Гръцката финансова система ще се изпари

Най-лошият сценарий е факт, смята Муравей Радев
28 юни 2015 10:14, Александър Попов
152
Гръцката финансова система ще се изпари
Снимка: Булфото, архив

Бившият финансов министър Муравей Радев, че най-лошият сценарий за Гърция вече е факт. Според него предстоящият на 5 юли референдум е "измиване на ръцете" от страна на премиера Алексис Ципрас.

Още по темата
"Най-лошият сценарий за Гърция вече е факт. Аз бих казал: "Прости им, Боже, тези хора не знаят какво правят", заяви пред Нова тв Радев.

По думите му, най-страшното е, че няма да има споразумение с тройката кредитори.

"Липсата на такова споразумение значи край не само на свежите пари, които идваха от ЕС. Това би било основание за ЕЦБ да продължава да финансира гръцкото правителство индиректно чрез програмата за спешна ликвидност. В момента, в който ЕЦБ врътне кранчето на тази подкрепа, гръцката финансова система ще се изпари за броени дни. Гърците вече спряха да си плащат данъците. Правителството има да събира 80 млрд. евро данъци. Как може с тези малки приходи да поддържат тези високи разходи", попита експертът.

Той прогнозира срив на държавните и общинските бюджети в закъсалата южноевропейска държава. Според Муравей Радев обаче банките с гръцки собственици у нас няма да пострадат, защото са стабилни и в своя портфейл нямат гръцки държавни ценни книжа, които да ги повлекат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Гърциямуравей радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 85 ИкономистХайде като ИКОНОМИСТ *** на сайтчето,дет часовника им отброява дълга тик-так,тик-так и виж колко е СУМАРНИЯ ИМ ДЪЛГ!!!Сайта няма да ти го казвам,ти по-добре от мен като икономист/ако си в действителност такъв,де/ трябва да го знаеш!!!!!
69
1
 
2
 
! Отговори
Касиера преди 8 години
До ИкономистА теб КОЙ те заблуди, че САЩ си плащат вноските по дълговете? Явно си доста наивен, щом вярваш сляп на всичко, с което ти мътят мозъка по ТВ. САЩ не си плащат вноските по дълговете. Просто емитират нов дълг. Затова дълът им непрекъснато нараства, при това, с много сериозни темпове. И ти не си никакъв икономист, а най- обикновн *** и ***.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 87И това както виждаш съм го отбелязал в коментара си. Опитвам се да бъда обективен, не дължа непременно да защитавам една или друга позиция, но се водя от фактите, а те към момента са такива.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес по-голямата част от американската икономика е виртуална и може просто да изчезне. Тя не съществува. Ще останат обаче огромни дългове и милиони безработни в сферата на услугите.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ от няколко десетилетия живеят на кредит благодарение на измисления от тях потребителски, тоест кредитен капитализъм. САЩ произвеждат по-малко от 20 процента от световния брутен продукт, но потребяват 40 на сто от него.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 83 ИкономистА още по-лесно си плащаш падежите,когато ПЕЧАТНИЦАТА на световната валута е при теб!!!ПЕЧАТАЙ И СЕ РАЗПЛАЩАЙ!!!Цял свят да МУ МИСЛИ!!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До 81Какви са тия 61 трилиона бе? Дългът е около 18 трилиона към момента.
63
1
 
0
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Моравей е икономически символ и си е казал мнението,а вие само си чупите клавиатурите и създавате КТАЙ
62
2
 
8
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Абе стига сте давали паралел с дълга на САЩ. Няма значение колко голям е дълга ти. Важното е дали успяваш да посрещаш падежите или не. САЩ по един или друг начин успява да си погасява сумите по падежите, Гърция - не успява. Естествено има доста основателни съмнения за начина, по който САЩ успява да плаща. Фактът че доларът е световна валута позволява на САЩ да разхвърлят инфлацията сред останалата част от световните пазари и по този начин да предпазят икономиката си.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 79твоите аргументи се свеждат до противопоставяне на АЛФА ТВ - к'во да ти кажа, като спреш да гледаш телевизия, може и да ти се избистрят идеите.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 78:-DЗащото са натрупали 62 трилиона,за това ли са КАДЪРНИ????Как се трупа 62 трилиона дълг С КАДЪРНОСТ????Тези имат 500 милиарда-НЕКАДЪРНИЦИ,онези със 62 трилиона-КАДЪРНИ!!!Заемите са си заеми,беше писал някой в коментар по-долу и ТРЯБВА да се връщат!!!А,де задължете ги да върнат ТРИЛИОНИТЕ!!!!!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 74Само това че определяш БВП с преобладаващ дял на услугите ми казва че си селски шушляк който няма понятие от икономика.Няма да ти обяснявам ЗАЩО......
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 76ясно колко си компетентен - като нямаш аргументи, другият е русофил, атакист или русофоб.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7262 ТРИЛИОНА сумарно с частния дълг как се връща бре????Три години без да получават НИКАКВИ ПРИХОДИ!!!!!!Да работи народ и икономика 3 години за изплащане на дълг!!!!Кога ще стане????Къде???В Америка!!!!!Каквато икономика да си,този дълг ще го върнат на куково лято,кога цъфнат налъмите в банята,докато на света съществуват бунаци,които да кубят и доят!!!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Анонимен 73БВП на САЩ е пълна измишльотина базирана на сферата на услугите - един голяяям балон!
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо за американците не пишете в коментари,че ядат и пият,бре????Как се трупа дълг в трилиони??Кога ще си върнат дълга?????Защо те не стягат колани,вземат минимална пенсия 75 долара,минимална заплата 180 долара????Защо след като го имат този дълг не си въведат валутен борд да им оправи дълга с изисквания и спасителни предписания,както ИЗИСКВАТ ОТ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА СВЕТА!!!!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EDNO VREME TOZI LAKIRAN OVEN DOKARA FINANSOVITE NI INSTITUZII DO PROPAST.
53
2
 
6
 
! Отговори
ceco prisadata преди 8 години
CELIA CIRK E MNOGO MNOGO DALECHE OT VSICHKI KOMENTARI STIAGAITE SE ZA TRETA SVETOVNA VOINA .
52
4
 
6
 
! Отговори
гого преди 8 години
Я погледни това - nationaldebtclocks.org/debtclock/unitedstatesТова е националния дълг на САЩ. Когато те го върнат, тогава и Гърците ще върнат техния...
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците яли пили и не платили.Това е техният живот.