ГЕРБ изключи от партията съмнителен кмет

Градоначалникът на Ботевград бе уличен в злоупотреби
12 май 2015 16:32,
40
ГЕРБ изключи от партията съмнителен кмет
Снимка: Reuters

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Решението е взето след като самият Георгиев подал заявление за напускане.

Това се случва ден след като в интервюто си пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че никога не би застанал до Георгиев и че кметът няма да бъде подкрепен за втори мандат.

Още по темата

Градоначалникът на Ботевград наскоро беше уличен от Сметната палата в злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в общината. Оказа се, че фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.

От ГЕРБ съобщиха, че решението им да се разделят с Георгиев е в синхрон с принципите на партията да не разпъва политически чадър над когото и да е, когато са на лице сигнали за нередности или когато предстоят или текат проверки на правоохранителните и всички останали компетентни институции.

"От ГЕРБ заявяваме, че решението на ИК за прекратяване на членството на кмета на Ботевград в партията е поредното доказателство, че няма да позволим съмненията около работата или личното благосъстояние на когото и да било да оставят отпечатък върху принципите на партията и нашите членове и симпатизанти", се казва в съобщението от централата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да се месим в партийното строителство на храбрия и харизматичен лидер Цецун Цецун, но скоро се разбра покрай врещенето на така наречената упозиция, че Герб гонели назначени от тях хора по времето на първото Боково царуване затова, че не са си подали оставките, когато премиер станал Орешарски!
8
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
sprete s prostotiite Ima li niakoi na tozi sviat da vi ugodi.glupavo e da nedovolstvate za vsichko.Ako go uvolni-zashto go e uvolnil,ako ne -zashto ne e .stiga ste se izlagali veche
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.1 - Герб са потомци на партизани, възпитаници на Рабфак и мекерета на Службите!Т.2 - Герб са верни на заветите на товарища Георге Димитров, който от трибуната на 5 Партиен конгрес предупреди - ,,Внимавайте, другаре, властта да не попадне в ръцете на интелигенцията! Властта трябва да бъде на тези, които не четат и могат юнашки да въртят тоягата на пролетарската диктатура!''.Т.3- Борбата срещу врага с партиен билет особено се ожесточава в период на преход към властта и въпроса е кой кого ще еб
6
0
 
9
 
! Отговори
Сиганин преди 8 години
Не е важно как попадат, важно е да ги отлюспват овреме, след което в декларация се заклеймяват нездравите сили в обществото (може и четирите годишни времена) и се продължава напред с гордо дигната глава!
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :) 1Когато беше удобен и играеше по свирката на ГЕРБ беше за пример и показ. Когато се размирисаха нещата - той вече не е от нашите. Класическо изпиране на кирливи ризи. Или цирк по балкански
4
9
 
26
 
! Отговори
Хахаха! преди 8 години
Абе тези от ГЕРБ как така попадат все на кметове, които биват уличавани в злоупотреби. Когато този кмет е носел гласове на ГЕРБ е бил добър, а сега изведнъж стана излишен. Но хак да му е. Нека всички видят какво е отношението на тази партия към собствените й кадри - прилага се двоен стандарт (защо Цветан Цветанов не е изключен от партията, след като е осъден ефективно на две инстанции?).
3
8
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Вервайте ни,ние сме...безгрешни и този е единично...изключение.(платено съобщение от Банкянската...централа)
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се спасява гущера - къса си опашката и тялото продължава с фантасмагориите.
1
5
 
33
 
! Отговори
:) преди 8 години
Някоя медия те хваща в крачка - изключват те. Дотогава, няма никакъв проблем да си виден гербер с нов морал. Сега ли разбраха тези от ГЕРБ, че този кмет е див далавераджия?