Гръцката финансова система ще се изпари

Най-лошият сценарий е факт, смята Муравей Радев
28 юни 2015 10:14, Александър Попов
152
Гръцката финансова система ще се изпари
Снимка: Булфото, архив

Бившият финансов министър Муравей Радев, че най-лошият сценарий за Гърция вече е факт. Според него предстоящият на 5 юли референдум е "измиване на ръцете" от страна на премиера Алексис Ципрас.

Още по темата
"Най-лошият сценарий за Гърция вече е факт. Аз бих казал: "Прости им, Боже, тези хора не знаят какво правят", заяви пред Нова тв Радев.

По думите му, най-страшното е, че няма да има споразумение с тройката кредитори.

"Липсата на такова споразумение значи край не само на свежите пари, които идваха от ЕС. Това би било основание за ЕЦБ да продължава да финансира гръцкото правителство индиректно чрез програмата за спешна ликвидност. В момента, в който ЕЦБ врътне кранчето на тази подкрепа, гръцката финансова система ще се изпари за броени дни. Гърците вече спряха да си плащат данъците. Правителството има да събира 80 млрд. евро данъци. Как може с тези малки приходи да поддържат тези високи разходи", попита експертът.

Той прогнозира срив на държавните и общинските бюджети в закъсалата южноевропейска държава. Според Муравей Радев обаче банките с гръцки собственици у нас няма да пострадат, защото са стабилни и в своя портфейл нямат гръцки държавни ценни книжа, които да ги повлекат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Гърциямуравей радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
9
 
! Отговори
ISTINATA преди 8 години
Такааа, на вниманието на празноглавите Воленови *** които се опитват да издигнат гърците в култ и пример за гордост и непреклонност. През 2012 Гърция получи 50% опрощаване на държавния си дълг! След това получи 400 млрд EU субсидии. След това получи още 200 млрд спасителен пакет. След това получи още 100 млрд ELA пакет. И след това получи още 200 млрд помощен пакет за следващи години!!!!!!!!!!!!КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ?????? ПУТИН ЛИ ЩЕ ИМ ДАДЕ ЗАЕМ СЛЕД КАТО И ТОЙ ИМА НА БЮРОТО СИ СМЕТКАТА НА БЕЗДЪННАТА ЯМА ГЪРЦИЯ!! ЗАКРИВАЙ!!
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера нас българите,защо толкова завиждаме и плюем сега по гърците.Замисляте ли се,че следващата Гърция сме ние с тези прогресивни външни дългове които правим последните 25 години.А да вярно дълга на Тодор Живков-от 8 млрд.Този дълг,когато беше правен,беше и планувано обезпечен с приходите от златните находища,с които за 3 години щеше да бъде напълно погасен,защото тогава тези находища бяха българска собственост,не чужди концесии.А и имахме взимания от Ирак и Либия за 4 млрд
28
6
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
А относно "погрома на Виденов" да ви кажа, че "международната общност" са ни изманипулирали доста леко.Целта на "международната общност" е била да разкарат Виденов от власт, за целта са спрели финансирането на България и следва фалит.Така че смятам че е ясно какво представляват МВФ и ЕЦБ - мафия.Но в държава със силни земеделски традиции кой можеше да се досети за такива сложни игри, нали?Иначе Виденов не е по-*** от пожарникаря, както може да се досетите!!
27
10
 
4
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
За много българи е абсолютно непонятно как може да се бориш срещу по-силните.И гледайки нашата история това не е никак чудно.Най-трудно е при политиците, където традицията повелява да се намърдат най-големите подмазвачи и конформисти.Да - боли много когато се бориш с по-силните, но това е пътя към свободата.Да - ще има тежка криза в Гърция, но ще спасят Гърция от разпродажба.
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука четя разни коментари на разни тапунгери или по точно ***-,,Гърция избрала свободата извън ЕС,,-Абе нали и ния преди 2007 бяхме извън ЕС, и бяхме в страпен просперитет,особено 1996_7.Стига с Тая Пропаганда-***
25
7
 
9
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Скоро Гръцкaтa aрмия ще се нaмеси и ципросa ще увисне нa бесилото, бaрaбaр с болшевишкaтa му хунтa! Нещaтa се нaреждaт по нaй- удaчния нaчин! Бог с нaми!
24
5
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Кредиторите ще пият по една студена вода. Какво ще им напрвят?.
23
4
 
21
 
! Отговори
пешо преди 8 години
чудя се аз как е възможно гърците да са толкова ***, чета тук коментарите и вече ми е ясно - простотията е повсеместна. "браво на ципрас", "гърците избраха свободата", "не искат да са колония на ес"... хайде да ги видим догодина по това време колко ще им е добре като са "свободни"... колкото и на нас 96-та година. само че ние тогава паднахме от ниско, защото вече бяхме ограбени, а гърците имат да падат от доста по-високо...
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя да не си мисли че това са милионите от бюджета които се изпариха докато той беше финансов министър
21
8
 
8
 
! Отговори
Български Саракт преди 8 години
Те, хората, много добре знаят, какво правят, мръсен син евреин, излапал половината Пловдив. Виж, как си добре наяден и охранен! Загладил косъма от "масовата приватизация". То не бяха стокови борси, то не бяха цели предприятия, всичко излапа, *** и ламя ненаситна. Та, ти ще им даваш акъл, *** ненаядена, която една сутрин след усилено среднощно лапане, отърчала до тоалетната и га клекнала та ***!
20
5
 
18
 
! Отговори
:-D преди 8 години
И Пилат Понтийски така: Нека народът реши кой да живее - Исус или Варава, аз си измивам ръцете и... си измил ръцете. Ципрас вече забърка кашата съвсем, няма къде да иде и: Референдум. Народът да реши. Такива неща не ги решава народът. Все едно преди битката генералът да пита войската каква да е стратегията и тактиката на боя. Нали за това е генерал! Да води. Този е поредната соц-популистка мижитурка.
19
12
 
15
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Муравей Радев не казва нищо по различно от коментарите на повечето световни финансисти . Ципрас ходи по острието на бръснача и си мисли , че няма да има последици , че кредиторите ще преглътнат 400 млрд. ей така ?! Такъв ще им го забодат , че гърците ще се чудят от къде им е дошло , най-малкото за назидание , защото ако позволят да им се размине никой вече няма да си плаща дълговете . А Муравей може да е бил ТРЗ в ДАП , ама вдигна държавата на крака след погрома на Виденов и БСП/БКП
18
8
 
0
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
няма държава в еропа която да няма външен дълг към мфф и световната банка в еропа начело е германия с 9 трилиона долара заем това е така зада може да се издържа икономикта на европа за щото тя оперира на един затворен пазар койот се подпомага от държавите
17
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя евреин много се е загрижил за гърците бе. а *** цъфти и връзва мушмули. да не би да иска този евреин гърците да си намалят заплатите и пенсиите до тези в ***? там живее народ евреино а не овце. гръцкият народ има достойнство. това че някои са краднали те не са длъжни да им плащат сметката. това не са *** овци които 25 години плащат на мутрите сметките и ще продължът още 100 години да им ги плащат. най лошото е че и внуците и правнуците им ще плащат на айдуците.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
po golqma idiotshtina i diskriminaciq ot ES nikoga ne e syshtestvuvala dori i propagandata im e iztyrkana tova nqma kak da prosyshtestvuva maksimum 10 godini i e razcepeno
15
5
 
5
 
! Отговори
И още преди 8 години
Някой да се е поинтерсувал какво са били ПРИНУДЕНИ да закупят гърците с част от тези пари?! Да дам ли жокер или се селате?!?
14
8
 
8
 
! Отговори
nona преди 8 години
То па нашата е цъфнала и вързала....ама сме седнали да даваме оценки
13
3
 
5
 
! Отговори
!!! преди 8 години
КАТО НАШАТА....НАЛИ?
12
6
 
7
 
! Отговори
за 16 преди 8 години
Не е важна цифрата, тия пари нито могат нито ще ги върнат и от ЕС го знаят, само че надеждата умира последна е ще пият една студена вода а гърците ще изберат изход от тоя омагьосан кръг заем лихва заем лихва заем лихва смисъл ?
11
12
 
20
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
МУРГАВЕЙЧО...... изпариха се парите от КТБ...... където твоя шеф ИВАН КОСТОВ прибираше консултански