Възродителният процес е важен за имунната ни система

ДПС беше синоним на евроатлантическа идея, заяви Местан
Обновена: 5 фев 2015 10:12 | 5 фев 2015 09:15,
180
Възродителният процес е важен за имунната ни система
Снимка: архив Булфото

Преодоляването на тежкото наследство на Възродителният процес е въпрос за имунната система на демокрация в днешно време. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в предаването „Денят Започва” по БНТ.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, вчера БСП и ДПС си размениха остри критики на тема Възродителен процес. Стоян Мирчев от социалистите обвини партията на Местан, че се опитва да насъска българските турци срещу българите. Повод за това станаха внесените от ДПС промени в закона за гражданската регистрация.

„Ние вчера чухме заявки от дясното, че няма да подкрепят един толкова естествен закон на ДПС. Починалите по време на Възродителния процес, включително и ритуално запалилите се, заради името и вярата си – имено защото не биха могли да подадат молба от отвъдното, би следвало да имат правото, за да се успокои душата им, административно да се възстановят имената им”, заяви лидерът на ДПС.

По думите му, когато дясното отказва да подкрепи подобен проект, то губи моралното право да бъде носител на демократичното начало. Попитан докога ще бъде коментирана темата за Възродителния процес, Местан отговори: „До преодоляването на последиците от Възродителния процес”.

Той добави, че това е преди всичко човешки и морален дълг. На въпрос дали смята, че не са получили подкрепа на предложението, защото от идва от ДПС, а не защото липсват демократични норми, Местан каза: „Ако една, или друга политическа сила ще определя отношението си към казус, засягащ основите на българската демокрация, субектът на инициативата – ние, с един подобен подход се отказваме от парламентаризма”.

На въпрос дали от ДПС зависи да изкара Възродителния процес от политическото говорене, Местан отговори, че въпросът за Възродителният процес е несамоцелно поставен от ДПС. „Самото възникване на ДПС, беше синоним на евроатлантическата идея, беше имено от гледна точка на необходимостта България да се развива като демократична държава на равноправните граждани, защото единствено в България, на Балканите се разгърна този мракобесен, античовешки Възродителен процес, по времето на който бяха убити много граждани”, заяви Местан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
EU преди 9 години
NEGRAMOTNITE V BALKANA LI SA EVROATLANTICITE ?????
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой каквото си търси....Ние Българите - трябва да си направим НАШИЯ възродителния процес!
60
1
 
9
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
За какво ни занимавате с тоя *** ***???
59
2
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А 500 ГОДИНИ ТУРСКИ ГЕНОЦИД..ИЗБИВАНЕ НА МИЛИОНИ ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРИ..КРЪВЕН ДАНЯК..А *** *** ЩЕ СЕ ИЗВИНИТЕ ЛИ ВИЕ И ДА ВЪРНЕМ ИМЕНАТА НА БЪЛГАРО МОХАМЕДАНИТЕ КАКТО СА БИЛИ ПРЕДИ НАСИЛСТВЕНО ДА ГИ СМЕНИТЕ А ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ИСКАЛИ ДА ИЗКОЛИТЕ..ДА ПУКНЕШ ПАРАЛИЗИРАН ТУРСО РУСКА *** ЕНИЧАРСКА..СЕГА МЕ ИЗТРИЙТЕ АКО НЕ ВИ Е СРАМ
58
2
 
9
 
! Отговори
ДО Ястреба преди 9 години
Дядоти какво прави в БГ като не може да говори български ?? а пък на дядо ти дядо му кат беше млад и пъпчив като колеше и изнасилваше в Батак му беше хубво и не рева нали?
57
2
 
9
 
! Отговори
до Ястреб преди 9 години
Как не са пребили и баба ти да не мърсиш нашата земя.
56
1
 
7
 
! Отговори
тук е България преди 9 години
Когато се зададе важен законопроект в НС като този за ДАНС примерно , агентите на ДС от ДПС веднага вадят етнически проблеми за да осуетят приемането им ! Иначе ето част от "възродителите" служители на ДС организирали т.н. възродителен процес със сегашните им имена:Ахмед Доган , Юнал Лютви , Ибрахим Татарлъ , Лютви Местан ....Та крадеца вика- дръжте крадеца !
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павелчо, екзактни ми Павелчо, не разбираш ли, измъква ти се лапачката и става лошо. Сава се е скрил и алкохолизирал, слугите принасят но твоите избиратели намаляват, намаляват и искат глътка въздух а не заплахи и вадене на скелети от гардероба. Защо Павелчо плашиш хорицата, оставил си ги бедни и неинформирани за да ги използвате, умни ми Павелчо. Рано или късно твоите хора ще се усетят и ще ти бият шута в дръгливия...сещаш се.
54
2
 
9
 
! Отговори
Хюсеин преди 9 години
Местане, ти не си виновен - ти си просто едно нагло протеже чиято цел е да има етнческо напрежение, защото така ти казват отгоре. Не си мисли, че като ми дрънкаш високопарни думи, не прозира тъпотията ти! Срам ме е, че се пишеш турчин!!! Истинския турчин цели да живее в мир с хората около него и ако ни защитаваше нас турците (ако има от какво да ни защитаваш защото аз никога не съм бил дискриминиран ), нямаше да вадиш по вола теле и да насаждаш напрежение . . . . Идва ми да ти забия един!
53
1
 
8
 
! Отговори
Ру преди 9 години
До Ястреб ВеликолепниА твоите прадеди като се клали българи какво ще кажеш?Дядо ти като не е говорил български да си е ходил в Турция!Няма за какво да се пенявиш след като навремето сте извършили толкова убииства и кланета, нямаш право да се оплакваш!!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреб ВеликолепниА кой ще отговаря за атентатите и другите простотии от страна на турците. Да възродителният процес е грозно нещо, но другото е оправдано така ли. Как живееш в една държава и не знаеш езика и или не искаш да го говориш. Българите сме един от най-толерантните народи и спрете да плюете и да мътете водата. Съжалявам, че трябва да го кажа, но не може да си български граждани и да не си живял в България, да не можеш да говориш български и да плюеш официалният език, религия.
51
1
 
11
 
! Отговори
jen преди 9 години
Аре стига с тоя възродителен процес! Голяма драма! То ще го изкарате по-страшен и от турското робство. Взе да се изтърква темата - Германия убиха 2 милиона души и света някак си им прости, мисля че и Възродителния процес е време да спре да е тема на ежедневни дискусии!
50
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Забрана на противокоституционната ДПС! И този ще млъкне!
49
1
 
17
 
! Отговори
Истината е една преди 9 години
Братя БЪЛГАРИ, нека се надигнем и изметем тази т.нар партия от територията на страната. Това е една мафиотска структура специализирала се в пране на пари, незаконна сеч на дървесина и какво ли още. Примери за нейната дейност колкото искате. ДПС е като тумор - настанил се е и смуче ли смуче колкото може от благата на хубавата ни страна. Нека изметем колкото се може по далеч и ще видите, че след това страната ни ще тръгне напред и нещата ще започнат постепенно да се оправят.
48
1
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Лечението за този, както и за Волен Сидеров е едно и също. Спрете да ги пускате по вестниците и никой няма да се сети повече за тях.
47
1
 
6
 
! Отговори
Boyko преди 9 години
DPS beshe sinonim,no sega e mononim.DPS nikoga ne e bilo nishto drugo,osven plod na bulgarskata prostotija.
46
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Прокуратурата да не мълчи, а да му повдигне обвинение в разпалване на омраза и етнически конфликт! Доган беше прикрит и подмолен, а този дърт *** не се спира! Отвсякъде е пламнало, а това плямпало явно иска не млъква!
45
2
 
7
 
! Отговори
tryrty преди 9 години
И отнемането на територии от България и кланетата също са важни за имунната ни система.
44
2
 
21
 
! Отговори
петко войвода преди 9 години
при това положение,аз пък искам съд и справедливост за Баташкото клане,битката при Шипка и Еничерството!!!
43
1
 
11
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
ГАД ***