БСП е в криза, но има шанс до местния вот, сигурен е Станишев

"Свалям шапка на ГЕРБ, една лоша дума не казаха за себе си"
Обновена: 31 яну 2015 18:28 | 31 яну 2015 18:27,
116
БСП е в криза, но има шанс до местния вот, сигурен е Станишев
Сергей Станишев. Снимка: БТА

БСП е в криза. За това призна днес лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев по време на форум на левицата в Пловдив, на който се коментираха предстоящите местни избори.

Още по темата
Станишев заяви, че столетницата трябва да се реформира. Конкретика за коалиционната политика на БСП се очаква да има около месец май, но говоренето против ГЕРБ няма да бъде основен ресурс за предстоящите местни избори, уточниха социалистите.

„Това, че сме в опозиция, е възможност за БСП да се поучи от стари грешки и да набележи нов път, защото имаме основание, а на ГЕРБ им свалям шапка – една година в опозиция и една лоша дума не казаха за себе си, а ние често сами се самоубиваме.”, заяви на пресконференция пред журналисти Сергей Станишев.

Ръководството на БСП се събра в Пловдив, за да стегне редиците за предстоящите местни избори. Според Станишев, въпреки че БСП е в криза, тя има шанс да се реформира до местния вот.

„Никакъв сценарий не е гарантиран завинаги, че БСП ще е втора политическа сила, всичко е в наши ръце, но ако си извлечем поуките от миналото и от това какво е състоянието за страната и предложим решения на хората”, заяви още лидерът на ПЕС.

Сергей Станишев няма намерение да се кандидатира за президентския вот у нас, но подчерта, че забелязва променено поведение при премиера Бойко Борисов.

„За президентските избори има един фактор „време”, който никой не го отчита, но поведението на Борисов е променено – това не е Борисов през 2007-2009 година, това ме навежда на мисълта, че тази роля много повече подхожда за другата позиция, отколкото на министър-председател, което също не означава по никакъв начин, че той ще бъде кандидатът на ГЕРБ”, каза още Станишев.

Според ръководството на левицата, АБВ не е заплаха за разделение в БСП. Начините за спечелването на местните избори социалистите ще дискутират и в неделя в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIKOGA BCP POVECHE ! BCP BQXA NA VLAST 20 GOD I SASIPAXA DARGAVATA, I NAI-VAGNOTO E CHE SE PRAVQT NA KOMUNISTI, BCP RABOTI PROTIV RUSIA I PROTIV NARODA, TOI B.B V MINALIQT SI MANDAT UGOVORI VSICHKO PO JUGEN POTOK S PUTIN A BCP ZAMRAZIXA PROEKTA! BCP V BG ZNACHI MAFIA A NE ZNACHI SOCIALISTI, ZAPOMNETE GO I NIKOGA NE PUSKAITE BCP VAV VLASTA
9
4
 
5
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Като казваш атака имаш в предвид партия ЮРУШ,нали?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям мнението на номер 14. Действително доста пенсионери от бсп минават вече към Атаката. Разни познати на баща ми са така. Първоначално ми беше малко чудно, понеже те нали са си от БСП-то форевър, но май са се усетили, че в Атаката е истината :)
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на др. Станишев , да ни е жив и здрав , че без него сме жив зян. Кой ще довърши БСП-ДС .
6
1
 
12
 
! Отговори
бб преди 9 години
пак ли започна да си показваш гадната мутре бе хамстер!!! ч се скрий завинаги !
5
3
 
19
 
! Отговори
Кашчей преди 9 години
Много бърза Станишев. Няма и година откакто неговата клика заедно с Атака и ДПС ограбиха КТБ и почти фалираха цялата държава, и пак отворил уста да печели някакви избори за да *** и краде народните блага. Не става така аркадаш. Първо върни парите и се разкай и може след едно-две десетилетия народът пак да ти се хване на лъжите. Но дотогава няма шанс.
4
0
 
27
 
! Отговори
Та преди 9 години
Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд!Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности!Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!Създадохте най-голямата безработица в Европа!Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора!Отворихте път на младите хора към проституцията и наркотиците!Направихте от специалистите улични продавачи и охранители!Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход!Намалихте нацията с близо 1 милион жители!Съкратихте средната възраст на българите с 10 години!Върнахте забравената детска неграмотност!Отворихте п
3
2
 
21
 
! Отговори
Не съм врътка преди 9 години
Не съм я хвърлил членската книжка от БКП. Не съм врътка.Но!!Как стана така другарю Станишев, че правоимащите преди революцията са правоимащи и сега?Как стана така другарю Станишев, че които бяха по върховете на силовите структури изведнъж забогатяха?Как стана така другарю Станишев, че и едните и другите ЗАБРАВИХА за другарската взаимопомощ?С една дума, сега са почтени БИЗНЕСМЕНИ - с власт, парички и прочие.А милионите баламурници / членове на БКП / си останаха такива. НО ГЛАДНИ.КАК??????
2
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БСП ИМА САМО ЕДИН ШАНС---АТАКА---ИНАЧЕ ОТИВАТ В ИСТОРИЯТА
1
5
 
19
 
! Отговори
Другарююю преди 9 години
Да изсъхне семето ти и да се затрие родата ти задето нанесе такива злини на България.Да пукнеш дано.