Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!

Андрей Райчев: Борисов реши проблема блестящо, като каратист
Обновена: 5 мар 2015 20:45 | 5 мар 2015 20:41,
211
Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!
Снимка: архив Булфото

Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент, защото досега няма случай социолог да стане МВР шеф. Така коментира последните рокади в кабинета социологът Андрей Райчев. Все пак той нарече номинацията на доскорошната си колежка блестящ ход от страна на Борисов, който като истински каратист се справил с трудната ситуация.

Още по темата
„Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър”, призна Райчев пред БНР. Според него нямало и социолог в България, освен Бъчварова, който да се съгласи да поема горещия пост. Той припомни и че вътрешното министерство и социологията са твърде различни, защото МВР шефът трябва да е човек на твърдата ситуация, на тайните решения.

Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен.

„Господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация”, обясни той.

Социологът припомни, че Румяна Бъчварова е била 4 години завеждащ кабинет в правителството, а сега от месеци е вицепремиер. „Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов”, каза още социологът.

Според него дори изборът на премиера е блестящ, защото Бъчварова е хладнокръвна, не е човек на сензациите и на резките движения.

Райчев похвали Борисов и за начина, по който се е справил с тежката ситуация, тъй като успял да намери решение и да реагира бързо. „Това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент”, анализира социологът.

Според него Борисов е успял да снеме две напрежения - и вътрешните, и външните. „Той удовлетвори своите критици като каза: Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев. А от друга страна, не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър”, обясни ситуацията Андрей Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абре Лайчев, толкова много словоизлияния, не е ли по-просто да Му оближеш задните части и да се свърши? Какво си се "разсоциологил"? Не ти ли стигнаха и на теб парите? И не Го ли виждате този, колко пари чини, че сте го заоблизвали? Този ли е великият спортист, я питайте трениралите заедно с него каква страхлива кукличка е? Избърши си устенцата, другарю Лайчев!
134
0
 
1
 
! Отговори
Socializam v BG преди 9 години
"uchi, mama, uchi, che da ne rabotish!" :))))))i "Paradoksat na ogledaloto" sled godini :))))))
133
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
То и полицаите са неграмотни ,ама срещу някой лев станали такива
132
0
 
5
 
! Отговори
бухал преди 9 години
какво очаквате от академик по икономика ТИКВА за него на този пост е подходяща и санитарка в морга
131
0
 
7
 
! Отговори
Райчев, мазнико! преди 9 години
Уникална Българска ПРОСТОТИЯ: "... Социолог да стане МВР шеф!".
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това "реформаторско" назначение е да се запушат ушите, очите и устите на всички, да има глухота и слепота докато Боко Тиквата си лекува менискуса на спокойствие до президентските избори. Него нищо друго вече не го интересува, освен да стане президент, където да си бара шлифера на теферич, пък който има да прави реформи, да заповяда...!!!
129
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румяна Бъчварова не я познавам и нямам мнение за нея, но щом А.Райчев злобее, значи изборът е добър.А какви бяха кадрите на БСП за този пост: пикаещият във фонтани, Овчев и т.н.
128
2
 
18
 
! Отговори
nnn преди 9 години
Поредното доказателство,че в България никой не работи това, за което е учил,а особено пък кадрите на Герб, там няма нищо читаво!
127
1
 
8
 
! Отговори
dk преди 9 години
стига с тези млади хора ,които нямат опит и много лесно могат да бъдат лъгани от лъвовете,или пък много лесно се корумпират и подлагат на чужди влияния,за да ги вземат като никито в техни организации и плевньо върви натамне и старци над 60 години,поради биологически особености,които не подминават никой45.......60 години трябва да са управляващитеимаме опит с кохортата на царчето,докарани младоци от запад как разграбиха и продадоха българия...най големия грабеж и едрия по размери
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент". Повече от 25 години в България освен експерименти друго нищо не се прави. Направиха се политически експерименти и още се правят, експеримент с приватизацията, със селското стопанство, здравеопазването, образованието с армията , с МВР. Не остана нищо не експериментирано - т.е разрушено и сме жалка и смешна държава от експерименти.
125
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков бе един от първите минстир които ми харесаха на този пост - човек експерт, с дойстойнство. Бъчварова може да е добър соицолог но какво разбира от МВР? Москов, който прави тежка реформа в здравопазването и е лекар е доказателство, че хората по ресори, трябав да са професионалисти
124
2
 
16
 
! Отговори
Орлин Юри фандъФилев преди 9 години
Никакъв експеримент не е назначаването на 1непрофесионалист и 2. лицето Р. Бъч.-Филева за министър на МВР. И Райчев чудесно го знае. Някой задава ли си въпросът Защо Борисов назначава непрофесионалисти, наричани накратко "калинки" навсякъде? Това случайно ли е или е закономерно? Лесно е да се каже че се бои от професионалисти. Не, Не това е отговорът. Отговорът е съвсем другаде и в съвсем различна полуравнина от тази, в която мислят нормалните хора. Но е нормално за властващото задкулисие.
123
2
 
7
 
! Отговори
i'm преди 9 години
Аз пък мисля, че е крайно време за шефове да започнат да се назначават хора с акъл. Че като назначават прости милиционери, очевидно нищо не става. Социолог ли ще е, политолог ли, физик ли, математик ли, все едно. Само да не е куха лейка. Те и за следователите нарочно назначават само ***, за да може съда да отхвърля почти всичко...Имам чувството някой нарочно се старае само *** да са на ръководни длъжности...
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Be6e fizkulturnik,sega sociolog,ostavat lekar i artist I prevartama nivoto,jalna ni maika dokato vseki se zanimavaS ne6ta ot koito ni6to ne razbira
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ега сега полицаите свършат нещо полезно! Могат да раздават топла супа на бездомните!
120
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Експеримент?! Докога ще се експериментира? Май ще станат 70 годините на експерименти. И ако я караме, както досега, май ще столетим. Ама много умен народ сме, макар че според класика не сме народ, а ***.
119
0
 
16
 
! Отговори
ха преди 9 години
И Цветан Цветанов е завършил спортна академия, пък изкара почти един мандат ...
118
1
 
9
 
! Отговори
Бял циганин преди 9 години
Все едно че Бурова от филма 'Столичане в повече сложиха на този пост. Бойко,Бойко...какъв мушморок си ти...
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този червен шаман взе да ми идва в повече. Сайтове, телевизии всеки ден.. Страх ме е да пусна чешмата, че да протече и от там
116
1
 
13
 
! Отговори
lusi vasileva преди 9 години
Б.Б.е притиснат в ъгъла.Той вчера в парламента беше бесен,накара се на своите коалиционни партньори.Няма един мъж от Герб на когото да се довери та жена постави на това възлово място.От сега е ясно че тя послушно ще изпълнява всичко.Това е началото на края на този кабинет.Основната причина за всичко са претнциите на РБ които с Плевнелиев са в конфронтация с Б.Б.и ще го катурнат от власт.Язък за 16млрд.с които си осигуриха спокойствие.Електоратът не е забравил ище ги накаже.