Какво ще изскочи от досиетата на военните разузнавачи?

Андреев вижда помпозност, а Райдовски заплаха за сигурността
29 май 2015 09:00,
37
Какво ще изскочи от досиетата на военните разузнавачи?
Снимка: архив, Булфото

Не одобрявам това, което направи министърът на  отбраната, не беше нужна тази помпозност, обяви пред bTV Методи Андреев, депутат от ГЕРБ, по повод акцията на военния министър Николай Ненчев по разсекретяването на досиетата на служба "Военна информация".

В сряда Ненчев оповести на брифинг, че е издал заповед военното разузнаване да предаде последните 33 хил. архивни единици на Комисията за досиетата.

Още по темата

"Не зная за кои дела става дума, ако са на чужди разузнавачи, това е престъпление и засяга бъдещето на националната сигурност", обяви Красимир Райдовски, бивш разузнавач на Първо главно управление.

Методи Андреев напомни какво е цялото има на Комисията за досиетата - Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. По думите му това означава, че се разкриват досиетата само на български граждани и то заемащи и заемали публични длъжности.

Депутатът от ГЕРБ попита кой е пострадал, откакто комисията работи – 2006 г. и призова агентите на ДС да излязат в пенсия и да си гледат внуците.

Райдовски контрира, че на принципа, на който са подбирани агентите на ДС, са подбирали и членовете на БКП, а именно такива хора са формирали после ядрото на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не излезе,че досиетата са празни,а парите платени на вербувани агенти са прибрани от пишман разведките от бившата ДС.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е удар по националната сигурност. Ето какви *** са избрахме във властта.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mного малко хора тогава не са писали фалшиви доноси.