Кадиев от Facebook-a си: Ще ме изключат от БСП!

Причината: Законопроектът му за агитиране на майчин език
10 юни 2015 12:20,
39
 Кадиев от Facebook-a си: Ще ме изключат от БСП!
Снимка: архив, Булфото

Георги Кадиев предупреди от профила си във Facebook, че днес парламентарната група на БСП вероятно ще го изключи от редиците си.

Причината – внесеният от него законопроект за агитиране на майчин език по време на предизборна кампания.

"Законопроектът ми не е причината. Той е съвсем нормален. Убеден съм, че след 10-ина години ще се чудим как изобщо сме спорили за това. Както сега се чудим как е можело да се подкрепя робството, как бели и черни са били в различни градски автобуси, как жени не са били допускани в университет.

Ще ви разкажа една история. През 70-е и 80-е инвестиционният фонд на Харвард инвестира милиарди в Южна Африка, подкрепяйки икономиката на апартейда. Дори когато други фондове изтеглят парите си, те остават. Печалбите са прекалено добри.

През 1999 обаче нещата са се обърнали. Харвард е срещу апартейда и кани като гост Нелсън Мандела, предлагайки му титлата "Доктор хонорис кауза". Като извинение, но и умирайки от страх, че няма да приеме.

Мандела прие. Прости и продължи напред. Бях там, чух речта му.

Още по темата

Не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. При това не лобистки, не корпоративен, а за човешки права. Абсурдно е. Това е само поводът. Причината? Така и не я разбрах.

Каквото и да стане утре, помнете историята с Мандела. Нещата се обръщат", пише той.

По думите му днес е ключовият ден за БСП. Ден, в който ще се реши по кой път поема партията - пътят на отлюспването или този на правото на различно мнение.

"Това е стрестест за нас, от който имаме нужда. Тенденцията на говорене анти-НАТО, понякога анти-Европа, сега и отлюспването ни водят в грешна посока.Аз ще се справя, каквото и да решите. В създалата се ситуация дори не знам кое е по-добро за мен. Убеден съм обаче кое е по-добро за БСП.

Гласувайте по съвест. Не за мен или срещу мен. Не за Миков или срещу Миков. А за пътя, по който искате да поеме БСП", призовава Кадиев от социалната мрежа .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключвайте предателя. Този предаде Дядото, Бабата и Чичото. Токопродавец и глупостоговорящ турскосин предател.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бил там пък не питал как се стига до Рим примерно,а може до Цариград,до Атина по-пряко ще да му е,все едно за тях е само един бял пообъркал се докат обикалял пък да са му рекли през кои земи на кои племена да мине и на какъв език да пита за къде та да не се забърка щот там и съседни не могат да се разберат като се объркат,ако не вярва да пита местни дето знаят някой по такъв език дето се не предават по майка,а по баща вървят като за бизнесдела и там е беда,причина- ислямисти се бият с християни.
27
1
 
2
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Така печелившата позиция на вътрешен глас на БСП я замени за един проект на ДПС? Отговора може да е само един - Този, #Който му плати мястото в изборите?
26
1
 
3
 
! Отговори
пена преди 8 години
На кого му пука?
25
1
 
12
 
! Отговори
ПРОДАЖНИЦИ преди 8 години
Аз живея в Германия и тук има само един език за работа,предизборна кампания в държавната администрация и др. Официалния език е Немски независимо че в Германия живеят 3 милиона Турци,300 000 Българи, 350 000 Гърци, 600 000 Руснаци. и др.А приятели в Англия са ми казвали че в Англия има много Индийци и задължителния език е Английски.БСП е една анти държавна партия която не обича народа си а само властта.ПРОДАЖНИЦИ
24
1
 
12
 
! Отговори
BG преди 8 години
На снимката - съвременния Поп Кръстьо !!!
23
1
 
7
 
! Отговори
карина преди 8 години
Този човек има проблеми сам със себе си - все нещо ни предупреждава, все нещо ни съобщава. Да го пазим освен с народна милиция.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пази на повече от два стола.Дебне келепира.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше този продажен ГЕРБЕР да си отиде в ГЕРБ!!!!КАК допуснаха изобщо БСП да остане при тях при условие, че им се подиграваше през 1-та година управление всячески!!!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя *** да се изключи от България най - хубаво
19
0
 
13
 
! Отговори
internetlumpen преди 8 години
А, някой може ли да ми каже, защо всички медии свалиха новините за ченгеджийския протест!?
18
1
 
24
 
! Отговори
Български Саракт преди 8 години
А си спомням как червените кхмери гласиха този за шеф на БСП-то, понеже е млад и перспективен. Той е млад и перспективен като интернационалист, либерал и глобалист и най-паче е перспективен за своя си етнос! Нема по-голем таралеж в гащите от това да разрешиш агитация на турски език в България, това е първом нарушаване на Основният закон и не е ясно защо Прокуратурата в България не разследва всички тия актове и инициативи на фигури от големите политически партии, които дерибействат както си искат над държавата. Кадия, на турски "съдия". Генът на тоя е фрашкан с турски примеси, бъдете сигурни.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19, лентата е символ на руската аресия срещу Турция през 19-и век - изказването ти само говори доколко имат нещо в главата си русофобчетата...Но заради лентата наистина трябва да бъде наказан - позори я.
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България официалния е език е БЪЛГАРСКИЯ, недопустимо е български граждани ДА НЕ ЗНАЯТ И ДА НЕ РАЗБИРАТ БЪЛГАРСКИ !!!
15
11
 
8
 
! Отговори
за изключване преди 8 години
Заради лентата на ревера, символ на руската агресия, трябва да го изключат от България.
14
21
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. При това не лобистки, не корпоративен, а за човешки права. Абсурдно еМОЖЕ ! В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ МОЖЕ !
13
1
 
25
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Един милионер по-малко в БСП.
12
0
 
16
 
! Отговори
catenaccio преди 8 години
След 10 години няколко холивудски студиа, както и Мосфильм ще наддават за историята на този велик борец за човешки права!
11
0
 
29
 
! Отговори
dan преди 8 години
Извадка от Конституцията на Република България"Чл. 3.Официалният език в републиката е българският."
10
1
 
24
 
! Отговори
акуд преди 8 години
кадиеф на глупости си. след десет год. жените ще бъдат завити с чаршаФи и без никакви права . гарантирано от дпс