По желание на Борисов: Лазаров и Писанчев хвърлиха оставки

Премиерът чака главсекът на МВР да разплете убийството на Вероника във Велико Търново
Обновена: 6 мар 2015 17:07 | 6 мар 2015 10:17,
123
По желание на Борисов: Лазаров и Писанчев хвърлиха оставки
Светлозар Лазаров Снимка: архив, БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев хвърлиха оставки, след като вчера премиерът Бойко Борисов им ги поиска.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е помолил Лазаров да довърши случая с убитата 23-годишна студентка Вероника Здравкова във Велико Търново.

„Помолих го да си довърши случая във Велико Търново. Ще приема оставката най-вероятно утре на обяд. Дотогава очаквам да има задържан по случая”, заяви още той.

Борисов съобщи, че главният секретар ще бъде избран от министъра на вътрешните работи. Премиерът посочи, че има вече готово предложение за председател на ДАНС. Той го пази в тайна засега, но гарантира, че ще е съгласувано с "всички възможни хора на света". Борисов обаче отсече, че няма да маха шефа на ДАТО Цветан Китов. 

След като инспектира новата сграда на Софийския районен съд, Бойко Борисов каза, че като мине ангажимента му с празничните надбавки за пенсионерите, ще мисли как да осигури средства и за ремонта на т.нар. военно НДК, което трябва да бъде осигурено за нуждите на СРС. "Каквото изкараме, даваме за пенсионери и за съдебна система", заяви Борисов.

Вчера от парламентарната трибуна министър-председателят поиска оставките на Лазаров и Писанчев, след като изненадващо вътрешният министър Веселин Вучков се оттегли от поста в сряда с мотиви, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шефове на ДАНС и ДАТО, въпреки че има нов Закон за МВР.

След като от ГЕРБ разчистиха пътя за промените в НС, се очакваше, че службите ще бъдат оглавени от нови лица. Лазаров, Писанчев и Китов обаче получиха неочаквана подкрепа от самия премиер наскоро, като Борисов на практика обвини предшественика си Пламен Орешарски за свършеното от тях в предишния мандат.

След оставката на Вучков, която беше приета веднага от Борисов, обаче премиерът мина на позицията, че със смяната МВР шефа Лазаров и Писанчев също трябва да бъдат сменени.

Премиерът вече предложи кой да седне в министерското кресло на Вучков - това ще е вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Борисов видимо се ядоса на оставката на Вучков в деня, в който у нас на посещение беше шефът на ФБР Джеймс Коми. Премиерът дори заподозря "ченгеджийски номера".

След като стана ясно, че шефовете на службите ще бъдат сменени и ще има нов вътрешен министър, от ДПС пък им олекна, че са отпаднали всички внушения на тема задкулисие "Борисов-ДПС".

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тия хора кога ще почнат да работят бе ?
59
0
 
7
 
! Отговори
Убиецът ЗАДЪРЖАН? преди 9 години
>Задържаният за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново е Илиян Здравков на възраст между 40 и 50 г. Наскоро е излязъл от затвора, съден е за грабеж. Миналата година край гарата в Горна Оряховица той по идентичен начин нападнал жена, тръгнала на гости при приятеля си. Взел й чантата с 400 лв.
58
4
 
10
 
! Отговори
go преди 9 години
Тиквата взима всичко...
57
3
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
ДПС *** се махат, това е добра новина!Ама трябва да се чистят и от Земеделското министерство, от всякъде!
56
7
 
5
 
! Отговори
Джони Сънрайз преди 9 години
Браво на Лазеров. Сега Реформаторите ще могат да направят необходимите реформи.
55
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ИЗОБЩО ОТКАКТО ТОЗИ СТАНА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР И ЙОВЧЕВ -МИНИСТЪР - ПРОСТО МВР МИ ПАДНА В ОЧИТЕ. ЛАЗАРОВ БЕШЕ ЛИЦЕТО НА ТЪПОТИЯТА ,А ЙОВЧЕВ НА НАХАЛСТВОТО ! ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГИ КЪШНАТ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ ММВР НЕ СТРУВА НИЩО !
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изтече инфо как ги гласят за нови по-високи постове, с по-големи заплати в нова антикорупционна комисия. Просто е жалка подигравка , ако излезе вярно.
53
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОКУ ЩО СЪОБЩИХА,ЧЕ Е ЗАДЪРЖАН УБИЕЦА НА ВЕРОНИКА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.ИЗВЪРШИТЕЛЯ Е *** ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ...ЕВРО-АТАЛНТИИЧЕСКАТА ИЗМАМА ДО ТУКА НИ ДОКАРА ,СЕГА ДА ВИДИМ ДАЛИ(УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ) ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ТАЗИ БЕЗНАКАЗАНА *** ПРЕСТЪПНОСТ
52
4
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Има свободно място в зоологическата градина в клетката на орангутана. Подходящо ново работно място според интелекта и квалификациите.
51
0
 
6
 
! Отговори
БЛАГОЕВГРАД преди 9 години
НЕКАДЪРНО СКРОЕНАТА НЕСКОПОСАНА АКЦИЯ В БЛАГОЕВГРАД НА 06 ФЕВРУАРИ ,ПРИ КОЯТО БЯХА ПРЕБИТИ И ЗАДЪРЖАНИ НЕПРАВОМЕРНО, НЕВЪОРЪЖЕНИ ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ. ОТ ТЕЖКОВЪОРАЖЕНИ БАРЕТИ,ЕТО ТОВА СЪЩО ИМ ИЗЯДЕ ГЛАВИТЕ НА ТИЯ НЕПРОФЕСИОНАЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ
50
6
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
И защо трябваше да се стига до там Вучков да подава оставка и сега да назначават някаква социоложка за министър на вътрешните работи? Това е едно от ключовите министерства в управлението на държавата! Егото на Борисов е по-голямо от разсъдъка му!
49
2
 
0
 
! Отговори
do 74 преди 9 години
koi film gledas ima zapis s zapodozreniq i toi prilica na teb povece
48
6
 
20
 
! Отговори
Тато преди 9 години
ЛЕЛЕ КАКВА ПРОСТОТИЯ И НЕКАДЪРНОСТ СЕ ШИРИ В БЪЛГАРИЯ,ПОГЛЕДНЕТЕ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ ПЪЛНА ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВНИК,ПОЛУГРАМОТЕН НЕСРЕТНИК И КУКЛА НА КОНЦИ,И КАКВИ СА СМИ, КАК СЕ ВТУРНАХА ДА ОБЯСНЯВАТ ПРОСТОТИИТЕ МУ С НЯКАКВА ПРОЗОРЛИВОСТ И МАНЕВРЕНОСТ,ТОЙ ТИКВАТА ПРОСТО НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ И ЧАКА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА МУ ПОДСКАЖАТ ,ВИДЯХТЕ ГО КАКВА ЖАЛКА КАРТИНКА ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА, КОЙ ГО ДЪРЖИ ЗА ШЛИФЕРА ?
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А междувременно задържаният ром за убийството на Вероника си е признал. Убита е с тесла. Хайде сега новата министърка да каже какво ще прави с битовата престъпност. Ромовете колят българи така, както турчин не ги е клал, въобще не ме интересуват вашите рокади по върховете, искам мерки против ромите.
46
2
 
14
 
! Отговори
апач преди 9 години
Винету назначава,Винету и уволнява,така е в царството на *** :))
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега чакаме поредното нелепо назначение - недоразумение
44
1
 
3
 
! Отговори
i taka преди 9 години
opraviha si budjetite i go udariha na mabet kolko vreme mina osven panairi nikakva rabota i jurnalistite kolko sa ..... e basi.....
43
5
 
7
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Пеевски им е скритият коз на ГЕРБ.
42
12
 
16
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Колко поручаваш да пишеш тези глупости? Тиквата плати от откраднатото около 80 милиона за протестите. С парите на бедния народ. Сега кой да излезе без пари? Толкова простотии от Тикваров и мълчание. Едно време имаше омраза къв Т.Живков. Но към този самозабравил се параноик е огромна!! За да храни комплекса си за малоценност уншщожава България. Той от хората не се интересува, просто ги презира. Определено има нужда от лечение в психиатрия.
41
1
 
15
 
! Отговори
прокурор преди 9 години
Профил на идеалния данъчен инспектор - нисък, плешив, импотентен. Със сито куче на лов не се ходи. Това са двата принципа в кадровата политика на МВР. 95% от служителите на министерството са с образование несъвместимо с професията и поради това некомпетентни комплексирани и манипулируеми. Останалите 5% са завършили АМВР или Право защото все пак някой трябва да работи. Да работиш с нищолозите от МВР е по трудно от колкото да си треньор по гимнастика на Искра Фидосова.