕЛИ.....