Кадиев от Facebook-a си: Ще ме изключат от БСП!

Причината: Законопроектът му за агитиране на майчин език
10 юни 2015 12:20,
39
 Кадиев от Facebook-a си: Ще ме изключат от БСП!
Снимка: архив, Булфото

Георги Кадиев предупреди от профила си във Facebook, че днес парламентарната група на БСП вероятно ще го изключи от редиците си.

Причината – внесеният от него законопроект за агитиране на майчин език по време на предизборна кампания.

"Законопроектът ми не е причината. Той е съвсем нормален. Убеден съм, че след 10-ина години ще се чудим как изобщо сме спорили за това. Както сега се чудим как е можело да се подкрепя робството, как бели и черни са били в различни градски автобуси, как жени не са били допускани в университет.

Ще ви разкажа една история. През 70-е и 80-е инвестиционният фонд на Харвард инвестира милиарди в Южна Африка, подкрепяйки икономиката на апартейда. Дори когато други фондове изтеглят парите си, те остават. Печалбите са прекалено добри.

През 1999 обаче нещата са се обърнали. Харвард е срещу апартейда и кани като гост Нелсън Мандела, предлагайки му титлата "Доктор хонорис кауза". Като извинение, но и умирайки от страх, че няма да приеме.

Мандела прие. Прости и продължи напред. Бях там, чух речта му.

Още по темата

Не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. При това не лобистки, не корпоративен, а за човешки права. Абсурдно е. Това е само поводът. Причината? Така и не я разбрах.

Каквото и да стане утре, помнете историята с Мандела. Нещата се обръщат", пише той.

По думите му днес е ключовият ден за БСП. Ден, в който ще се реши по кой път поема партията - пътят на отлюспването или този на правото на различно мнение.

"Това е стрестест за нас, от който имаме нужда. Тенденцията на говорене анти-НАТО, понякога анти-Европа, сега и отлюспването ни водят в грешна посока.Аз ще се справя, каквото и да решите. В създалата се ситуация дори не знам кое е по-добро за мен. Убеден съм обаче кое е по-добро за БСП.

Гласувайте по съвест. Не за мен или срещу мен. Не за Миков или срещу Миков. А за пътя, по който искате да поеме БСП", призовава Кадиев от социалната мрежа .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя когато умре късно ще е
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пука ли ти, родоотстъпнико? Нали гушна паричките на Местан и после може направо и в дпс да отидеш?
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев, гласувах за теб, но съжалявам. В България официалният език е българският! Всеки който иска по някакъв начин да участва в политиката и управлението на страната, независимо дали ще гласува или ще управлява, трябва да знае и разбира български! Представям си как в UK агитират на африкански езици, дали е възможно?
6
0
 
25
 
! Отговори
бсп преди 8 години
горкичкия, ще умре гладен...
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев е милионер като повечето червени депутати, не го мислетеПрез 2005 г. се сдобива с просторен апартамент от 232 квадратни метра един от общо четирите признати имота на богатата фамилия, ако не се броят лозята, които си е накупил край Шабла. В Северна Добруджа грозде не вирее, но пък ветропарковете никнат като гъби. Не напразно една от фирмите на КАДИЕВИ са казва Енерджи съплай грийни се занимава с т. нар.зелен ток
4
0
 
24
 
! Отговори
боян преди 8 години
кадийкю, я разкажи, драги, жена ти какъв бизнес има и как се е уредила с него
3
2
 
19
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
ДПС е радикална турско-слямистка формация която е противоконституционна и целта и е да отвори вратите за ИД като агитира на майчин език!ДПС трябва да бъде заличена а на лидерите да им се конфискуват авоарите в швейцарски банки и да влязат в затвора !
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев от Facebook-a си: Ще ме изключат от БСП!Няма защо да хленчиш другарю Кадиев, като те гледам с тази лентичка на ревера, веднага ще те приемат в Единна Русия на Путин.
1
0
 
34
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Кадиев, я кажи за жена ти как купува евтин ток от АЕЦ Козлодуй и го продава на тройна ценаи аз исках да се уредя, но ми отказаха, не давали на кой да е