Паси не дава Европа да се капсулира

"Не можем да си затворим очите за миграцията"
2 юни 2015 18:56,
61
Паси не дава Европа да се капсулира
Снимка: архив, Булфото

Имаме необходимост от една общоевропейска миграционна политика, заяви пред журналисти в Смолян Соломон Паси. Според него в момента очевидно се върви към квотен принцип /за приемане на бежанците/, но това не е дългосрочно решение.

"Един от най-големите проблеми в Европа е, че на бежанците се гледа съвсем фокусирано върху днешния ден", допълни бившият министър на външните работи, който бе сред лекторите на организираното в Смолян Лятно училище на НАТО.

Още по темата

Младежи от 15 държави участват в училището, организирано от Младежкия Евроатлантически клуб, съвместно с Атлантическия клуб в България и с подкрепата на НАТО - отдел "Публична дипломация".

С общоевропейска миграционна политика според Соломон Паси биха се стимулирали "конкретни хора, които бихме искали да дойдат да работят в Европа, и съответно да обезкуражаваме други, които не искаме да дойдат".

"Не можем да си затворим очите за един от най-естествените процеси на планетата – миграцията, допълни Паси и прогнозира, че през следващите години и десетилетия бежанската вълна ще нараства експоненциално. Европа не може да се затвори в своето богатство от останалия свят", смята Соломон Паси.

Светът добре припознава Балканския регион като кръстопътен на двете кризи /кризата "Русия-Украйна" и "Ислямска държава"/, коментира Паси. По неговата оценка точно затова от нашия регион и в частност от България се очаква да балансира в отношението си към тези два проблема.

"Много трудно е и двата да се решат поотделно, защото за справяне с радикалния ислямизъм, който идва от юг, имаме необходимост от подкрепата и съдействието на Русия". Според Паси Русия ще иска съответната цена, за да ни окаже това съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
мазен преди 8 години
От такива като този продажник акъл не щем. Как не разбира, че не е изобщо актуален и да се скрие и да не се показва е много по-добре. Ама то за това се иска ум да го осъзнае.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сюлейман Паси да приюти едно арабско семейство, за да даде личен пример, а не само да дава акъл!
33
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
Ти, дето се преструваш че, не разбираш - искат територията на България, плодородната и земя, геополитическото и положение, минералните и ресурси, планините и долините и реките ... бедна била, хайде стига лъжи! Само народа и е беден и то именно затова - защото му я отнемат, неговата България, докато хлопа с уши и не разбира... или се прави и пише глупости по форуми.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паси, скрий се някъде и не се показвай *** безроден. Само заради изказването ти майната му на православието заслужаваш смъртна присъда от народен съд. А от мен майната ти на теб *** ционистка. Когато народа вземе властта Атлантическия клуб ще бъде забранен със закон заедно БХК и останалите НПО на Шорош и ЦРУ.
31
1
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 45 преди 8 години
"...имате ли му доверие на приказките"------Имаме му пълно доверие - сега говори ТОЧНО това което мисли. Това е мечтата на неговите хора глобалистите, бивши болшевики спонсорирани от банкерите вече завладяли целия свят, те вече няма от какво да се крият и преструват. Те искат една обща раса, всички хора еднакви, с "медена кожа и бадемови очи" ... цитирам по памет един от гурутата им.
30
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе вие дето ви се струва че България била предадена продадена ... кой я иска българия една малка бедна невзрачна страна с ниска сдредна култура без потенциал.
29
1
 
23
 
! Отговори
ес преди 8 години
Този враг на България, защо не отиде да ПАСЕ трева, а говори пред хората и те го слушат.
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги сънародници , само като го гледате Монката Паси имате ли му доверие на приказките. За баща му знаете , че беше при бай Тошо първи доносник .
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добре бежанците ще се чувстват в Брюксел или в домовете на всички евродепутати,а при нас перфектни условия на живот ще получат в дома на Кунева ,Паси,Ненчев,Борисов и всички герои на 25 годишния ,,преход''
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците нали искат бежанците да ги настанят в Детройт. Най-добре е да почнем да ги извозваме час по-скоро.
25
1
 
28
 
! Отговори
Седераст преди 8 години
Паси и Каролев са най-големите клоуни на прехода! Е, Паси поне е евреин, та е в добро финансово състояние! Каролев се прави на шут за по 1000 лева надник по телевизионните студия!
24
1
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До морскиНЕ ЗАБРАВЯЙ КУНЕВА НАДЕТО БОРИСОВ КОСТОВ МЕСТАН ДОГАН Ф ДИМИТРОВ ----ТЕ СЬЩО СПОРЯТ КОЙ ПРЬВ ДА ПРОДАВА БЬЛГАРИЯ---ЗА ВСИЧКИ ИМА ----ПАТРОНИ
23
1
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Еййй, бога ми, я кажете и ВИЕ:Цецка Цачева, членка на БКП и заемаща висок партиен пост преди 1989 г., УЧАСТВА в митинга на остров Белене? На митинга осветляващ действията на комунистите срещу инакво мислещи. Че то БКП е против БСП.Що за ..............................*** държава!
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соломончо започна всеки ден да се появява в медиите не за кмет, гласят го за по-велики дела,Надежда се уреди сега е негов ред.Егати котилото отърване няма!
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специално пък на Паси жена му може да приеме всеки вкъщи, бившата г-жа Грънчарова е доказала през годините, че за издигане в кариерата не се свени пред нищо!
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От къде Царчето изкара това продажно нищожество което иска Европа и България да бъдат превзети от всякаква гадост. Няма ли някой пиян авджия да удари две пушки.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А капсулата Израел,агресията и геноцида над палестинците, по тази тема защо не коментира малко?!?
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Израел интегрира палестинците на които открадна земята тогава този ционист ще има право да си отваря устата и до дава акъл.
17
1
 
26
 
! Отговори
98407 преди 8 години
Само в България този мишок може да бъде нещо по-различно от магазинер в квартална бакалия!
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква родина му е България на този еврейн. Той на други идеали служи.Че как му се мазнат журналисти и разни други платени ***. Един силен българин няма да го наплюе публично и многото продажници и предатели като него.....