БСП е в криза, но има шанс до местния вот, сигурен е Станишев

"Свалям шапка на ГЕРБ, една лоша дума не казаха за себе си"
Обновена: 31 яну 2015 18:28 | 31 яну 2015 18:27,
116
БСП е в криза, но има шанс до местния вот, сигурен е Станишев
Сергей Станишев. Снимка: БТА

БСП е в криза. За това призна днес лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев по време на форум на левицата в Пловдив, на който се коментираха предстоящите местни избори.

Още по темата
Станишев заяви, че столетницата трябва да се реформира. Конкретика за коалиционната политика на БСП се очаква да има около месец май, но говоренето против ГЕРБ няма да бъде основен ресурс за предстоящите местни избори, уточниха социалистите.

„Това, че сме в опозиция, е възможност за БСП да се поучи от стари грешки и да набележи нов път, защото имаме основание, а на ГЕРБ им свалям шапка – една година в опозиция и една лоша дума не казаха за себе си, а ние често сами се самоубиваме.”, заяви на пресконференция пред журналисти Сергей Станишев.

Ръководството на БСП се събра в Пловдив, за да стегне редиците за предстоящите местни избори. Според Станишев, въпреки че БСП е в криза, тя има шанс да се реформира до местния вот.

„Никакъв сценарий не е гарантиран завинаги, че БСП ще е втора политическа сила, всичко е в наши ръце, но ако си извлечем поуките от миналото и от това какво е състоянието за страната и предложим решения на хората”, заяви още лидерът на ПЕС.

Сергей Станишев няма намерение да се кандидатира за президентския вот у нас, но подчерта, че забелязва променено поведение при премиера Бойко Борисов.

„За президентските избори има един фактор „време”, който никой не го отчита, но поведението на Борисов е променено – това не е Борисов през 2007-2009 година, това ме навежда на мисълта, че тази роля много повече подхожда за другата позиция, отколкото на министър-председател, което също не означава по никакъв начин, че той ще бъде кандидатът на ГЕРБ”, каза още Станишев.

Според ръководството на левицата, АБВ не е заплаха за разделение в БСП. Начините за спечелването на местните избори социалистите ще дискутират и в неделя в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
13
 
! Отговори
Kандидатът преди 9 години
Ако се кандитатира за президент Сергейчо задължително юе спечели - -----------0.001%.
49
1
 
11
 
! Отговори
приказки за деца преди 9 години
"Серьожка в Стране чудес."Издателство - "Прозитано 20", принтера на втория етаж, вдясноСъс съдействието на ПЕЗ и "Леви амбреажи" АДГодина на овцете.Брошурка, офсетова печатна едноцветнаТаргет - кой се фанеТираж - един пакет А4, в т.ч. макулатури и едно учебниче 200 страници двустранно по инглиш на щерката, че им го искат
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът на БСП е ръководството му- обучени под идеите на Еврокомунизма в АОНСУ на Ал.Лилов международно призната организирана банда национални потомствени предатели,продажници, престъпници,некадърници, обикновени алкохолици и откровени ***...Преди време митинг на БСП пред паметника Левски се проведе на фона на огромно платно,изобразяващо *** на АЗИС!БСП ли е символ на ***,или *** е символ на БСП?А и Стратега постанови-БСП трябва да стане МАЛКА МАРГИНАЛНА ПАРТИЯ!!!
47
0
 
10
 
! Отговори
леля ти преди 9 години
Даааааа голям шанс имате да измрете напълно до изборите, неостанахте много,Амин
46
13
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Коалиция БСП и Атака =правителство и ще тръгнат работите на 100%
45
13
 
4
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Станишев е умен мъж,но се бори за глупава кауза
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никога повече БКП
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** Станишев я съсипа тази партия и вече никога няма да са фактор в политиката на страната. АБВ ще набере още височина а БСП едва ли ще вземе повече от 15% по изборите.Имаха шанс да направят реформи и нещо полезно след Борисов-1 ама така се прегърнаха с ДПС та направо им го сложиха яко ..
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бсп-то е свършена работа, вече не остана електорат.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ ДА НЕ БИ ЗАПЛАТАТА В ЕВРО ПАРЛАМАТА ДА НЕ ВИ СТИГА? ДА НЕ БИ 25 000 ЕВРО ДА СА ВИ САМО ПАРИ ЗА СЕМКИ? Е В ГОЛЯМА КРИЗА СТЕ ДА ЗНАЕШ. НЕ САМО КОМУНИСТИТЕ СА В КРИЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ А И ПАРТИИКИ СТЕ В КРИЗА. КАК МОЖЕ ДА НИ ОБЯСНИШ ЧЕ САМО 30 % ОТ БГ НАРОДА Е ГЛАСУВАЛ? КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 70 % ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ? НА ТОВА АЗ НЕ МУ КАЗВАМ КРИЗА НА ТОВА МУ КАЗВАМ ПЪЛЕН ПРОВАЛ ПО ВСИЧКИ ЛИНИИ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ. ВИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СТЕ В ПАРЛАМЕНТА ВИЕ ВСИЧКИ КОИТО СЕ ПРАВИТЕ НА ПОЛИТИЦИ.
40
13
 
2
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Тиквеникът Анонимен *** да ходи да се гръмне. Няма грам акъл да говори срещу Станишев. Може да говори само срещу Тиквата.
39
14
 
5
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Тиквениците от форума псуват Станишев, вместо да псуват тиквите.
38
8
 
4
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Българите трябва да скроят шапката на ГЕРБ и да ги пратят някъде далеч. Тези от ГЕРБ нито знаят какво искат, нито знаят кой може да направи нещо, нито могат някога да се научат.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гладен съсел местен вот сънува
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя бобър от къде изпълзя пак ?
35
2
 
12
 
! Отговори
Отвратителното Педи преди 9 години
Станишко, известен също и като Еврогея що не каже с какви пари си е купил мезонета в Брюксел?!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 45,И какво ще постигнат,ще вземат пари без да работят ли.Тия са пълни популисти,просто обещават неща който и те самите знаят че не могат да изпълнят.А Гърците са свикнали да не работят а да вземат пари от Европа,и сега като им спряха парите ревнаха.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко пояняване на Др. Станишов стопява еректората на БСП с 10%. До местните избори може и да не останат и цимпатизанти.
32
1
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Тоя идва да освободи от ареста оня началник на митницата, по... политически причини...
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато си беснеете по форумите,гърците, испанците,скоро и други действат.